bab 3

17 2 0

6 bulan berlalu...

     "Hanna jom kita balik sekali," ajak Bo Young sambil memasukkan buku ke dalam beg.

     "sorry wey aq tak boleh," tolakku sebersalah.

     "kenapa pulak?" tanya Rose.

     "harini Jinhyuk ada latihan bola keranjang," jawabku.

     "lantak kat dya lah. Bukannya kau yg main," celah Ji Yeon.

     "memang lah bukan aq yg main tapi dya suruh aq teman dya," beritahuku.

     "kenapa kau kena ikut apa yg dya suruh? Macam tak ada life pulak aq tengok kau sejak dua menjak ni," tanya Bo Young. Aq mengeluh.

     "kalau aq tak ikut cakap dya nanti dya panggil si Seungyoun tu macam mna? Korang nk ke tengok aq kena kacau dengan si mamat saiko tu?" aq menjawab dengan soalan.

     "mesti lah x nk. Haritu kita orang nk bagi tahu cikgu pasal tu kau tak kasi. Sekarang ni aq tengok kau macam jadi kuli dya pulak." Ji Yeon melepas kan geram.

     "hmm.. X apa lh kalau kau cakap macam tu Hanna. Ji Yeon, Bo Young jom kita balik," Rose mencelah.

     "sorry. Aq pergi dulu." ucap ku lalu berjalan keluar dari kelas.

     "Hanna dah banyak berubah sekarang," luah Bo Young.

     "Ni semua sbb si kerek Jinhyuk tu!" marah Ji Yeon.

   ʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔ

     "Syabas Yohan!" ucap Jinhyuk sambil menepuk bahu Yohan.

     "Tulah terer kau sekarang!" puji Wooseok pula. Yohan menjaringkan bola.

     "well. " kembang habis si Yohan.

     "Jom kita rehan dulu," panggil Hangyul.

     "Nah air," aq menghulurkan sebotol air mineral kepada Jinhyuk. Jinhyuk mengambilnya.

     "Lambat lagi ke nk habis?" tanyaku. Hampir tiga jam dyaorang main.

     "Dah nak habis dah. Kenapa kau nk balik dah ke?" tanya Jinhyuk selepas meneguk air mineral.

     "Boleh ker?" tanya ku minta kepastian.

     "Better kau balik dengan aq nanti," jawab Jinhyuk. Dh agak dah...

     "Lagipon dh nk petang bahaya pompuan macam kau jalan sorang-sorang," kenapa ayat dya macam caring kat aq?

     "Jinhyuk jom sambung!" jerit Wooseok.

     "Okay!" Jinhyuk menyerahkan botol lalu anak ke arah gelanggang bola keranjang.

     ʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔʕ•ﻌ•ʔ

     "Latihan sampai sini saja lah. Jom kita balik," Jerit Hangyul selaku captain bola keranjang.

Jinhyuk berlari ke arah ku tapi aq tak sedar sebab... Aq tertido. Hehehe... Dya menghampiriku. Aq terlena di kerusi bahagian penonton barisan no3 sewaktu menonton latihan bola keranjang tadi.

Dya duduk di sebelahku. Mungkin disebabkan aq rasa diperhatikan aq terus terjaga dari tido dan ternyata memang aq diperhatikan oleh Jinhyuk. Dya seolah-olah termenung memandangku tak sedar yang aq dah terjaga.

     'Kenapa aq tengok kau ni makin lama makin cantik?' omel Jinhyuk di dalam hati.

     "Awak...?" aq melambaikan tangan pada wajah Jinhyuk. Jinhyuk tersedar dari lamunan. Wajahnya merah.

♡i'm in love with a crazy boss♡Where stories live. Discover now