19

613 81 13
                                                  

happy 1k readers =)

*Seminggu sudah berlalu sejak hari perkahwinan mereka*
*Tidak ada apa apa yang berubah .. semua sama sahaja*

YOHAN POV
Harini hari sabtu! Hari cutilah. Bolehlah aku tidur lebih masa. Bangun petang sikitkan. Bukan ada benda nak buat pun kalau waktu cuti ni. Kalau Jinhyuk & Hangyul? Tak payah cakaplah .. diaorang tu memang suka tidur. Jadi kitaorang selalu isi masa lapang kitaorang dengan tidur.

*Yohan bangun awal pada harini kerana matanya sudah terbiasa .. jadi dia mengambil keputusan untuk tidur semula selepas minum air di dapur*
*Di dapur*

Yohan: fuh sunyi juga rumah ni .. si Sohyun ni pun mesti kuat tidur .. baguslah tu sesuai aje dengan dia

*Setelah meneguk secawan air masak , Yohan terus naik ke biliknya untuk sambung tidur*

Yohan: erghh /menggeliat/ bestnya cuti

*Tiba tiba handphone Yohan berbunyi*

Yohan: alaaaa kenapa call pagi pagi ni

*Yohan terus mengangkat telefon tersebut*

📱Yohan: nae omma

📱Pn. Kim: Yohan-ah

📱Yohan: nae

📱Pn. Kim: tengah hari nanti , omma dengan omma Sohyun datang rumah kamu tau

📱Yohan: wae omma?

📱Pn. Kim: sebab ada benda yang kitaorang nak bincangkan

📱Yohan: pasal apa lagi omma?

📱 Pn. Kim: mana boleh bagitahu .. ni Sohyun tidur ke?

📱 Yohan: haah dia tengah tidur

📱 Pn. Kim: dekat mana?

📱 Yohan: ha? Kenapa omma ni? Dia tidur dekat mana pun nak tanya .. mestilah dekat katil takkan dekat sofa

📱 Pn. Kim: katil kamu ke katil dia?

📱 Yohan: katil Yohanlah! Habistu?

📱 Pn. Kim: fuh nasib baik .. omma ingat kamu tidur asing

📱 Yohan: omma ni suka fikir benda lainlah!

📱 Pn. Kim: mestilah .. kamu tu kan mana boleh .. nanti datang benda lain dalam kepala kamu

📱 Yohan: suka hati ommalah .. dah Yohan nak sambung tidur

📱 Pn. Kim: nae .. bangun tidur jangan lambat sangat

*Yohan terus mematikan hpnya*

Yohan: hish omma ni sibuklah! Baru nak bangun lambat!!

SKIP
*Pada tengah hari berikutnya*
*Telefon Yohan berdering*
*Yohan dengan malasnya mengangkat telefon tersebut tanpa melihat siapa yang telefonnya*

📱 Yohan: mm yeobeoseoyo

📱 Pn. Kim: Yohan-ah , omma dengan omma Sohyun otw ni

📱 Yohan: nae?! /terus bangun terduduk/

📱 Pn. Kim: omma dengan omma Sohyun otw ke rumah kamu ni

📱 Yohan: ommaaa , awalnya

📱 Pn. Kim: eh awal apanya? Bukan omma dah bagitahu omma datang tengah harikan?

📱 Yohan: ha yelah

*Yohan terus mematikan panggilan*
*Yohan bangun dari katilnya dan menuju ke bilik Sohyun*

Yohan: dia ni memang tak nak bangun ke apa? /mengetuk pintu bilik Sohyun/ woi , bukalah pintu ni!

*Beberapa minit kemudian pintu dibuka disebabkan ketukan bertalu talu oleh Yohan*

Sohyun: nae , awak nak apa?

Aku tak tipu. Sohyun nampak comel sangat. Sebab waktu dia buka pintu ni , dia tengah peluk teddybear dia yang comel. Lepastu dengan spec mata dia tu. Dengan buat poutnya lagi. Gila. Sohyun saja buat aku jadi gila macam ni.

Yohan: kau ni memang tak nak bangun ke? Aku ingat kau dah mati

Sohyun: /terus cekak pinggang/ kalau awak datang bilik saya untuk nak sakitkan hati saya .. baik tak payah

SOHYUN POV
Berani betul aku kata macam tu. Aku tak suka orang kacau aku tidur. Biar aku bangkit dari tidur dengan sendiri. Kalau omma kejut aku takde lah kisah sangat kadang kadang aku pun terlajak tidur juga hehehe. Okay nak pula harini hari cuti en. Memang aku tak kunci jam awal ahh. Tapi selalunya aku tak adalah bangun lambat macam ni. Harini je aku tak tahu kenapa aku bangun lambat. Mungkin aku penat kot. Penat menangis =)

Yohan: buat apa aku nak sakitkan hati kau? Memang betul pun .. ni aku nak bagitahu yang omma kau dengan omma aku tengah otw nak datang sini .. baik kau pergi bersiap

Sohyun: haaa , diaorang nak buat apa datang sini?

Yohan: entah aku pun tak tahu /terus berlalu pergi/

SKIP
*Pada tengah hari berikutnya , Pn. Kim & Pn. Park sudah sampai di hadapan rumah mereka*
*Ting Tong*
*Yohan terus menuju ke pintu & membukanya*

Pn. Kim: Yohan-ah /peluk Yohan/ rindu betul omma dengan kamu

Pn. Park: Hyun mana?

Sohyun: sini!

Pn. Park: aigoo Hyun-ah /pergi ke arah Sohyun & peluk/ rindunya omma dengan kamu

Sohyun: Hyun pun rindu ommaa /membalas pelukan/ macam mana dengan appa? unnie? oppa?

Pn. Park: diaorang semua okay je

Sohyun: Hyun rindu appa!!

P. Park: nanti kalau kamu free , pergilah pejabat jumpa appa

Sohyun: nae omma

Yohan: ada apa omma datang sini sebernanya?

Pn. Kim: jom kita duduk dulu

*Mereka terus duduk di ruang tamu*

Pn. Kim: okay macam ni , omma dengan omma Sohyun dah tetapkan tempat untuk honeymoon korang!!!

--------------------------------
okay double update done! terima kasih untuk semua yang add karya saya ni dalam reading list korang. terharu sangat hiks. okay untuk next chapter saya nak 20 vote untuk chapter ni. boleh tak? kalau tak dapat 20 vote untuk chap ni takdelah next chapter hehe. please vote and comment! anneyong =)

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now