✦ #NCF RÖPORTAJLARI: DEFSOULL7, NEOGAYMYBACK ✦

89 12 4
                                    

Yazar röportajlarımızın ikinci kısmı aşağıda bulunmakta!

defsoull7 | SUMMERTIME SADNESS'in yazarı

Kitabı yazmanıza ilham veren neydi? Temanın yaz aşkı olduğunu gördüğümde direkt olarak aklıma bu konu geldi. Daha sonra değerli bir arkadaşımın da yardımıyla kurguyu yerine oturtup yazmaya başladım.

Yazarken neyden / nelerden etkilendiniz? Aslında çok farklı bir şey olduğu söylenemez fakat izlediğim NCT videoları, karakterlerin kişilikleri, izlediğim diziler ve filmlerin hepsinin etkisi olduğunu söyleyebilirim sanırım.

Sizi festivale katılmaya iten neydi? Festivalin sanırım kurucularından olan bir yazarın Wattpad hesabında paylaşmasıyla gördüm ve biraz daha araştırdıktan sonra çok fazla ilgimi çekti ve kayıt oldum.

Kitabınızın ismini nasıl buldunuz? Herhangi bir özel anlam içeriyor mu, içeriyorsa açıklayabilir misiniz? Kitabın ismini Lana Del Rey'in Summertime Sadness şarkısından aldım. Türkçeye çevirdiğimizde benim yazmak istediğim konuyla bütünleştiği için öyle bir isim koymayı uygun gördüm.

Bitişten sonra karakterlerinizin ilişkisi ne yönde ilerledi? Kitabın sonunu belli bir şekilde bitirmiş olsam da karakterlerin ileriki hayatlarından neredeyse hiç bahsetmedim. Burayı okuyucuların hayal gücüne bırakıyorum.

Kitabınızda yazacağınız çifti nasıl belirlediniz? İlk başta iki çift arasında kalmıştım fakat daha sonra hangisini daha fazla yazmak istediğimi kendime sorduğumda Markhyuck çiftini seçmem gerektiğini fark ettim.

Kitabınızı üç kelimeyle anlatabilir misiniz? Aşk, yaz ve nefret.

Okuyucularınıza neler söylemek istersiniz? Öncelikle hepsinden birer kez özür dilemek isterim. Kitabımın yazım yanlışlarını son kez dahi kontrol etmiştim fakat daha sonradan fazla fazla yanlışlarımın olduğunu fark ettim. Maalesef düzeltmem için çok geçti. Onun dışında ise beğenen, seven, sevmeyen ama yine de fikirlerini belirten kişilere tekrar tekrar teşekkür ederim.

(Varsa) Okuyucularınıza vermek istediğiniz mesaj neydi? Aslında hiçbir şeyin bir son olmadığı, her kötülüğün aslında yerine daha başka ve çok güzel bir şey getirebileceğiydi. Bazen dünyanın sonu olduğunu düşünüyoruz fakat aslında hayat bize kapılarını farklı bir şekilde tekrardan açıyor. Umarım bunu güzel bir şekilde okuyanlara ulaştırabilmişimdir.

━━━━━━━━━━━━━━

neogaymyback | FAIRY LIGHTS'ın yazarı

Kitabınızı yazmanıza ilham veren neydi? Yazın temel öğeleri ve MarkHyuck'un arasındaki bağ bana ilham verdi.

Yazarken neyden / nelerden etkilendiniz? Peter Pan'den oldukça etkilendiğimi söyleyebilirim. Kendisi bana yazı hatırlatan karakterlerden biri.

Sizi festivale katılmaya iten neydi? Yaz teması beni kendine çekti ve aklımdaki kurgu da aşırı uyuyordu.

Kitabınızın ismini nasıl buldunuz? Herhangi bir özel anlam içeriyor mu, içeriyorsa açıklayabilir misiniz? Açıkçası Hyuck'un kanatları parladığı için seçtim, yoksa önemli bir anlamı yok.

Bitişten sonra karakterlerinizin ilişkisi ne yönde ilerledi? Mark hayallerini gerçekleştirdi fakat ilk aşkının kollarında ölümünü asla atlatamadı. Haechan ise cennette hüzünle onu izliyor ve yanına geldiğinde onu nasıl azarlayacağını düşünüyor.

Kitabınızda yazacağınız çifti nasıl belirlediniz? Bence yaz temasına en çok uyan çift MarkHyuck bu yüzden seçmekte zorlanmadım.

Kitabınızı üç kelimeyle anlatabilir misiniz? İlk aşkın burukluğu.

Okuyucularınıza neler söylemek istersiniz? Umarım hikayemi beğenmişlerdir, onların benimseyebileceği karakterler yaratmaya çabaladım.

(Varsa) Okuyucularınıza vermek istediğiniz mesaj neydi? Hayatta hepimiz büyük sorunlar yaşayacağız fakat asla pes etmememiz gerekli. Çünkü o en kötü günde bir yaz perisi de sizi bulacaktır.

━━━━━━━━━━━━━━

©neocityfest2019

#NEOCITYFESTHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin