30

615 74 14
                                                  

A/N: macam mana suka tak cover baru? hehe

SOHYUN POV
aku terjaga dari lena aku. bila aku buka mata. aku perasan yang aku ada berada dekat tempat yang tak beberapa familiar bagi aku. aku cuba nak bergerak tapi tangan dan kaki aku diikat dengan kemas. jujur aku rasa takut. aku pandang sekeliling bilik. aku nampak penuh dengan gambar aku di dinding. aku juga nampak gambar yohan yang dicucuk dengan pisau lipat. tanpa berfikir lagi, aku terus menjerit sebab aku terlalu takut untuk berdepan dengan semua ni.

Sohyun: tolong! tolong, saya!! /menjerit dengan sekuat hati/

*dengan itu, tombol pintu dipulas dan terpampang wajah seungwoo yang serabut itu*

Seungwoo: hyun sayang, bangun dah? /mendekati sohyun dan senyum/

Sohyun: /menolak dirinya untuk ke belakang/

Seungwoo: hyun, awak tak kenal saya ke? saya seungwoo .. kawan rapat awak .. kenapa awak takut dengan saya ni? /menyelak rambut sohyun yang menghalang wajahnya/

Sohyun: ja-jangan sentuh sa-saya

Seungwoo: hyun? kenapa macam ni? ni saya, seungwoo

Sohyun: /kekal berdiam diri/

Seungwoo: NI AKU SEUNGWOO! KAU KENAL KE TAK!?

*sohyun mula menangis ketakutan*

Seungwoi: shhh .. uljima .. mianhae tengking awak

Sohyun: /masih menangis/

Seungwoo: AKU KATA JANGAN MENANGIS! KAU TAK FAHAM BAHASA KE?!!

*sohyun menahan dari keluarkan tangisan dengan peritnya .. dalam hati banyak kali dia berdia supaya yohan datang menyelamatkannya dengan segera*

Seungwoo: good /menepuk perlahan kepala sohyun dan ketawa/ hyun sayang /duduk di sebelah sohyun/ lama kita tak luangkan masa macam ni /bermain dengan rambut sohyun/ semenjak awak dengan yohan! /genggam tangannya/ dah berbaik, saya tak boleh duduk diam! saya rasa tak senang! tak senang! /mengeluarkan bunyi tangisan/

kim yohan. tolonglah datang dengan segera. sa-saya takut! aku tak sangka seungwoo macam ni. merangkap kawan baik aku. aku cuba beranikan diri untuk bercakap.

Sohyun: ja-jadi, a-apa yang awak nak da-dari saya,

Seungwoi: /terus pandang sohyun/ saya nak awak.... saya nak awak! dah lama saya simpan perasaan dekat awak! tapi awak tak pernah perasan! semua perempuan sama je! semua TAK GUNA! /terus bangun dan berdiri di hadapan sohyun/ AKU BENCI YOHAN! KENAPA KAU SUKAKAN DIA! aku ni tak cukup bagus ke, park sohyun? /suara sedih/ aku ni tak cukup BAGUS KE?! KAU TETAP JUGA PILIH LELAKI KAKI PEREMPUAN TU BERBANDING AKU!! kenapa? cakap hyun, kenapa? /memegang dagu sohyun supaya memandang wajahnya/

*seungwoo nampak sohyun menangis .. dia terus melepaskan tangannya, menumbuk tangannya di dinding dan ketawa*

Seungwoo: aku akan pastikan yang aku akan bunuh yohan

*sohyun yang mendengarnya terus merayu kepada seungwoo*

Sohyun: seungwoo! tolong! sa-saya merayu! /menangis teruk/ jangan bunuh yohan! tolong! jangan apa apakan dia! saya merayu! awak bunuh jelah saya!

Seungwoo: sayang /terus memegang pipi sohyun/ awak tak kesian ke dekat saya? saya hiduo merana sebab awak tau .. awak tak sayangkan saya ke?

*tiba tiba, telefon berdering*

Seungwoo: /senyum/ mangsa dah sampai

-----------------------------------
hello! saya minta maaf tak update semalam sebab saya nak enjoy dengan hidup saya ceh hahaha. please vote and comment! anneyong =)

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now