18

617 68 9
                                                  

SOHYUN POV
Aku rasa teruk sangat. Aku tak boleh terima apa yang Yohan kata tadi. Dia kata yang aku tak ada hak nak ambil tahu mana dia pergi? Dia tak sedar ke yang aku ni isteri dia? Dia tak sedar ke?! Atau dia buat buat tak srdar? K-kenapa aku jatuh cinta dengan orang macam dia? Orang yang langsung tak ada rasa bersalah. Kalau boleh aku nak lari sejauh yang yang mungkin

Lepas Yohan dah selamat masuk dalam bilik dia tanpa toleh pandang aku langsung , aku terus lari masuk dalam bilik lepastu kunci. Aku baringkan diri aku atas katil sambil memeluk teddybear yang appa hadiahkan kepada aku masa hari jadi aku yang ke-10. Aku termenung pandang siling. Dalam kepala aku ni asyik terfikir pasal Yohan. Hati aku tak kuat nak hadap perkara macam ni sampai bila bila. And yes , aku menangis lagi sekali. Aku rasa tercabar.

SKIP
*Keesokan harinya*
*Sohyun bangun awal pada hari ini kerana dia mahu menyiapkan makanan pagi Yohan*
*Setelah selesau membersihkan diri , Sohyun terus ke dapur*

Sohyun: mmm .. nak buat ke tak?

*Tiba tiba Sohyun teringat kata kata ommanya " dia makan ke tak makan , Hyun sebagai seorang isteri tetap kena sediakan makanan untuk suami Hyun .. itu tanggungjawab Hyun .. arraseo? "*

Sohyun: okay omma , Hyun ikut cakap omma /memakai apron , mengikat rambutnya menjadi ponytail & membetulkan specnya/

SKIP
*Sohyun menghidangkan sandwich untuk Yohan*
*Sohyun meletakkannya di atas meja makan dan naik ke biliknya untuk bersiap*
*Pada pukul 7.30 , Sohyun turun ke ruang tamu*
*Sohyun mengenakan legging berwarna hitam , baju tshirt berwarna putih & kasut vans*

30 , Sohyun turun ke ruang tamu**Sohyun mengenakan legging berwarna hitam , baju tshirt berwarna putih & kasut vans*

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Sohyun: hm okay nak cakap macam mana eh .. aku takutlah .. hmm

*Sewaktu sedang memikirkan sesuatu , Yohan keluar dari biliknya*

Sohyun: erm awak! Sa-saya ada buatkan awak sandwich .. makanlah

*Yohan tidak memberi sebarang respon*

Sohyun: Yohan!

*Yohan berhenti & pusingkan badannya ke arah Sohyun & datang dekat ke arah Sohyun*

Yohan: aku tak perasan kau tadi .. kau nak apa?

Sohyun: saya a-ada buatkan awak breakfast .. makanlah

Yohan: aku tak ada selera nak maian makanan yang kau buat .. entay entay kau letak benda tak elok ke dalam makanan tu

Sohyun: /terkedu dan menundukkan kepala/ mmm

Yohan: lol kau nak nangis lagi ke? Kenapa kau ni mengada sangat ha?

Sohyun: ma-mana ada saya menangis

Yohan: suka hati kaulah .. buang masa aku je /terus berjalan menuju ke arah pintu/

Sohyun: erm Yohan! Sa-saya tak ada transport nak peegi university!

Yohan: /berhentikan langkahnya/ jadi? Kau nak kita pergi university sama sama? Meman taklah .. kau pergi jelah naik bas .. sesuai apa dengan kau haha

*Yohan terus keluar dari rumah tanpa memandang Sohyun langsung*

Hm. Lepas Yohan keluar tu aku terus menangis lagi sekali. Yelah biar aku jujur. Aku ni sebernanya crybaby. Aku tak boleh kalau orang hina aku sampai macam tu. Setakat nerd tu aku tak ada lah hairan sangat sebab itu memang perwatakan aku sejak sekolah rendah lagi.

*Ting! Bunyi mesej masuk*

h.seongwoo: Sohyun-ah , saya dah ada dekat bawah ni , mana awakkk?

p.sohyun: tunggu saya turun .. mian lambat .. saya lupa yang kita pergi university sama sama

h.seongwoo: tak apa.. ambil masa awak .. saya okay je tunggu

*Sohyun terus lap air mata dia sebab tak nak Seongwoo tahu pasal hal tadi*
*Sohyun berlalu keluar dan terus menuju ke luar kawasan condonya*
*Setelag nampak kereta Seongwoo , Sohyun terus pergi ke arah keretanya*

Sohyun: anneyong Seongwoo-ah , mianhar lambat

Seongwoo: mana ada awak lambat .. saya baru je sampai

Sohyun: /senyum & terus memandang luar tingkap/

Seongwoo: Sohyun-sshi , gwaenchana?

Sohyun: nae

*Tanpa bercakap banyak , Seongwoo terus memulakan perjalanannya*

YOHAN POV
Heh , Sohyun ingat aku simpati ke dengan dia? Padan muka tak ada transport. Jangan haraplah yang aku akan pergi university sama sama dengan dia. Waktu aku bergerak untuk keluar dari car park ni , aku nampak Sohyun keluar daripada lif. Aku pun slow down kan kereta sebab aku nak tengok dia pergi mana. Aku rasa dia pergi stesen bus stop. Tapi sekali bila dah sampai dekat luar kawasan condo ni , aku nampak dia masuk dalam satu kereta. Aku intai betul betul aku nampak orang tu lelaki. Tak lain dan tak bukan mestilah tu Seongwoo. Kawan sehidup semati di Sohyun tu. Heh , kata tak ada transport tadi pastu tiba tiba naik ngan Seongwoo. Sengaja je. Aku rasa geram pula tiba tiba. Muncul perasaan tak puas hati. Takkanlah aku cemburu pulaaa? Hish tak mungkinlag! Buat apa aku nak cemburu dengan si nerd tu? Kau ni makin lama makin peliklah Yohan!

SKIP
*Setelah tiba di university , Yohan pergi ke cafe untuk berjumpa dengan rakan rakannya*

Hangyul: uit awal datang harini

Yohan: lah aku tiap tiap haru datang awal kot /duduk/

Jinhyuk: tulah , aku pun rasa macam awal kau datang harini

Yohan: lepas ni kan aku kena bergantung kepada diru sendiri .. kalau aku terbangun lambat , nasib aku ah

Jinhyuk: macan mana dengan Sohyun tu?

Hangyul: ye do .. korang tak buat apa apa ke malam tadi? /angkat kening/

Yohan: /pukul kepala Hangyul/ siot! Memang tak ah! Geli aku

Jinhyuk: macam mana hidup kau dengan dia?

Yohan: kitaorang hidup biasa biasa jelah .. dia hidup dengan dunia dia .. aku hidup dengan dunia aku

Hangyul: seriouslah .. jadi evil plan kau tu dah start ke apa?

Yohan: mestilah dah start .. aku rasa semalam dia banyak menangis .. crybaby betul! Menyampah /rolling eyes/

Jinhyuk: biar betul dia crybaby .. tak sangka budak nerd macam dia tu kuat menangis

Hangyul: ye ah tu .. baru first day kahwin dah macam macam terjadi .. haha

-----------------------------
please vote & comment! update yang kedua saya akan publish petang sikit ye =)

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now