Biraz İçimi Dökeyim,,

1K 80 128
                                    

Kaç kişi bu bölümü okur bilmiyorum ama ben sadece bir konu hakkında içimi dökmek istiyorum. Ve bunun için buradayım.

Son zamanlarda İnstagram'da gezinirken Shingeki no Kyojin animesiyle ilgili gönderilerin altı; "en çöp anime", "levi aşkım" benzeri yorumlarla dolu.

Hava atmak amaçlı söylemiyorum bunu lakin bahsi geçilen bu anime ilk çıktığı günden bu yana seyrettiğim animelerden bir tanesi. İkinci sezonunu beklerken animeyi on-on beş defa yeniden bitirmiştim ve her izleyişimde aynı tadı, aynı heyecanı yeniden almıştım.

Bakın, Levi karakteri cidden çok havalı, yakışıklı, yetenekli ve fazla gülümsemediği için de kendince bir tarza sahip. Benim de favori karakterimdir kendisi, saydıklarıma aykırı söyleyeceğim bir durum yok. On numara bir karakter kendisi. Fakat bu mükemmel karakter bazı cringe insanlar yüzünden yerin dibine girerken, animeyi de beraberinde yerin dibine çekiyor. Diyeceğim şey o ki şu Levi fangirllüğünüzü lütfen kendinize saklayın.

Gönderilerin altına o karakteri ne kadar çok sevdiğinizi yazmak sizi çok iyi bir fan yapıyor değil. Üstün de yapmıyor, havalı zaten hiç yapmıyor. Sizin yüzünüzden bu animeyi izlememiş olanlar izlemekten vazgeçiyor. Çöp anime değeri görüyor. Görmemesi gereken yerde.

Bilmiyorum belki sevmeyen bazı insanlar da mangayı da okuyor olduğu için animeyi bırakmıştır. Manga takip eden biri değilim. Oradan oraya çıkan her animeye koşturmak, okul zamanı derslerle ilgilenmek ve günün çoğu vaktini de ailemle geçirmeye çalışmak bana manga okuyacak vakit bırakmıyor. Tabii bir de burası var.

Ben animeyi bozduklarını hiç düşünmüyorum. Her sezon başka bir heyecanın esiri oluyorum. Her sezon bambaşka bir karakterin ölümüne göz yaşı döküyorum. Her bir bölümden zevk alıyor ve yine bir sonraki sezonu beklerken bazı cringe fanlar yüzünden insanlara bu animeyi tavsiye dahi edemez oldum.

Ben de dahil çoğumuz anime karakterlerine tutuluyoruz, buna tamamım. Diyecek sözüm yok. Adamlar gerçekten mükemmel çiziyor. Ben de yüz iki yüz tane şu karakterin resmini indireyim, bakıp bakıp feelsleneyim, şununla bununla shipleyeyim falan olmuyor değilim. Yine de hani bu tarz şeyleri kendine saklama denen bir şey var. Favori karakterim şudur der susarsın. Güzelim karakteri kendinle beraber batırmazsın. Öyle değil mi? En yakın arkadaşınla istediğin karaktere sulan bu beni ilgilendirmez. Ben de arkadaşımla mesajlaşırken her izlediğim animedeki favori karakterimi paylaşıyor, bilmem kaç satır o karakteri övüyorum ama bunu cümle aleme duyurmuyorum.

Bu seri kesinlikle bu değeri görmüyor. Aynı Tokyo Ghoul animesinin fanları gibi bu serinin fanları da sapıttı. Qameqi teq atar'lar var ya hani. Onları kastediyorum. Tokyo Ghoul ciddi anlamda değerini en son çıkan sezonlarıyla gözümde düşürdü lakin bu anime asla ama asla bunu yapmadı. Hep aynı ciddiyetle ilerliyor. Savaş sahnelerine zaten diyecek yok. Arka planda çalan o müziklere hele ben tek kelimeyle bitiyorum.

Bu uzun yazıyı yazmam kesinlikle birilerine falan özel değil. Sadece doldum, cidden doldum. Güzel olan animelerin hakkını lütfen verin. Tamam ergen olabilirsiniz ama bu kadar çok belli etmek zorunda değilsiniz. Ergenliğinizi sosyal medyadan birazcık uzakta yaşayın. Ben de ergenim tamam, 2004 doğumlu ergen bir kızım. Ama ben etrafta "Levi Aşqım" diye dolaşmıyorum.

Kavga çıksın istemiyorum. Tokyo Ghoul animesi de aynı bu anime gibi daha :re isimli sezonları çıkmadan önce favori animemdi. Kaneki tek atar gibi bir düşüncem yoktu ama bir kaç kez yeniden izlemiştim. Hatta buraya ilk katıldığımda Tokyo Ghoul animesiyle alakalı kitaplar yazmaktaydım. Sahi o zamanlar kullanıcı ismim MikasaAckermanAksoy'du. Şimdi hatırladım da gülesim geldi dlwojdow herneyse.

Benim gibi düşünen kaç insan vardır bilmiyorum. Yorumlarda dertleşebiliriz, bu tarz şeylere de açığım ayrıca. Kitabın oyları son zamanlarda düştü ama umurumda değil. Kalanlarla devam ediyorum. Kalan olmazsa da kendi başıma devam ederim.

İyi günler diliyorum, bir sonraki bölüm bambaşka bir animeden çıkaracağım dersle burada olacağım.

Mutlu kalın 💞

Animelerden Alınan DerslerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin