6. Bölüm - Fotoğraf Çekimi - Düğün Günü

263K 9.3K 4K
                                    

6. Bölüm - Fotoğraf Çekimi

Araba da giderken yaklaşık 2 dakika falan kimsenin sesi çıkmadı. Hatta ben kafamı kaldırıp dikiz aynasından Toprak'a bakmaya cesaret bile edemedim. Zeynep abla en sonunda konuştu.

" Ya bekleyip duruyorum bir konuşun diye de, sizin sesiniz soluğunuz çıkmıyor, farkında mısınız bilmiyorum ama bugün sizin düğününüz var! "

Aslında ne konuşacağımı bilsem bende konuşmak isterim de, bilmiyorum işte. Daha adamı tanımıyorum bir de evleniyorum ne tepki verebilirdim ki ?

" Farkında mısın bilmiyorum yenge ama bugün evleneceğim kızı daha ilk görüşüm ne konuşmamızı bekliyorsun? "

Bunu söylediğinde normal olan yüz ifadem öyle bir düşmüştü ki, aslında kötü bir şey söyledi sayılmazdı ama yine de moralimi bozmaya yetmişti.

" Tanışmakla başlayabilirsiniz mesela. "

Bu cümleden sonra kafamı kaldırıp dikiz aynasından Toprak'a baktım. O da bana bakıyordu, sonra dudaklarını araladı ve konuştu.

" Hakkımda bilmeyip de öğrenmek istediğin bir şey varsa sorabilirsin. "

" Hakkında ismin ve ailen dışında hiçbir şey bilmiyorum. "

" Bence bu kadarı yeterli beni tanıman için, yine de aklına takılan bir şey varsa sorarsın. "

Ya bu ne soğukluk ya! Ben bir de bu adamla mı evlenecektim? Yakışıklı falan olabilir ama yine de bu soğuk adamla evlendiğim için korkuyordum.

" Senin de sormak istediğin bir şey varsa..."

" Ben sadece ismini bildiğimden bu kadarı bana yetmiyor, şuan değil ama sonradan soracağım çok soru olacak. "

Aslında hakkımda bilebileceği pek de bir şey yoktu zaten. Ailem; abim, annem, ve babamdan oluşuyordu, onun gibi kalabalık bir sülaleye sahip değildim. Onun dışında evden hiç çıkmayan bir kız olarak da fazla bilindik bir şeylerim yoktu.

" Peki. " diyebildim sadece.

" Anlaşıldı siz benim yanımda rahat rahat konuşamayacaksınız. Bu da demek oluyor ki geceye kadar böyle olacaksınız galiba. Ama sakın başkalarının yanında da böyle davranmayın. Toprak bak şu soğuk ifadeni yumuşat yengecim, millete laf olmayalım. İpek sen de devamlı güler yüzlü ol. İkinizin de surat astığını görmeyeceğim. Fotoğraf çekimlerinde de gülümseyeceksiniz, duydunuz mu beni?"

" Yenge! annem bitti sen mi başlıyorsun şimdi de? "

" Toprak millete laf vermeyeceğiz ona göre. 40 yıldır birbirinizi tanıyormuş gibi yapın. "

Toprak bıkkın bir ifadeyle " Tamam. " dediğinde Zeynep Abla ondan onay almış arkasına dönüp benden onay bekliyordu. Bende " tamam " dedim.

Sonra ki 10 dakika falan sadece radyodaki müzik konuştu ve sonunda çekimin yapılacağı yere geldik.

Ben hâlâ korkuyordum bugünden, içimden ağlamak geçiyordu. Resmen hayatım değişiyordu.

Toprak arabadan iner inmez arka kapıyı bana açtı. Zeynep abla da gelinliğimin eteklerini biraz toplayarak inmeme yardımcı olmuştu.

Etrafa baktığımda her yer yeşillikti, az ileride yüksek bir şelale, şelalenin yan tarafında yukarı doğru çıkan dik bir yokuş , şelalenin aktığı bir dere ve yüksek ağaçlar vardı.

Ağaçların aralarında oturmak için yerler ve çardaklar da bulunuyordu. Biz arabadan iner inmez karşıdan bize doğru bir adam geldi.

" İlk olarak çekimlere yukarıda başlayalım diyoruz Toprak bey. "

Trabzon'a Gelin ( Düzenlenecek! )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin