17

645 85 5
                                                  

*Sohyun menunggu Seongwoo di luar condonya*
*Beberapa minit kemudian , bunyi hon kedengaran*

Seongwoo: ppali /buka tingkap kereta/

Sohyun: nae!

*Sohyun terus bergerak ke pintu kereta hadapan*

Sohyun: mian sebab menyusahkan awak /pout/

Seongwoo: awakkan kawan rapat saya .. mana pernah awak cuba menyusahkan saya .. lagipun rumah kita tak adalah jauh mana pun .. boleh je kalau setiap hari kita pergi university sama aama

Sohyun: tapi nanti saya takut Yohan marah

Seongwoo: dia? nak marah? memang tak akanlah .. dia tak kisah lagi adalah

Sohyun: tapi tak boleh juga

Seongwoo: awak ni , bukannya dia kisah pun

Sohyun: hmm

Seongwoo: okay okay stop cakap pasal Yohan .. sekarang ni kita nak makan dekat mana?

Sohyun: hm mana yang sedap dekat sini?

Seongwoo: dekat area sini ada satu cafe best .. apa kata saya bawa awak pergi cafe tu?

Sohyun: bolehlah .. asalkan saya makan

Seongwoo: okay .. jom kita gerak sekarang!

*Sohyun & Seongwoo tidak henti bercakap sepanjang perjalanan mereka untuk ke cafe*
*Tiba di cafe*

Seongwoo: awak nak makan apa?

Sohyun: dekat sini ada apa?

Seongwoo: makanan macam dekat cafe biasa je

Sohyun: saya nak nasi goreng kimchilah! Kalau air saya nak sama macam awak

Seongwoo: nae .. pergilah cari tempat duduk kejap lagi saya datang

Sohyun: nae

*Sohyun terus mencari tempat duduk*
*Sohyun mengambil tempat duduk bersebelahan dengan cermin kaca*

Sohyun: /duduk & mengeluarkan hpnya dari beg tangan/ haih , apalah yang Yohan buat sekarang? Dia dekat mana? Dengan siapa? Mmmm

*Selepas beberapa minit tunggu , akhirnya Seonfwoo datang dengan makanan & minuman di tangannya*

Seongwoo: nah nasi goreng kimchi awak /meletakkan di atas meja/

Sohyun: wah! Gomawo Seongwoo-ah! /mengeluarkan duitnya dari dompet/ nah!

Seongwoo: duit apa ni? /duduk di hadapan Sohyun/

Sohyun: duit makanan dengan air ni lah

Seongwoo: alah takpayah lah .. awak simpan je duit awak tu

Sohyun: mana boleh .. cukuo eloklah tu awak dah bawa and teman saya pergi makan

Seongwoo: alah takpelah .. bukan selalu pun saya belanja awaj

Sohyun: betul ni?

Seongwoo: nae

Sohyun: gomawo Seongwoo-ah! /terus simpan duit di dalam dompetnya/ haih laparnya!

*Sohyun mula makan & diikuti dengan Seongwoo*
*Banyak cerita yang mereka bualkan semasa makan*
*Tetapi tiba tiba sahaja Sohyun terus senyap & matanya hanya tertumpu di luar*

Tengah best aku borak dengan Seongwoo. Tiba tiba , mata aku tertumpu dekat luar. Fuh hati aku renyuk dah. Aku nampak Yohan dengan perempuan mana tah jalan pegang tangan. Yohan tersenyum weh. Aku nampak senyuman bahagia Yohan. Aku nampak yang dia happy dengan perempuan tu. Muka dia bukan macam muka yang selalu aku nampak. Tak senyum tu semua. Aku cemburu. Aku sedih. Tu je perasaan aku buat masa ni. Patutlah dia keluar tadi. Rupanya dia nak jumpa perempuan ni.

Seongwoo: Sohyun-ah kenapa ni? Awak tengok siapa? /pandang ke arah Yohan yang Sohyun sedang tumpu kepada mereka/

*Sohyun terus menundukkan wajah dia sebab dia tak nak Yohan perasan dia*

Seongwoo: Sohyun-ah , gwaenchana?

Sohyun: hmm /masih menundukkan kepalanya/

Seongwoo: Yohan ni teruk betul lah! Saya nak pergi jumpa dia lah! /bangun/

Sohyun: hajimaa /pegang tangan Seongwoo/ biarkan je dia

Seongwoo: teruk betullah dia tu! Dah tahu ada isteri sendiri jagalah isteri sendiri .. ni tak , keluar dengan perempuan lain .. baru je first day kahwin tau .. lepastu dah buat hal

Sohyun: hmm .. biar jelah dia .. dah sekarang ni tolong jangan cakap pasal Yohan .. saya tak ada mood nak dengar nama dia

Seongwoo: mmm

Sohyun: ha Seongwoo-ah! Apa kata awak teman saya pergi beli barang dapur kejap lagi .. saja nak penuhkan kabinet

Seongwoo: nae!

SKIP
*Setelah mereka habis makan , Seongwoo terus bawa Sohyun pergi ke supermarket*
*Sohyun banyak membeli barang makanan*
*Setelah selesai membeli segalanya , Seongwoo terus menghantar Sohyun pulang*
*Tiba di dalam rumah , Sohyun terus menyusun barang yang dia beli*

Sohyun: hm dah nak pukul 7 tapi kenapa Yohan tak balik lagi?

*Tanpa berfikir banyak , Sohyun terus masuk ke dalam biliknya untuk membersihkan dirinya*
SKIP
*Setelah habis mandi , Sohyun terus menyarungkan pajamas dan bergerak ke ruang tamu untuk tengok tv*

Sohyun: Yohan tak balik lagi? Haih mana dia pergi ni?

*Sewaktu Sohyun sedang tengok tv , Sohyun terdengar bunyi pintu dibuka*

Sohyun: a-awak peegi mana tadi? /terus bangun & pandang Yohan/

Yohan: kau tak payah sibuklah .. bukan hal kau

Sohyun: ta-tadi saya nampak awak jalan dengan perempuan lain! Si-siapa dia?!

Serious aku ni dah gila agaknya. Tiba tiba jadi berani. Aku boleh pula terlepas tanya pasal perempuan yang dia jalan tadi. A-aku tak boleh kawal kemarahan aku. Aku rasa geram sangat sekarang ni. Sebab aku tak boleh terima yang Yohan buat aku macam ni walaupun aku tahu yang dia benci aku. And at the end aku tertanya dia. Haih Sohyun paboya!

YOHAN POV

Sohyun: ta-tadi saya nampak awak jalan dengan perempuan lain! Si-siapa dia?!

Fuh. Lepas dia tanya tu. Aku terus pandang mata dia. Aku rasa dia ni semak sangat nak ambil tahu pasal hal aku. Serious dia sibuk gila. Suka hati aku lah nak keluar dengan siapa. Nak bercinta dengan siapa. Dia tak ada kena mengena. Walaupun dia isteri aku.

Yohan: kenapa kau sibuk nak tahu? /mendekatkan dirinya ke arah Sohyun & memasukkan tangannya ke dalam poket/

Sohyun: erm sa-saya ke-kenapah ta-ta /gagap/

Yohan: kau dengar sini eh .. kau tak ada hak nak ambil tahu mana aku pergi , dengan siapa aku keluar bagai .. hidup aku , sukahati akulah nak pergi mana pun .. arraseo?

Sohyun: /menundukkan kepalanya kerana mahu menangis/

*Yohan mengangkat dagu Sohyun supaya memandang wajahnya*
*Sewaktu Yohan mengangkat dagunya , air mata Sohyun terus mengalir dengan perlahan*

Yohan: aigoo ada orang menangis! Macam budak budak .. siapa je nak suka orang nerd yang kuat menangis macam kau ni? /lap air mata Sohyun & melepaskan tangannya/ heh

*Yohan terus berlalu pergi ke biliknya*

-------------------------------------
anneyong. after so long. hehe. next update 10 vote untuk chapter ni. kalau tak capai 10 vote tak ada next chapter. alah tak minta banyak pun 10 je. thankyou for vote and comment.

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now