28

627 58 12
                                                  

*keesokan harinya*

YOHAN POV
aku sedar dari tidur. aku tengok jam sekarang pukul 8.30 pagi. mujur kelas aku mula pukul 10.00 pagi. bolehlah tidur lagi. aku meraba raba sebelah aku. eh? kosong? mana sohyun? macam pelik je bangun awal harini. aku pun apa, terus tak jadi nak tidur balik. dah tengok sohyun dah tak ada dekat sebelah. aku perlahan lahan keluar dari bilik dan turun. aku dengar macam ada bunyi dekat dapur. jadi aku tengok dekat dapur. rupanya sohyun. tengah masak breakfast aku rasa. kenapa sohyun ni tiba tiba nampak cantik dari belakang? dengan short pyjamas dia. dengan messy ponytail dia. sexy. aku terus memeluk dia dari belakang dan meletakkan kepala aku pada bahu kanannya.

Sohyun: kamchagiya! /ketawa & menyentuh rambut yohan/

Yohan: awak masak apa?

Sohyun: pancake je .. awak okay ke?

Yohan: saya tak kisah .. apa yang awak masak, saya makan

Sohyun: awak dah mandi ke belum?

Yohan: belum

Sohyun: ee pergilah mandi

Yohan: taknak .. kalau awak teman, sekarang juga saya mandi

Sohyun: ee mengada eh! saya dah mandi okay

Yohan: ala

Sohyun: pergilah mandi

Yohan: hm nae /mencebik dan berlalu pergi/

Sohyun: /senyum/

SOHYUN POV
selepas selesai mengemas dapur dan siapkan breakfast, aku ingin naik ke atas untuk bersiap tetapi bunyi notification dari telefon aku yang ada atas meja terus berhentikan langkah aku. aku terus ambil telefon.

Sohyun: oh seongwoo

h.seongwoo: kelas awak harini pukul berapa? nanti saya ambil ye

p.sohyun: mian seongwoo-ah, lepasni saya dah tak pergi dengan awak =(

h.seongwoo: wae? saya ada buat salah ke?

p.sohyun: eh bukan! sebernanya saya dengan yohan dah bahagia

h.seongwoo: jinjja? sejak bila ni?

p.sohyun: semalam dekat sungai han dia confess dekat saya .. saya terus menangis sebab gembira! saya rasa bahagia sangat sebab dia dah mula cintakan saya =)

h.seongwoo: awak betul betul pasti ke yang dia tu cintakan awak?

p.sohyun: seongwoo, kenapa awak cakap macam tu?

h.seongwoo: i'm just curious about him

p.sohyun: tak baik tau .. walaupun awak benci dia

h.seongwoo: hm jadi lepasni kita tak boleh jumpa dah?

p.sohyun: eh mana ada .. kita boleh jumpa setiap hari okay .. yohan tak kisah punya sebab dia tahu awakkan satu satunya kawan rapat saya!

h.seongwoo: hm nae

p.sohyun: seongwoo-ah? awak marah ke? mian =(

h.seongwoo: eh mana ada, saya cuma sedih sebab kita dah tak dapat nak spend time macam dulu

p.sohyun: ey awak ni rasa bersalah pula saya .. tak apa nanti saya bagitahu jela yohan yang saya nak keluar dengan awak .. saya janji!

h.seongwoo: janji!

p.sohyun: okaylah saya pergi dulu .. anneyong

h.seongwoo: nae anneyong

*sohyun terus berlalu pergi untuk menyiapkan dirinya*
SKIP
*setelah yohan dan sohyun selesai bersiap, mereka terus ke universiti*
*tiba di car park universiti*

Sohyun: yohan, saya takutlah nanti orang lain pandang pelik dekat kita

Yohan: wae? biar jelah .. buat apa nak takut .. buat macam kita ni tengah couple

Sohyun: awak tak kisah ke?

Yohan: kisah sebab apa?

Sohyun: reputasi awak jatuh sebab sa-

Yohan: /meletakkan jarinya di mulut sohyun/ shhh .. jangan cakap pasal benda tu lagi .. saya tak suka

Sohyun: mmm /menundukkan kepalanya sambil bermain jarinya/

Yohan: /mengangkat dagu sohyun untuk memandang wajahnya/ tolong jangan ungkit pasal tu lagi .. kita mula hidup baru ye sayang /mencium dahi sohyun/ kaja

Sohyun: nae /senyum/

*mereka berdua terus turun dari kereta*
SKIP
*sudah 2 minggu berlalu, hubungan sohyun dan yohan semakin rapat .. yohan amat mencintai sohyun*

NO ONE POV
berada di sebuah rumah usang yang terletak di kawasan hutan. rumah usang tersebut dipenuhi dengan dedaun kering dan sarang labah labah. seseorang ini berada di dalam bilik. yea bilik kosong yang dipenuhi dengan gambar gambar sohyun dan yohan di dinding. satu lampu hanya dibuka untuk menampung permandangannya dengan suasana yang sangat suram. dia bergerak ke salah satu gambar yohan dan sohyun. dia memegang pisau lipat dan lalu dicucuknya kuat pada muka yohan.

???: a-aku tak akan biarkan korang hidup bahagia! aku tak akan! aku nak tengok korang merana! /ketawa seperti orang gila/

----------------------------------------
hehe saja bagi kejutan! saya nak tengok para readers nanti nantikan kemunculan saya selepas habis pt3 hehe. please vote and comment. anneyong! =)

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now