23

738 78 30
                                                  

*Di dalam bilik Sohyun*

Yohan: dah kau rehatlah .. aku dah agak dah .. lelaki tu memang ada niat tak baik

Sohyun: /masih menangis & duduk di atas katil/

Yohan: dahlah tu .. janganlah menangis .. lain kali jangan percaya dengan lelaki yang baru kau kenal .. lepastu tengoklah apa yang dah jadi .. tengok apa yang dia buat dekat kau

*Sohyun tidak endahkan Yohan , dia masih kekal menangis*
*Yohan bergerak ke arah pintu bilik & lalu Sohyun berlari ke arah Yohan dan memeluk lengan Yohan*

Sohyun: a-awak nak pergi ma-mana? Jangan tinggalkan saya! Sa-saya takut!

Yohan: kau ni relaxlah .. nak takut buat apa? Kau selamatlah duduk dalam bilik ni .. percayalah cakap aku .. aku nak keluar pergi beli makanan untuk kita jap

Sohyun: sa-saya nak ikut

Yohan: /memandang Sohyun & memegang kedua dua bahu Sohyun/ percayalah cakap aku .. kau akan selamatlah .. lelaki tu takkan tahu punya .. ke kau ada bagitahu dia berapa nombor bilik kau atau dia hantar kau?

Sohyun: /geleng kepala & mengelap sisa air matanya/

Yohan: ha , selagi dia tak tahu mana bilik kau , selagi tu kau akan selamat .. trust me

*Dengan perlahan lahan Sohyun melepaskan tangan Yohan*

Sohyun: jangan lama sangat /terus bergerak ke katil/

Yohan: hm

*Yohan terus berlalu keluar*

SOHYUN POV
Aku rasa trauma sangat sekarang ni. Aku tak sangka Jihoon ada niat yang tak baik terhadap aku. Menyesal aku kenal dia. Aku bersyukur yang Yohan datang selamatkan aku. Aku rasa tu satu kebetulan. Kalau Yohan tak datang selamatkan aku , aku tak tahulah apa nasib aku. Aku tunggu Yohan sampailah aku lena dibuai mimpi.

YOHAN POV

*Masuk ke dalam bilik Sohyun & meletakkan makanan di atas meja tanpa memandang Sohyun*

Yohan: Sohyun-ah .. aku dah belikan kau makanan

Sohyun: /no respon/

Yohan: Sohyun- /memandang Sohyun/ lah tidur rupanya /bergerak ke arah Sohyun & duduk di sebelahnya sambil melihat muka Sohyun/ tolonglah lain kali hati hati sikit kalau nak berkenal dengan orang lain .. tak sukalah aku tengok kau jadi macam ni /menarik selimut menutupi badan Sohyun/

*Yohan terus bergerak ke balkoni sambil bermain hp*

Aku membuat pilihan untuk tunggu sekejap. Aku ingat nak tunggu sampai Sohyun bangun. Tapi aku rasa dia akan sedar pagu esok punya. Tak apalah. Aku kan baik. Jadi aku tunggulah sekejap. Aku bergerak ke luar balkoni untuk melihat permandangan malam sambil bermesej dengan si Jinhyuk & si Hangyul ni. Diaorang ni tak habis habis nak sakat aku. Yea waktu aku tunggu makanan siap , aku cerita dekat diaorang pasal benda yang berlaku tadi. Tengah aku chat dengan Jinhyuk & Hangyul ni , tiba tiba aku dengar orang sedang menjerit dari dalam bilik. Aku pun cepat cepat masuk dalam semula & aku nampak yang Sohyun tengah menjerit. Aku terus cepat cepat pergi dekat dia & pegang kedua dua tangannya.

Yohan: Sohyun! Sohyun!

Sohyun: jauh dari saya! Lepaskan saya!

Yohan: Sohyun ni aku Yohan!

Sohyun: /terus berhenti menjerit &  terus menangis lalu memeluk Yohan/ awak , sa-saya takut! Saya mimpi dia culik sa-saya!

Yohan: shh .. uljima .. tu cuma mimpilah .. tak akan ada apa apa yang terjadi /memeluk Sohyun semula & menepuk badan Sohyun dengan perlahan/

Sohyun: /masih menangis/

*Mereka kekal dalam posisi yang sama sehingga Sohyun lena dibuai mimpi dan diikuti Yohan*
*Keesokan harinya*

Aku sedar dari tidur. Aku ambil hp aku di tepi katil untuk tengok sekarang pukul berapa. Pukul 8.30 pagi. Aku rasa aku bangun awal sangat. Aku cuba untuk mengubah posisi aku. Tapi tak boleh sebab macam ada benda berat sedang memeluk pinggang aku. Bila aku tengok. Rupanya Sohyun. Tengah nyenyak tidur & tangan masih kemas memeluk pinggang aku. Lupa , semalamkan dia mengigau sampai menangis , menjerit. Aku selak rambut Sohyun di wajahnya untuk melihat muka tidurnya. Comel. Aku senyum keseorangan sambil bermain rambutnya. Aku sentuh muka dia dengan perlahan. Eh. Aku rasa muka dia panas. Aku sentuh dahinya. Panas. Aku perlahan lahan menolak Sohyun untuk tidur seperti posisi biasa. Mulut dia pucat. Ah sudah. Demam pula! Macam manalah pula aku nak jaga dia ni?

*Yohan terus bergerak ke tandas untuk mengambil tuala kecil lalu basahkannya & letak di atas dahi Sohyun serta menarik selimut menutup tubuh badannya*

--------------------------------------------
anneyong , saya minta maaf sebab hiatus selama 1 minggu lebih. saya busy. saya minta maaf sangat yea. please vote and comment! =)

btw X1 flash serious best and #X1FIRSTWIN buat masa ni semua lagu dalam album quantum leap semua favourite saya paling sedih " im here for you " sobs and yea get well soon yohan bby!! saranghae

haih comel betul nak merajuklah.

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now