Hoofdstuk 13 - Knap

17 0 0

De volgende morgen maakt het geluid van Darts wekker hun wakker. Nog steeds verstrengeld, lachen ze naar elkaar en knuffelen nog een paar minuten. "Goedemorgen schoonheid. Dit is mijn favoriete deel van de dag, wakker worden met jou." Jo mompelt een beetje, nog niet helemaal wakker en haar stem klinkt zacht en schor als ze zegt: "Mijn favoriete deel is in slaap vallen in jouw armen." Dart glimlacht en zegt: "Perfecte match dus." Hij plant een kusje op haar neus en staat op om te douchen. Een minuut later stapt Jo bij hem onder de douche. Dart masseert haar hoofd, terwijl hij haar haar wast en Jo wast zijn rug. Ze drogen zich samen af en Jo vlecht haar haar, terwijl Dart zich scheert. Hij trekt, zonder er al teveel aandacht aan te besteden, een spijkerbroek en een T-shirt aan, want hij heeft zijn eigen kleren toch niet lang aan vandaag. Jo haalt een blauwe jurk en bijpassende blauwe lingerie uit haar koffer, trekt het aan en vraagt Dart voor hulp met de rits. Hij ziet een glimp van de lingerie en zijn ogen worden donkerder. Hij kust haar schouder en doet langzaam de rits dicht. Ze maakt de look compleet met blauwe ballerina's. Dart fluit naar haar en zegt: "Ze gaan denken dat jij het model bent. Ik maak helemaal geen kans vandaag. Niet dat ik dat ooit doe als jij bij me bent." Hij lacht en steekt zijn hand naar haar uit. Ze lopen samen de kamer uit, Dart met een trotse blik in zijn ogen. Er staat een taxi te wachten om hun naar de locatie van de fotoshoot te brengen.

Ze komen aan bij het gebouw en Jo herkent het meteen, Dart loopt gespannen, snel naar binnen. Jo knijpt zachtjes in zijn hand en hij kijkt haar dankbaar aan. Ze worden verwelkomd door een man, die de ontwerper moet zijn. Hij schudt Darts hand met veel energie en kijkt dan naar Jo. "Dit moet haar zijn, toch? Prachtig haar en het figuur van een echte vrouw, heel mooi. En je houdt overduidelijk van haar. Precies waar we op hoopten." Jo bloost licht, maar lacht om de vrolijke manier van doen van deze man. "Oh sorry, ik ben onbeschoft. Ik ben Tom Tailor en ik ben heel blij dat je er bent." Hij steekt zijn hand uit en Jo schudt hem. "Ik ben Jo. En ik ben blij om hier te zijn." Dart lacht zachtjes om de situatie. "Oké Jo, ik ga jouw man weg sturen, zodat hij zich mooi kan maken. Ik neem je mee naar het dak om het perfecte plekje voor je te vinden, zodat je alles goed kunt bekijken. En ik zal je voorstellen aan de fotograaf."

Dart bekijkt haar aandachtig om te zien of alles goed is en Jo leunt naar hem toe voor een kusje, om hem te laten zien dat alles oké is. Hij lacht naar haar en loopt weg om zich om te kleden. Jo volgt de ontwerper en is een beetje verlegen, zo zonder Dart. Ze lopen het dakterras op en Jo bekijkt de set met groeiende nieuwsgierigheid. Een man, met een camera om zijn nek, komt op haar af lopen en bekijkt haar van top tot teen. Jo voelt zich een beetje ongemakkelijk en hij merkt dat meteen. "Sorry, het is een gewoonte van me om mensen zo te bekijken. Maar ik realiseer me dat het behoorlijk onbeleefd is, vooral als we elkaar nog nooit eerder ontmoet hebben. Hij steekt zijn hand uit en stelt zichzelf voor: "Ik ben Dirk, de fotograaf en ik regisseer de reclamefilmpjes." Jo hoort zijn naam en stelt zichzelf voor: "Ik ben Jo. Ben je een Nederlander?" Dirk kijkt even geschokt en zegt dan: "Ja. Mijn moeder is Nederlandse." Jo glimlacht en vertelt hem dat ze al een tijd geen Nederlands gesproken heeft en dat het leuk is om een Nederlander te ontmoeten. "Mijn Nederlands is niet erg goed. Maar mijn moeder gaat het geweldig vinden, als ik haar vertel dat ik een mooie, Nederlandse vrouw op een dak ontmoet heb." Ze praten over Nederlands eten en feestdagen en ineens staart Dirk naar haar met samengeknepen ogen. "Wacht eens even! Jij bent Darts meisje, of niet?" Jo knikt met een glimlach op haar lippen. "Dan krijg ik je op een gegeven moment voor mijn camera. Gaaf. Ik kijk er naar uit!" Jo denkt even na en gaat er dan gewoon voor, nu Dart er nog niet is. "Misschien dat jij me kunt helpen met een cadeautje voor Dart. Hij is bijna jarig en ik wil hem graag iets persoonlijks geven. Maar ik ben niet zo zelfverzekerd en heb een vriendelijke fotograaf nodig, die me wil helpen. Dirk lacht en zegt: "Laat dat maar aan mij over Jo. Ik zoek wel uit wanneer we tijd hebben om samen iets te maken, zonder dat hij er achter komt." Hij wijst naar de andere kant van het dak en Jo ziet Dart aan komen lopen, in een nauwsluitend pak.

Nog niet verslagenLees dit verhaal GRATIS!