21

601 76 9
                                                  

???: tadi awak ada terjatuhkan barang /memberi earphone milik Sohyun/

*Sohyun terkejut/

Sohyun: gomawo /bow 90°/ saya ingat hilang tadi

???: lain kali awak kena keliarkan barang dari beg awak berhati hati sebabtu earphone awak terjatuh

Sohyun: /senyum/ gomawo .. mianhae menyusahkan

???: eh! Mana ada .. perkara kecil je /menghulurkan tangannya/ saya Shin Jihoon .. awak? /senyum/

Sohyun: oh sa-saya Park Sohyun /menghulurkan tangannya juga & bersalam dengan Jihoon/

Jihoon: Park Sohyun /cuba mengingatkannya/ cantik nama tu! Sesuai dengan awak!

Sohyun: /senyum + malu/ gomawo

Jihoon: awak datang bercuti ke dekat sini? /duduk di hadapan Sohyun/

Sohyun: dae

Jihoon: dengan siapa?

Sohyun: /fikir banyak kali/ dengan kawan /senyum/

Jihoon: oh

Sohyun: erm awak pun bercuti ke dekat sini?

Jihoon: dae

Sohyun: awak sorang je ke?

Jihoon: sorang je .. saya datang sini nak tenangkan diri

Sohyun: oh

*Keadaan mula menjadi awkward*

Jihoon: harini first day awak dekat sini ke?

Sohyun: haah

Jihoon: apa kata saya bawa awak jalan jalan dekat kawasan sini? Walaupun saya cuma bercuti dekat sini , tapi saya banyak tahu tempat best tau

Sohyun: oh yeke ern

Jihoon: nak ke tak nak?

Sohyun: /berfikir/ bolehlah!

Jihoon: kajja!

*Mereka terus bergerak ke tempat dimana Jihoon ingin membawa Sohyun*
SKIP
Harini memang seronok! Serious aku cakap! Jihoon bawa aku jalan jalan. Dia ni tak adalah teruk mana pun. Dahlah handsome , baik. Haih. Serious awal awal aku ragu ragu nak ikut dia. Tapi dia okay je sebernanya. Boleh dikatakan dia layan aku macam girlfriend dia lah. Sweet teruk dia ni. Dia bawa aku jalan jalan dekat banyak tempat. Dia belanja aku ice cream. Keychain. Banyaklah. Macam Pulau Jeju ni rumah dia sebab dia memang familiar dengan tempat tempat dejat sini. Haih dahlah handsome. Kalaulah dia ni jadi husband aku pun okay apa. Hehe.

*Selepas Jihoon & Sohyun sudah puas berjalan , Jihoon pun menghanyat Sohyun dia hotel*

Sohyun: awak tinggal dekat hotel ni kan?

Jihoon: dae , tapi saya taknak balik hotel lagi .. ada benda nak pergi beli

Sohyun: oh .. gomawo Jihoon-ah untuk harini .. saya rasa happy sangat harini! Nanti kita boleh jumpa lagi!

Jihoon: alah tak ada apa apa masalahlah .. gomawo juga sebab sudi luangkan masa awak dengan saya

Sohyun: /sohyun/

Jihoon: apa kata esok awak tunggu dekat cafe tengah hari nanti .. saya nak bawa awak pergi satu tempat yang best lagi!

Sohyun: yeke? Hm tak menyusahkan ke?

Jihoon: eh tak adalah

Sohyun: kalau macam tu okaylah .. saya tunggu ye!

Jihoon: okayy

Sohyun: saya pergi dulu eh .. anneyong Jihoon-ah

Jihoon: nae anneyong

*Sohyun berlalu pergi*
*Sewaktu Sohyun dalam perjalanan untuk ke biliknya , tiba tiba Sohyun terserempak dengan Yohan*

Yohan: kau pergi mana seharian ha?! aku ingat kau kena culik! Satu masalah dah

Sohyun: sa-saya jalan jalan tadi .m mian tak bagitahu awak

Yohan: dengan siapa ha?

Sohyun: soranglah .. ha-habistu?

Yohan: kau fikir aku tak nampak ke lelaki tadi? Siapa dia tu?

Sohyun: saya tak berapa kenal dia .. saya baru je jumpa dia harini

Yohan: woah baguslah tu .. menggatal dengan orang yang baru kenal

Sohyun: mana ada saya menggatal dengan dia!

Yohan: kalau apa apa jadi dekat kau .. Aku juga tau yang susah .. tak padan dengan nerd

Sohyun: awak pun apa kurang! /terus berlari untuk menuju ke biliknya/

----------------------------------------
mianhae for the late update and chapt yang kurang menarik. harini saya stress dengan kerja rbt+ig tak boleh buka. please vote and comment. anneyong =(=

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now