41

53.9K 4.2K 8.5K
                                    

Duru o akşam 'saçları yapılı olmayan makyajsız' videolarını ondan izinsiz yüklediğimiz için bize ateş püskürmeye geldi. Bir yarım saat kadar bana bağırdıktan sonra ona benim sayemde Instagram takipçilerinin arttığından bahsedip sakinleştirmeyi başardım. O sırada kimse bana arka çıkmadı çünkü Duru bazen dişi atlardan daha korkutucu oluyordu.

En şaşırdığımız şey ise, Abuzettin'in adının aslında Anıl olduğunu söylediğimizde hiç tepki vermeyişi olmuştu.

"Ben zaten biliyordum." dedi beni dehşete düşürerek.

"Ne? Biliyor muydun?"

"Kadın gözünden bir şey kaçar mı sandınız?" Anıl'a dönüp ağzı balık gibi büzülene kadar  çocuğun yanaklarını sıktı. "Ayrıca bir bakar mısınız, şu tatlılığın adının Abuzettin olma ihtimali var mı?"

"Herkese hav hav sana miyav gülüm." dedi Anıl.

"Gusuverem şuraya." dedim iğrençliklerini seyrederken. "Eski sevgilimle yeni arkadaşım  can ciğer dost oldu. Tahmini kaç gün aç kalırsam ölürüm?"

"Oo, arkadaş aşamasına geçtik demek?" dedi gülerek Bartu. "Ne bu şimdi, just friends fantezisi mi?"

"Bartucuğum, aslan parçası, gel ben sana mutfak fantezisi yapacağım." diyerek sıkılı dişler arasından Bartu'yu tuttuğum gibi mutfağa çektim.

"Yeter artık. Ne yapmaya çalıştığını fark etmiyor muyum sanıyorsun?"

"Ne yapıyormuşum?" dedi sırıtarak. Adi manyak, resmen zevk alıyordu.

"Biliyorsun işte. İkimiz hakkında. Saçma sapan imalar yapıp durma, yanlış anlayacaklar."

"Benim bir şey ima ettiğim yok. Sen anlamak istediğin gibi anlıyorsun." Bana göz kırpıp götüme şaplak attıktan sonra ıslık çala çala salona geri döndü. Arkasından bir müddet afallamış bir şekilde bakıp pes ederek ben de çocukların yanına geri döndüm.

"Ulan ne oluyor?" dedi Cemal biz gelince. "Bu grupta herkes birbirinden bir şey saklıyor ha."

Hepimiz suçlu çocuklar gibi birbirimize baktık. "Evet, onu ben de fark ettim." dedi Duru. "Oğuzhan'la Bartu, Anıl'la Anıl, Sonra Bartu'yla Anıl. Ortada hep bir şey dönüyor, ama sanki ebeveynlerinizmişiz gibi Cemal'le benim asla hiçbir şeyden haberimiz olmuyor."

Cemal ebeveyn lafını duyunca elini ayağını nereye koyacağını şaşırdı. Galiba anne baba olmak için bireylerin önce çift olması gerektiği o sırada kafasına dank etmişti. Kendi kendime sırıttım, bu ikisinin birbirine açıldığını görmeden ölmek istemiyordum.

"Lan bir dakika, biz artık bu blogtan para kazanmaya başlar mıyız?" dedim gerçekleşen gergin sessizlikte konuyu değiştirmek için.

"Ben kazanıyordum." dedi Anıl.

"Oha, artık baba parası yemeyeceğim."

"İlk ekmek paramla ne alayım sizce?" diye sordu Oğuzhan.

Bartu ona doğru adeta tısladı. "Videolarda bize piçlik yaparak para kazanıyorsun, haram zıkkım olsun o kuruşlar sana."

"Dün gece öyle demiyordun Bartu."

Hepimiz şok içinde Oğuzhan'a bakarken Bartu artık onu toparlamaktan dolayı yorgun ve ruhsal açıdan bitik durumda gözüküyordu. "Yemin ederim boşboğaz bu çocuk..." dedi yüzünü ellerine gömerek. "Dün gece beni Monopoly'de yendi de, ondan bahsediyor..."

"Aa, Monopoly oynayalım!" diye cıvıldadı Duru. "Ucunda ödül ve ceza da olsun. Nasıl?"

"Bunun için önce Monopoly almamız lazım." dedim alnımı kırıştırarak. "Siz Monopoly yokken nasıl oynadınız lan?"

adaş • bxbHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin