Bab 17

522 27 0

Untuk pengetahuan semua. Saya telah ubah nama panggilan Quenn to Nadine. Sebabnya.. susah orang nak sebut. Saya minta maaf kalau awal2 bab sangat2 tidak matang!

" Cepatlah Nad! Aku dah lapar tahap gaban dah ni. " rungut Farisha sambil memegang perutnya. Kononlah lapar sangat.

Tangan Nadine lincah mengemas buku-buku yang digunakan tadi lalu dimasukkan ke dalam beg.

" Ish kau ni! Tak sabar-sabar. Tak larilag cafe tu Sha."

Sebaik sahaja mereka keluar dari dewan kuliah, Farisah terus menyiku lengan Nadine. Dia memuncungkan bibir ke arah Zuhairie yang sedang berdiri di luar dewan kuliah. Zuhairie lengkap berpakaian T-shirt bole keranjang bersama seluar pendek paras lutu. Dilehernya tergantung tuala putih. Mesti baru lepas training.

Dia nak apa agak-agaknya ni. Janganlah nak mengedik dekat aku. Aku dah kahwin!

" Eh ! Hai Nad! Long time no see you. How are you?" Zuhairie tersenyum apabila ternampak Nadine dan Farisha. Dia berjalan mendekati mereka.

" I'm fine. Hmm.. saya busy lately ni dengan suami saya. Awak tahu kan.. saya dah kahwin? " Nadine melemparkan senyuman kelat.

" Oh yah! Saya tahulah. Congrats anyway. Hmm., siapa nama your husband. I've forget.. hehe"

" Adrian Azzam.. Just call him Adrian."

" Alright! Ehem.. sebenarnya saya nak ajar korang berdua lunch kat kafe. If you guys don't mind ?"

Farisha yang menjadi pendengar setia hanya mencebik. Menyampah siaa!

Dah terang-terang Nad kata dah KAHWIN. Mamat ni tak reti bahasa ke apa?! Laki Nadine dua kali ganda lebih tampan dari kau lah melaun!

" Err.. Thanks! But no thanks. Saya kena balik awal. Maybe Sha boleh join awak? Sha ?" Nadine mengerling Farisha mengharapkan pertolongan.

" Same with me! Thanks.. But no thanks. Lebih baik saya makan sorang-sorang than with you! " Farisha menjegilkan mata dan melambaikan tanga sebelum meninggalkan mereka. Ala diva.!

" Kenapa saya rasa Sha tak suka saya ek? Saya ada buat silap ke?" Zuhairie menggaru kepalanya yang tidak gatal. Yelah.. siapa yang tak hairan. Layanan Sha padanya seakan-akan dia melakukan sesuatu yang gadis itu tidak suka The problem is.. apa yang aku dah buat? Kalau macam nilah. Memang susah aku nak dekat dengab dia. Aku ajak makan dah melenting apalagi kalau aku ajak date. Hmm.. makan penampo gamaknya!

" Taklah.. Sha memang brutal sikit. Tapi dalam hati ada taman tau. Janganlah awak terasa hati dekat dia. "

" Ehem.. sebelum saya gerak. Saya nak tanya awak. Awak sebenarnya tak tertarik dengan saya kan? No . I mean.. Okay. Let me straight to the point. Awak ada hati dekat Sha kan? Awak suka Sha? " Sejurus melemparkan soalan tersebut. terlakar senyuman kecil di bibir Zuhairie. Betullah tekaannya selama ini. Zuhairie mendekati mereka bukan kerananya tetapi keran tertarik dengan sahabatnya, Farisha. Haih Sha ! Kau dah sangka buruk dekat mamat yang kau benci nak mati ni! Dia suka kau Sha!

" Err.. If I say yess.. Yes. I like her."

" Since when?!"

" Sejak Program Orientasi Mahasiswa tahun lepas. Tapi.. saya perhati Sha macam tak suka dekat saya. So, saya try to move on. But, you know rigth? Move on ni tak sesenang yang kita sangka. Its took a time. Very very long time, terutama bagi saya. " Zuahirie melepaskan keluhan yang berat. Mungkin suda tiada pelung untuk dia menambat bidadari yang berjaya mencuri hatinya.

" No worries! Saya kan ada! I'll help you for sure! Tapi.. sekarang saya dah kena gerak balik. Anything.. I will inform you. See you Hair! " Nadine melemparkan senyuman sebelum bergerak ke tempat letak kereta yang berada di tingkat bawah tahah.

Zuhairie tersenyum segaris sebelum sesaat senyuman itu hilang.

Sha. I love you..

So much..

My Precious WifeWhere stories live. Discover now