32 | ending

740 82 17
                                                  

A/N: terima kasih yang add cerita ni dalam reading list korang =) last chapter here we gooo

*3 bulan kemudian*

SOHYUN POV
aku sedang termenung jauh melihat permandangan pagi melalui tingkap bilik aku. aku termenung sambil tersenyum sebab aku memikirkan banyak perkara yang berlaku sebelum ni. aku memegang perut aku yang sudah kian membesar itu. ya. aku mengandung. dah 2 bulan. aku rasa sangat gembira sebab aku dikelilingi dekat ramai orang yang menyayangi aku dan kandungan ini. sedang aku termenung melihat permandangan pagi di luar, tiba tiba seseorang memeluk aku dari belakang dan memegang perut aku.

Sohyun: aigoo kamchagiya! awak ni selalu macam ni! /ketawa/

Yohan: saya suka tengok awak terkejut .. comel

Sohyun: mengada eh!

Yohan: hehe

FLASHBACK

Seungwoo: argh! /jatuh terduduk/

*hangyul dan jinhyuk terus masuk ke dalam ruang tersebut dan membuka ikatan pada tangan dan kaki sohyun*
*kemudian, sohyun terus berlari ke arah yohan sambil memangkunya*

Sohyun: awak! bangun!!

*yohan terus pengsan*

sebernanya polis yang menembak tangan seungwoo. yohan pula terus tidak sedarkan dirinya. sebelum berjumpa dengan seungwoo, yohan memberitahu hangyul dan jinhyuk tentang perkara ni. yohan kata sekiranya dalam masa 1 jam dia tak telefon hangyul, terus buat report polis.

END FLASHBACK

Yohan: harini awak nak makan dekat mana?

Sohyun: saya nak makan tteokbokki!

Yohan: hyun-ah, awak ni biar betul .. kita baru makan kelmarin lepaskan?

Sohyun: wae? saya tiba tiba nak makan tteokbokki lepas tengok awak .. anak kita pun nak makan tteokbokki lagi .. hehe

Yohan: yelah, saya bawa awak pergi makan tteokbokki

Sohyun: yey! awak tunggu dekat luar eh? saya bersiap sekejap

Yohan: nae hyun-ah~

*yohan berlalu keluar*
*sedang sohyun mencari baju yang sesuai untuk dipakai, tiba tiba dia terjumpa baju yang mengingatkannya tentang memori lama*

Sohyun: /senyum/ seungwoo-ah, bogoshipda

seungwoo. sekarang dia di tempatkan di hospital mantel (mianhae). selepas polis menyoal siasatnya, polis mengesahkan bahawa dia seorang psycho. waktu polis kata macam tu, aku terus menangis sebab aku tak sangka kawan baik aku ni sebernanya menderita sakit. aku berjumpa dengan omma seungwoo. omma seungwoo tahu bahawa anaknya sakit tetapi dia hanya menyorokkannya daripada pengetahuan orang lain sebab dia taknak berpisah dengan anaknya. seungwoo akan berkelakuan normal tetapi dia akan berkelakuan ganas apabila dia tak dapat sesuatu yang dia nak ataupun sesuatu yang dia benci. sejak dari tu, aku akan sentiasa melawat seungwoo untuk melihat keadaannya. dia jadi pendiam. tak macam seungwoo yang aku kenal dulu. sedang aku mengelamun, tiba tiba pintu diketuk.

Yohan: hyun-ah, dah siap?

Sohyun: sekejap! sikit lagi! mian buat awak tertunggu

Yohan: gwaenchana, ambil masa awak .. jangan kelam kabut .. saya okay je tunggu

Sohyun: kalau macam tu saya siap lambat lambat la

Yohan: eh mengada eh! cubit nanti!

Sohyun: tak adalah saya bergurau je .. sekejap eh

*beberapa minit kemudian, sohyun keluar dari bilik dengan memakai baju yang dihadiahi oleh seungwoo*

Sohyun: mian buat awat tunggu lama lama

Yohan: gwaechana .. awakkan memang selalu lambat

Sohyun: tadi awak kata tak apa /pout/

Yohan: /cubit kedua dua pipi sohyun/ awak ni mengada eh

Sohyun: sakitlah! jomlah kita pergi makan, saya lapar!

Yohan: awak lapar ke, dia lapar? /memandang perut sohyun/

Sohyun: kitaorang berdua lapar .. jomlah! saya dah laparr /menarik tangan yohan/

Yohan: nae hyun-ah~ /memeluk bahu sohyun/

Sohyun: nae hyun-ah~

Yohan: oo awak mengejek eh cara saya bercakap

Sohyun: hehe saya suka dengar awak kata macam tu, kyeopta~

Yohan: /mencuit hidung sohyun/ kyeopta~

Sohyun: /ketawa/

sekarang aku hidup bahagia dengan orang yang mencintai aku dengan sepenuh hatinya. ya orangnya adalah kim yohan. aku rasa gembira sangat sebab dulu dia bersikap dingin dan sekarang dia sudah berubah. yohan lah orang yang pernah aku menyukainya dulu dan siapa sangka sekarang kami dalam rumah tangga yang bahagia. aku amat menyayangi dia. tak ada sesiapa yang dapat mengubah hati aku dari mencintai orang lain kerana kim yohan dah cukup sempurna dimata aku untuk menjadi orang yang amat aku sayangi.

---------------------------------
THE END



√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now