Posle kise sunce sija

177 9 0
                                    

Bilo je lepo I vedro jutro. Na vidiku nije bio ni jedan oblacak. Sunca je polako, ali sigurna izlazilo I obasjavalo skolu za mlade carobnjake I vestice: Hogvorst. Na travi se nalazila rosa I nezno klizila niz stabljike trave. Tek na nekim mestima je trava bila ugazena, tamo gde je pre nekoliko sekundi prosao Kruksenks, Hermionin macor. Pticice su uzbudjeno obletale zamak I svojom pesmom budile ucenike Hogvorsta.
Harija je probudio predivan miris pecene slanine koji se sirio po zamku.

Sklonio je baldahin I uzeo naocare sa komode. Vid mu vise nije bio mutan, slika se polako izostrila.

-Dobro jutro- Drako je vezivao svoju kravatu.

-Dobro jutro, Drako- pozdravio ga je Hari, raspolozeniji nego sto je juce bio. Hariju se jos spavalo, ali je miris slanine I pecenih jaja odradio svoje. Brzo se obukao, I zajedno sa Drakom sisao na dorucak. Kada su stigli, Hari je primetio da su Hermiona I Ron vec doruckovali za grifindorskim stolom. Uhvatio je Hermionin pogled I nasmesio joj se za "Dobro jutro", kao I ona njemu.

-Sto se smeskas?- odjednom ga je pitao Drako.

-E, pa...ova slanina je toliko dobra, da mi je izmamila osmeh na lice- nespretno je rekao Hari.

Drako ga je ispitivacki gledao, a onda je pogledao u tom pravcu I video Hermionu. Ona je skrenula pogled, a obrazi su joj malo porumeneli.

-Idem, vidimo se posle- brzo je rekla Ronu I izjurila iz Velike dvorane.

-Nisi valjda zaljubljen u Grejndzerovu?- Drako se namrstio. Ni sam nije bio siguran sto je to pitao Harija. Sto bi se on mesao u to? Na neki nacin I nije zeleo da sazna odgovor.

-U Hermionu? Ovaj, Grejndzerovu?- ispravio se. Uf. Hari nije zeleo da Drako sazna da se Hari, Hermiona I Ron tajno druze.

Drako ga je gledao I cekao odgovor.

-Ne, ne, naravno da ne- to ipak nije bila laz. Hari je voleo Hermionu, ali kao sestru. Nije mogao da zamisli sebe kako ljubi Hermionu. Ona je bila lepa I vrlo pametna, ali ju je voleo samo kao sestru.

Drako je izdahnuo.

-Sto pitas?-

-Pa smesila ti se- brzo je rekao Drako.

-Pa...mozda zato sto se ja njoj svidjam, ne znam, mislim moguce je- brzo je rekao Hari, na sta je Drako frknuo.
Ostatak dorucka su pojeli u tisini, a potom otisli na casove. Prvi cas su bili Napici. Sisli su dole do tamnica. Prostorija je bila mracna, kao I uvek. U ormanima su se videli neki sastojci za napitke. Parvati Petil I Lavander su se uvek jezile kada su videle oci u teglama kako plutaju u nekoj tecnost. Bio je to...neprijatan prizor.
Snejp je pak uzivao u njihovom strahu. Uvek je voleo da oduzima poene Grifindoru, vise je voleo svoje djake, Sliterince. A I voleo je to sto je Sliterin pobedjivao u kvidicu, pa je Mek Gonagalova morala da mu cestita, a on bi se zlokobno kezio. Ali on nije voleo sve Sliterince, sta vise, jednog je mrzeo najvise. Mrzeo je Hari Poter, sina Dzejmsa I Lili Poter.

Harry Potter - Ovaj put SliterinWhere stories live. Discover now