26

652 72 23
                                                  

A/N: rindu saya? hehe

*Keesokan harinya selepas pulang dari majlis pengebumian mendiang appa Sohyun , Sohyun terus masuk ke dalam biliknya*
*Yohan yang berada di bawah hanya melihatnya*

Aku perasan masa dekat majlis pengembumian tadi , Sohyun diam membisu. Dia asyik termenung je. Dia langsung tak hiraukan orang sekeliling dia termasuklah aku. Aku rasa sedih tengok dia macam ni. Mungkin masa aku sakitkan hati dia sebelum ni , macam ni lah dia sedih. Argh , aku rasa bersalah sangat buat dia macam tu. Aku rasa aku tak berfikiran matang masa tu. Sedang aku memikirkan kesalahan aku , tiba tuba telefon aku berbunyi yang menandakan mesej baru masuk.

l.hangyul: yohan , macam mana tadi? okay tak?

l.jinhyuk: haah okay tak? Sohyun cam na?

k.yohan: macam tu jelah .. balik je dari majlis terus dia masuk bilik

l.jinhyuk: aku rasa simpati pula dengan sohyun

l.hangyul: aku pun

k.yohan: hm aku pun sedih tengok dia asyik termenung je tadi

l.hangyul: jadi evil plan kau masih berterusan tak?

l.jinhyuk: yah hangyul kau ni!

l.hangyul: i'm just asking

l.jinhyuk: -_-

k.yohan: tak
aku tak akan teruskan evil plan aku
sebab
aku dah mula
sayangkan dia.

*Pada malam berikutnya , Yohan sedar yang Sohyun langsung tidak keluar dari biliknya*

Yohan: Sohyun ni tak keluar langsung pun .. risau pula aku

Yohan: /ketuk pintu/ Sohyun-ah , boleh masuk?

Sohyun: /no respon/

Yohan: /terus masuk/ Sohyun-ah tak lapar ke? dari pagi dudu dalam bilik .. Sohyun? /duduk di penjuru katil/ jom pergi makan?

Sohyun: saya tak ada selera nak pergi makan /sambil memeluk teddybear besarnya/

Yohan: jomlah .. nanti perut kosong demam lagi

Sohyun: saya tak kisah

Yohan: janganlah macam ni .. appa mesti tak nak tengok anak kesayangan dia macam ni .. tak makan , terperap je dalam bilik dari pagi

*Tiba tiba Yohan terdengar Sohyun menangis*

Yohan: /terus duduk bersila memandang Sohyun/ Sohyun uljima .. bangun /menarik tangan Sohyun untuk bangun/

*Sohyun terus bangun terduduk menghadap Yohan .. memang nampak matanya sedikit bengkak kerana menangis*

Yohan: /lap air mata Sohyun menggunakan baju lengannya yang panjang/ uljimaa .. kalau Sohyun sedih , appa pun mesti sedih

Sohyun: /menundukkan kepalanya/

Yohan: jom pergi makan?

Sohyun: /geleng kepala/

Yohan: jomlah , dah lapar ni

Sohyun: awak pergilah sorang /pandang Yohan/

Yohan: tak best makan sorang .. nak ada teman

Sohyun: saya tak naklah

Yohan: jomlah .. kita luangkan masa sama sama?

Sohyun: hm nae /senyum sedikit/

Yohan: okay siap siap eh .. saya tunggu dekat luar /keluar/

Sohyun: hm /kerutkan keningnya/

SOHYUN POV
Lepas Yohan keluar dari bilik , aku duduk seketika .. aku langsung tak dengar percakapn kasar dia .. lembut je dia cakap dengan aku. Lepastu ni tiba tiba ajak aku makan sama sama. Terkezut aku. Sebab macam tiba tiba. Ubat apa yang dia makan? Tapi tak apalah .. aku lagi suka sebernanya. Hehe. Aku mengenakan jeans berwarna hitam dan baju berwarna merah. Saja nak sama warna dengan baju Yohan hehe. Lepas letak sikit bedak pada muka , aku terus keluar dari bilik. Aku nampak yang Yohan sedang duduk di sofa ruang tamu. Aku datang dekat padanya.

Sohyun: saya dah siap

Yohan: oh nae! Kaja

*Sohyun mahu bergerak tetapi Yohan memandangnya lama*

Sohyun: kenapa? ada apa apa benda yang tak kena ke?

Yohan: sweetla kita harini warna merah , awak nampak sesuai dengan warna merah /senyum/

Sohyun: /senyum malu dan terus menundukkan kepalanya/

Yohan: blushing ke tu? aigoo /mengusap rambut Sohyun/ kaja /menarik tangan Sohyun/

--------------------------------------------
anneyong! memandangkan harini satu paper je bolehla balik awal and ada time untuk update! thankyou untuk 5k readers! lepas habis pt3 saya sambung balik ye! jangan rindu saya ye. please vote and comment  =)

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now