#6 - Arcok a tükörben

39 10 5
                     

A varázslatok gyakorlására nem a koliszoba a legjobb hely, ezt elsőben megtanultuk. A tanulószobákat erős védővarázslatok óvták a tartós károsodástól. A tanulószobákban levő tárgyakat nem lehetett tartósan elátkozni, elpusztítani - de még az ablakok is törésbiztosak voltak. 

A C épület tanulószobái az alagsorban voltak, ahol azonban olyan hallgatókat helyeztek el, akiket veszélyesnek nyilvánítottak, mert elátkozták őket vagy egyéb rémes betegségek hatására például szörnyetegekké (vérfarkasokká, vámpírokká) váltak. Miután pár éve súlyosan megsérült odalent egy baráti társaság minden tagja egy megvadult vámpír miatt, ejtettük a C alagsort és elkezdtünk más épületeket felfedezni magunknak. Nem jutottunk messzire. A mi épületünkhöz a legközelebb a B épület volt.

 Anna itt talált egy pofás kis tanulószobát, ami tökéletesnek bizonyult számunkra - és olyan szinten a törzshelyünkké vált (na nem felvágásból), hogyha valaki el akart érni minket, például egy házimásolásra, elsőnek itt keresett. 

Megpróbáltam kiverni a fejemből az ikea bútorok és Sunday fejének látványát. Annyira felbosszantott a korábbi megszólalásával, hogy elképzeltem a sárga Ikea felsőben és azóta lelki szemeim előtt abban járkált. 

Mindannyian elvégeztük a bemelegítő ujjgyakorlatokat, ez segített abban, hogy kicsit csillapodjanak a gondolataim. Zoé buggyos török nadrágjában levetette magát az egyik babzsákra. A derekán csörgő lemezek és a feje tetején kontyba fogott, de két fonatot leengedő szőke hajával - és macskás kiegészítőivel, rettentően hippisnek tűnt. Talán a bélelt sárga "gyakorló" kroki lógott ki az összeképből, de nem ítéltem el a magam hologramos, nyolcvanas években divatos holdjáróját viselve. 

Zoéval szembe ült Rizi, aki igyekezett az arámi kifejezéseket gyakorolni, Zoé egyszerűbb varázsigéket tanított és magyarázott neki, én már csak a ráolvasás részekben szoktam neki segédkezni, ami kicsit több magabiztosságot kívánt. Zoénak megvolt hozzá a türelme és a kedvessége, mióta tavaly tavasszal gyakorlás közben Rizi véletlenül a tükör helyett saját magára mondta ki a varázsigét finomabban bántunk vele és két részre szedtük ezeket a felzárkóztató oktatásokat. 

A többiekkel ázsiai varázslatokat vettünk, tuttingolva. Ujjaink táncoltak, amíg az ősi kínai tudás életre nem kelt a kezünk alatt. Ezek a varázslatok igazán haladók voltak Meer számára, aki még csak fel sem vehette hivatalosan ezt a tárgyat, így ő előre képezte magát, legalább gyakorlatot szereztek az ujjai. Mi pedig stabilan rögzítettük az első néhány varázslatot, amihez majd igazítani kell a mindig aktuális körülményeket és tényezőket.

Volt egy ilyen tárgyunk második félévben. A Körülmények és tényezők óra során egy lexikont kellett bemagolnunk, mely varázslatok milyen körülmények között működnek, milyen időjárási adottságok mellett lehet őket végrehajtani tökéletesen és az attól eltérő körülmények között minek kell változnia a varázslatban. Megtanultuk, hogyan kell tengeren, hegytetőn, mélyföldön, az északi sarkon vagy az ausztrál sivatag peremén végrehajtani ugyanazt a varázslatot. Idegesítő tárgy volt, ami a sírás és őrület határára kergetett mindenkit, aki csak kezébe vette valaha is a Körülmények és tényezők című könyvet. A négy évfolyamból háromnál kiérdemelte a legtöbbször falhoz vágott könyv címet – tekintettel arra, hogy gyakran felsőbb évfolyamokon is elő kellett szedni, ha valamelyik varázslat nem akart működni az ujjaink között, nem csak egy félévben röptettük a falhoz. Ormótlansága mellett még nehéz is volt benne bármit megtalálni.

Délután leugrottunk a koli bisztrójába enni, majd némi pihentető elmélkedés után ismét felvettük a gyakorlás fonalát. Ronnie átvette Zoé helyét a babzsákon, asztrális kivetüléssel próbálkozott. A teste ilyenkor maradt a helyén, de lélekben a világ bármely pontjára elutazhatott.

A Kárpátok varázslói (Magicians AU)Where stories live. Discover now