Capitolul 1 : Vrabie

23K 768 24
                                    


Povestește Angel :

Mă trezesc ca în fiecare dimineață , ducându-mă la baie cu pași mici și făcându-mi tabietul , apoi băgându-mi pantalonii de trening albi și hanoracul gri de "hoț" în rucsac , iar la sfârșit , piesa de rezistență, umeri de bărbat . De fapt nu sunt umeri de bărbat . Este mai degrabă un umeraș improvizat ca să arăt mai lată în umeri pentru ca oamenii să mă creadă un băiat . Și credeți sau nu , însă funcționează . Pentru liceu, mă îmbrac cu niște blugi închiși și un tricou alb , iar în picioare iau vechii mei converși albi .

Ies din bloc cu rucsacul în spate și mă întreb : „ Pe cine să mai jefuiesc azi ?" Această întrebare mă macină până în fața liceului . Toți elevii vorbeau și râdeau între ei .
Mă duc la dulapul meu , și iau de acolo lista cu " BOGĂTANI" din liceu . O cercetez și îl aleg pe cel din capul listei pe nume " Alexander Robinson " cel mai bogat , frumos , șarmant , drăguț , cu pătrățele , bla...bla...bla...băiat din liceu . Deja mă doare capu , când îmi amintesc vorbele prietenei mele Mia ( și citez) : "Este prințul meu pe un cal alb călare , atât de drăguț , atât de perfect cu corpul lui sculptat și ochii ăia verzi , sunt ca o pădure adâncă , iar eu îmi doresc să mă pierd în ea ." Iaaaac.... Atâtea dulcegării încât cred că o să vărs.

Mi-a plăcut și mie cândva de el . Am spus "cândva" . Deoarece am aflat că , unu la mână , folosește fetele ca pe niște cârpe , doi la mână , vinde droguri și trei la mână , este imatur . Deci , concluzionăm că este deja cauză pierdută.

Ce viață mai are și el . Are tot liceul la picioare + fete , mașini , bani , care apropo , nu face nimic bun cu ei .

În fine , gata cu Domnu' Șmecher , să revenim la adevăratul scop al misiunii . De a fura bani de la el.

După ce l-am urmărit primele trei ore , iar în fiecare pauză a fost înconjurat ca de obicei de fete . M-am dus în debaraua îngrijitorului și m-am îmbrăcat cu hanoracul , pantalonii de trening și mi-am pus și umerii de bărbat . Apoi , mi-am strâns parul în așa fel încât nici un fir de păr șaten de-al meu să iasă afară din gluga mare și gri , ce îmi acoperea pe jumătate ochii mei albaștrii-verzui .

Ies din debara și mă îndrept spre cantină . Trec pe lângă elevi ca un "băiat obișnuit" . Care sunt prea ocupați să butoneze pe telefoane de cât să mă observe pe mine. Și partea ciudată în liceul asta , este că fur din clasa a 9-a și nimeni nu a zis nimic . Ei bine mie îmi convine.

Intru pe ușa cantinei și îl zăresc stând la rând . Ai crede că un băiat ca el nu stă la rând ca toți ceilalți , ci pune pe cineva să îi aducă mâncarea , ca de obicei . Ce-o fi cu el îl doare capu ?
Râd în sinea mea și mă apropi de el . Apoi , îmi pun singură piedică și mă împing în el . Într-o fracțiune de secundă îmi introduc mâna în buzunarul său și îi iau portofelul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat . El se întoarce și striga după mine :

Uită-te pe unde mergi împiedicatul !!! spune el , iar eu dau din cap și mă retrag .

În acel moment Domnu' Șmecher vrea să plătească mâncarea , însă realivzează că nu mai are portofelul și zbiară în spatele meu în timp ce eu alerg .

Fraiere dă-mi portofelul înapoi , că de nu te ia mama dracu !!!!

Eram doar noi alergând pe holuri . Podeaua se cutremura în spatele meu . De frică să nu mă prindă scot portofelul și îl deschid , iar în el ce să vezi...200 de dolari . Mamăăăă mâncați-aș portofelul tău . Unde te duci , frate...? Cu siguranță că nu la liceu.

Din cei 200 de dolari iau doar 50 . Nu că nu ar mai avea bani , dar am și eu niște limite de hoață pe care trebuie să le respect . Iau banii și las portofelul jos , iar apoi sar balustrada și intru în baia fetelor , fără ca el să mă vadă.

Povestește Alexander:

"Futu-i gura mă-sii de handicapat" ,înjur în mintea mea . "Mamă , mamă să vezi ce-o să-i fac , când îl prind. "

Îmi iau portofelul de jos și nu îmi vine să cred că mi l-a furat . Pentru cineva așa de prăpădit , se mișcă rapid . Deschid portofelul să văd cât mi-a ciordit și nu-mi vine să cred că din 200 de dolari pe care i-am câștigat de la ultima vânzare de droguri , el a luat doar 50 . Ce vrea să își ia ? O acadea ? Dar tot ma înfuriat faptul că cineva a furat de la mine .

****************După ore*****************

Stai calm , că doar ți-a furat 50 de dolari . Mai ai mulți la fel , încearcă să mă bine-dispună prietenul meu cel mai bun Max în parcarea școlii .

Știu  , dar nimeni nu fură de la mine nici măcar un fraier ca ăla .

Da , cum spui tu . Dar.....cine-i tipu?

Asta este problema . Că dacă știam cine este , îl mâncam de viu acum la câți nervi am pe vrabia aia prăpădită .

Ce faci iubiii ? aud vocea pițigăiată a lui Ember care îmi zgârie timpanul.

– Am nervi , îi răspund cu scârbă.

–Lasă puiule că îți trece . Îți place ceasul meu ? Mi-l-a cumpărat tata din Paris.... a dat 1500 de euro  pe el .

Da este drăguț . Este hidos , dar nu am chef de ea acum. Cred că taică-său și-a bătut joc de ea cu ceasul ăsta.

Îmi pare rău , am auzit ce s-a întâmplat , chițăie ea .

Nu mai îmi aminti .

Ember nu este iubita mea ,,Doamne ferește " este doar o cârpă ca celelalte , însă cu ea mă distrez mai bine având în vedere ca are mai multă experiență . Pun pariu că în timp ce eu eram la maraton cu vrabia , ea era cu Tom și se distrau în baia băieților . Nu am fost îndrăgostit niciodată și nici nu o să fiu ,,Doamne ajută ".
Mă tot uitam în gol când deodată îmi sare în ochii o glugă gri pe care aș recunoaște-o dintre-o mie . Era....

My angel thief (Hoața inimii)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum