o n b e ş

951 106 57
                                    

Duyduğu soru kulaklarını çınlattığında karşısında duran on kişiye hayretle baktı. Jimin ne demek istiyordu ve dahası fazlasıyla karışık olan ortamda bunu nasıl dillendirebilirdi?

"Yah! Lanet olası özelimizi herkesin içinde açman ne kadar absürt farkında mısın?!" diyerek sonunda konuşmayı başarabildiğinde kaçamak bakışlarını Jimin'in arkasında duran arkadaşlarına çevirdi.

"Tanrı aşkına, bilinen bir şeyi saklamanın ne gereği var!" alelade bir gerçeklikle seviştiklerini bu cümlesiyle ima eden genç adam Lisa'ya bakmaya devam ederken arkasında sıraya dizilmiş dokuz kişi kafalarını salladı.

"Lütfen..." dedi Lisa, "Yalnız konuşabilir miyiz?" Jimin'in gözlerinin içine bakarak tane tane anlattığında Yoongi, "Kalabalık yapmayın." diyerek çocukları uyarmış ve hepsi birden salona geri dönerken Jimin, "Dinliyorum." cevabını vermişti.

Lisa o gece başından geçenleri arkadaşlarına anlatmıştı evet ama Jimin'in kendi arkadaşlarına da söyleyebileceği hiç aklına gelmemişti. Hamile misin, sorusunu duyarken anca kafasına dank edebildiğinde birkaç saniye şekilden şekile girip kızaran yanaklarıyla öylece kalakalmıştı ama sonra hiçbirinden şaşırdığına dair çıt çıkmayınca patlayıvermişti.

"Artık ne olduğunu anlatacak mısın Lisa?!" sesinin tonunu yükselten Jimin gözlerini sıkıca kapatıp içeriye kısa bir bakış attı ve bu sefer kısık sesle sordu, "Ne olduğunu anlatır mısın?"

Lisa dudağını ısırıp Jimin dışında her yere bakmaya başladı. Doğum kontrol hapı kullandığını söylese gururunu incitir miydi?

Peki neden incinecekti ki? Boşanan iki insanken bir hataya düşüp birlikte olmuşlardı ve hatanın doğuracağı sonuçlara elbette ki göz yummayıp doğum kontrol hapı kullanması normaldi. Yine de içindeki sese mani olamıyor, onu üzmekten korkuyordu.

Şu ana kadar en çok üzülen tarafı tarttığında kendisinin mi yoksa Jimin'in mi daha çok üzüldüğünü kestiremiyordu. O kadar fazla olay yaşamışlardı ki...

"Şey.." diye eveleyip geveledi önce ve ona sabırsızlıkla bakmaya devam eden Jimin'e döndürdü en sonunda bakışlarını. "Doğum kontrol hapı kullandım, tamam mı? Hamile olmam imkansız..."

Jimin duyduklarına tepki olarak yavaşça başını sallayıp gözlerini kaçırdığında bir müddet konuşamadı. Ne olsun istiyordu? İçinde ki bu savaş neydi? Her şey olması gerektiği gibiydi işte.

"Anladım." demeyi başarabildiğinde, "Sen iyi misin peki?" diye de ekledi. Lisa gözünün önüne düşen saçını kulağının arkasına sıkıştırdı. İki gündür hiç olmadığı kadar halsizdi fakat bunu Jimin'e elbette ki söylemeyecekti. "Bu aralar çok streslendim. O yüzden oldu sanırım."

Kaşlarını çattı genç adam. Neden stres altındaydı ki? Sebebini sormak istesede daha fazla Lisa'yı sıkmak istemediğinden anladım dercesine başını salladı ve, "İçeriye gidelim mi?" diye sordu. Genç kadın tebessüm ederek Jimin'in önünden geçerken derin bir nefes aldı ve göğsündeki ağrıyı yok saymaya çalıştı. Onunla göz göze geldiği her an heyecanlanırken yalan söylemesi ne kadar da zordu...

Lisa önde Jimin ise arkadayken salona ulaştıklarında onları bekleyen on kişi başlarını sesin geldiği yöne çevirdiler. "Kuzum iyi misin?" telaşla ayağa kalkıp soran Jisoo ile beraber Lisa sorun yok gibisinden elini salladı ve yanıtladı, "İyiyim, gerçekten.." diyerek. Koltuğa oturduklarında dakikalar sonra sohbet devam etmiş fakat Jimin'in aklı hâlâ yanında oturan kadında kalmıştı.

Gözlerini bir türlü Lisa'nın üstünden çekemezken tavırlarını izlemeye koyuldu. Sarı saçları sırtında süzülüp yumuşak hareketlerle sallanırken, elleri yüzünü kaşırken, dolgun dudaklarıyla gülümseyip bembeyaz dişlerini ortaya sererken her yaptığını en ince detayına kadar kazıdı aklına.

again ☆ lismin ✓Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin