24

819 81 13
                                                  

*Sewaktu Yohan sebok menguruskan Sohyun , tiba tiba telefonnya berbunyi*

Yohan: /mengangkat telefon/ nae omma

Pn. Kim: Yohan-ah , macam mana honeymoon kamu berdua? Okay?

Yohan: okay

Pn. Kim: Sohyun mana?

Yohan: ada ni .. dia demamlah omma

Pn. Kim: jinjja? Aigoo .. berapa hari dah?

Yohan: baru je harini

Pn. Kim: jadi kamu buat apa?

Yohan: Yohan letak kain basah dekat dahi dia

Pn. Kim: ha kalau macam tu jaga dia elok elok

Yohan: nae omma /terus matikan panggilan/

*Yohan berlalu keluar untuk pergi breakfast*
SKIP

SOHYUN POV
Aku sedarkan diri aku dari tidur. Aku cuba untuk bangun tapi kepala aku sakit sangat. Berdenyut denyut. Aku memang tak bermaya. Yea kalau aku trauma , keesokan harinya mesti aku akan demam panas. Sebab aku rasa takut. Macam tulah masa aku kecil dulu. Hm aku ni memang macam macam hehe. Waktu aku nak urut kepala aku , aku terpegang kain yang berada di dahi aku. Eh. Kain? Basah? Yohan ke yang letak? Aku tak mimpikan? Yohan jaga aku?

*Tiba tiba pintu bilik dibuka & kehadirannya ialah Yohan yang sedang membawa bungkusan makanan*

Yohan: oh kau dah bangun .. ni aku ada belikan bubur untuk kau /membuka bungkusan bubur tersebut/

Sohyun: sa-saya tak suka makan bubur

Yohan: kau tengah demam tu baik kau makan /membawa bubur ke arah Sohyun dan duduk di sebelah Sohyun/

Sohyun: bubur tak sedap!

Yohan: cerewetlah kau ni baik kau makan .. kalau kau lagi sakit , aku juga yang susah tahu tak

Sohyun: tch /perlahan lahan cuba untuk duduk/

Yohan: /mengambil tuala basah di dahi Sohyun/ tengok kain ni pun dah suam .. jadi maksudnya kau demam & kau kena makan bubur ni

Sohyun: hm

Yohan: /memberi sesudu bubur pada Sohyun/ bukalah mulut

Sohyun: /buka & makan/

Woah. Jantung aku berdegup kencang! Aku rasa nervous masa dia cuba suap aku tu. Aku ingat dia nak bagi aku bubur tu. Rupanya dia suapkan! Aku sebernanya memang tak suka bubur. Tapi disebabkan Yohan kesayangan ni paksa , i pun makan jelah hihi. Nasib baiklah Yohan tak dengar bunyi jantung aku yang tengah berdegup laju ni. Tak sangka dia ni caring. Aku harap Yohan akan kekal jadi macam ni. Hm

SKIP
*Keesokan harinya , Sohyun sudah sihat sedikit .. Yohan & Sohyun mengemas pakaian mereka untuk pulang ke rumah*
*Setelah selesai check out , mereka terus bergerak ke airport*
*Setelah beberapa jam di dalam airport , akhirnya mereka tiba*
*Di condo*
*Sohyun & Yohan bergerak ke bilik masing masing*
*Telefon Sohyun berbunyi*

Sohyun: nae appa

En. Park: Hyun-ah , kamu dah sampai dah dekat rumah?

Sohyun: dae

En. Park: Hyun dah sihat? Omma kata Hyun demam masa dekat sana

Sohyun: eh , Hyun tak bagitahu appa dengan omma pun

En. Park: omma Yohan yang bagitahu

Sohyun: oh dae Hyun dah okay dah .. pening kepala sikit je

En. Park: elok elok ye Hyun-ah .. makan ubat .. kalau sakit kepala sangat , ambil cuti je

Sohyun: nae appa .. appa pun jaga eh kesihatan .. kalau Hyun free , Hyun pergi jumpa appa

En. Park: tak payah susahkan dirilah .. kan boleh call

Sohyun: call je tak best .. Hyun nak jumpa appa

En. Park: suka hati Hyunlah .. okaylah appa nak sambung kerja ni

Sohyun: nae appa .. anneyong!

En. Park: anneyong

*Sohyun mematikan panggilan*
SKIP
*4 hari sudah berlalu sejak mereka pulang ke rumah*
*Sejak beberapa harini , Sohyun agak sibuk dengan setiap classnya sampai tak ada masa untuk berjumpa dengan keluarganya*
*Di university*
*Sohyun duduk di cafe bersama Seongwoo*

Sohyun: Seongwoo-ah , petang ni awak ada class?

Seongwoo: tak ada

Sohyun: petang ni saya ada class lagi .. jadi awak balik jelah .. saya boleh balik sendiri .. saya rasa saya dah banyak menyusahkan awak

Seongwoo: mana pernah awak menyusahkan saya .. saya tak kisah pun .. saya nak pergi belajar dekat library .. sambil tu saya bolehlah tunggu awak

Sohyun: mm .. awak ni biar betul

Seongwoo: dae

*Sedang mereka berbual , tiba tiba Yohan datang ke arah mereka*

Yohan: Sohyun ikut aku kejap

Sohyun: pergi mana?

Yohan: tolong ikut je aku

Sohyun: Seongwoo-ah , tunggu sekejap eh

Seongwoo: hm /menjeling Yohan/

*Yohan membawa Sohyun ke suatu tempat*

Sohyun: ada apa?

Yohan: /serious look & memberitahu ceritanya/

Sohyun: /menitis air mata/ Yohan! tolong cakap semua benda ni tak betul!

----------------------------------------------
double update! cerita ini bakal ke penghujungnya hehe. please vote & comment yea! anneyong =)

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now