Bölüm 35/2 - Sanatçı

22.2K 2K 4.4K
                                    

"Hayat ağacı yaprak döktü, çiçek açtı;Yıldızın bir yanı ışık içinde, bir yanı karardı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

"Hayat ağacı yaprak döktü, çiçek açtı;
Yıldızın bir yanı ışık içinde, bir yanı karardı."

Ağrıdağı Efsanesi, Yaşar Kemal

-*-

Villadan çıktığımda korkuluksuz minik balkonu geçip merdivenlere yöneliyorum. Aşağı inip balkonun hemen altında başlayan devasa havuzu geçerken ayaklarım geri geri gidiyor sanki. Begümlerin olduğu masaya baktığımda hala koyu bir sohbetin içinde olduklarını görüyorum, hatta partideki en gürültülü masa orası diyebilirim.

İçimde ufak bir sıkıntı filizlenirken bakışlarım bu kez halinden son derece memnun görünen Aras'a takılıyor. Kaçma isteğim giderek güçlense de lavaboda aldığım kararları hatırlatıyorum kendime. Yeniden yürümeye başladığımda bir anlığına Aslı ile göz göze geliyoruz. Yüzündeki keyifli sırıtışı görünce ben de ona gülümsüyorum. Masaya yaklaştığımdaysa Aras, Cavit ve Alp'in konuşmaları çalınıyor kulağıma.

"Oğlum sanayici adam niye program yazsın?" dediğini duyuyorum Alp'in. "İçimizde mesleği programcılık olan tek kişi sensin ama sen de hiçbir halta yaramayan bir dili kullanıyorsun."

"İçinizde programcı olan tek kişi olduğum nasıl da belli..." diyor Cavit. "Eğer programcı olsaydınız, Java'yı bu kadar üretken yapan şeyin tüm OS'lerde çalışması olduğunu da anlardın-"

"Ona bakarsan anal seks de her cinsiyette çalışıyor," diyerek cevap veriyor Alp. "Ama öyle üreyemiyorsun, değil mi?"

Cavit'in gözlerini devirdiğini fark ediyorum. "Vereceğin örneği sikeyim."

Söylediklerini duyunca masadakilere göz atıyorum fakat kimse umursuyormuş gibi görünmüyor. Bunun üzerine ben de sessizce bir kenara ilişiyorum. Arkası bana dönük olduğu için geldiğimi fark etmiyor Aras. Diğer ikisi ise kendini öyle kaptırmış görünüyor ki, gözlerinin hiçbir şeyi görmediğine eminim.

"-Hadi sen büte kaldığın tek ders olduğu için C# sevmiyorsun, onu anladım." diyor Alp Cavit'e. Ardından bir eliyle Aras'ı gösteriyor. "Ama bu pezevengin C sevdası nedir?"

"C dilinin makina üzerindeki hakimiyeti yüksek olduğu için bence." dediğini duyuyorum Alp'in. "Diktatörlük dürtülerini tatmin ediyor işte."

"Makina üzerindeki dil hakimiyetinin diktatörlükle ne alakası var oğlum?" diye cevap veriyor Aras. "Ayrıca sevişmeyeceğim makinaya neden dilimle hakim olmak isteyeyim ki? Duyan da makinanın-"

"Hoşgeldin Melek!"

Cavit'in beni görünce verdiği abartılı tepki Aras'ı susturmaya yetiyor. Kadeh tutan elinin bir anlığına havada asılı kaldığını görüyorum. Ardından yüzünde mahcup bir ifadeyle bana doğru dönüyor. Bakışlarımız buluştuğundaysa onun gözlerindeki ifade şaşkınlığa evriliyor, bense Cavit'in tepkisinin sebebini idrak ediyorum birden. Aras'ın neden bahsettiğini anlayınca bir öksürük dalgası yükseliyor boğazıma. İkimiz de aynı anda masadaki su bardaklarına uzanıp kafamıza dikiyoruz.

Düşmüş Melekler SenfonisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin