Hoofdstuk 11 - Hongerig

22 0 0

Het is die middag weer heel druk in het café en Jo en Jake werken hard om alle gasten gelukkig te houden. En zoals altijd lijkt het alsof ze dit al jaren samen doen. Uiteindelijk gaan alle gasten voldaan en blij naar huis. Nadat de laatste gast vertrokken is, draait Jake het volume van de radio hoger. En samen maken ze schoon, meezingend met oude rocknummers. Binnen de kortste keren is het café schoon en klaar voor de voetbalwedstrijd later. Jo loopt de keuken in en gaat op een stoel zitten. Ze leunt achterover en legt haar voeten op tafel. Jake komt binnen en vraagt: "Pizza?" Jo knikt en rekt zich uit met een gaap. Jake zegt: "Aangezien Ronnell vanavond niet komt, vanwege de voetbalwedstrijd, kan ik je alleen pizza of tosti's aanbieden. En natuurlijk kippenpootjes straks." Jo lacht, want ze weet dat zij degene is die de kippenpootjes straks moet frituren. En dat de mannen denken dat het een ander recept is. Jake zegt: "Heel veel kaas op die van jou, toch?" "Ja, kaas op kaas, onder kaas." Ze lacht en Jake typt, met een stiekeme blik, iets op zijn telefoon. "Wat ben je aan het uitspoken, broer? Ik zie je heus wel." Jake doet alsof zijn neus bloedt en Jo is te moe om hem er verder naar te vragen. En ze weet dat Jake nooit iets zou doen, dat ze vervelend zou vinden, dus ze hoeft zich geen zorgen te maken. Ze zitten daar samen in stilte, genietend van een momentje rust zolang het nog kan.

"Biertje, Jo?" Jake hijst zichzelf omhoog, loopt naar de koelkast, haalt daar drie biertjes uit en geeft er één aan Jo. Ze wil hem net vragen voor wie het derde biertje is, als de deur van de keuken open gaat. Dart komt binnen, met pizzadozen in zijn handen. "Had er iemand pizza besteld?" Jo glimlacht naar Jake en hij knipoogt naar haar, voordat hij de dozen van Dart aanpakt. Dart gaat naast Jo zitten, geeft haar een kus en pakt een biertje van Jake aan. Jake opent één van de dozen en zet die voor Jo neer, terwijl Dart er geschokt naar kijkt. Jo giechelt en pakt blij een stuk pizza uit de doos en eet hem op. De mannen hebben allebei dezelfde pepperoni pizza en eten ervan, terwijl ze kijken hoe Jo haar kaaspizza wegwerkt. Jake grinnikt en schudt zijn hoofd. "Waag het niet om haar pizza aan te raken, Dart. Want je wordt op zijn minst gebeten. Jo is niet goed in delen."

Jo kijkt even kwaad naar Jake en begint dan te lachen. "Ja, ik deel niet en het spijt me ook niet." Ze kijkt naar Dart en zegt: "Als ik ergens van hou, dan ben ik heel bezitterig." Ze eet het laatste stuk pizza op en klopt glimlachend op haar buik. Dart en Jake eten ook hun laatste stuk op en drinken nog een biertje, al pratend over de voetbalwedstrijd. Jake kijkt naar Jo en ziet een glimp van bezorgdheid in haar ogen. "Je weet dat je gewoon in de keuken kunt blijven, hè? Je hoeft het café niet in te komen. Jouw legendarische kippenpootjes zijn genoeg om de horde mannen gelukkig te houden." Jo knikt en staart naar de tafel. Dart legt een hand op haar been en wacht totdat ze hem aankijkt, voordat hij spreekt. "Vertel me waar je bang voor bent." Ze denkt even na, zoekend naar de juiste woorden om het aan Dart uit te leggen. "Nou... een groep mannen, opgewonden en dronken, geeft me geen veilig gevoel. En ook al bedoelen ze er niets mee, ik word zeer waarschijnlijk toch bang als ze me vastpakken of iets zeggen... Tja... Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik het uit moet leggen... Maar bij de vorige wedstrijd wisten ze niet dat ik hier was. Nu weten de meesten dat ik hier werk." Dart luistert naar elk woord en ziet de paniek in haar ogen. Hij begrijpt het misschien niet helemaal, maar hij weet in zijn hart dat het heel eng voor haar is. Hij slaat zijn arm om haar heen en zegt: "Voel je je veilig bij mij?" Jo geeft zonder na te denken antwoord: "Altijd." Dart glimlacht en zegt: "Nou dan is dat de oplossing. Ik blijf de hele avond aan het begin van de bar zitten en Jake staat erachter, dus de eerste twee mannen die je zouden kunnen vastpakken zijn wij twee. En ik zal de mannen wel duidelijk maken dat je van mij bent. En laat het ons weten, als je ergens bang van wordt. Het komt wel goed." Hij trekt haar tegen zich aan voor een kus en Jo voelt zich veilig in zijn armen.

Jo ontspant en lacht naar hem. "Oké. Vanavond wordt het geheim van de kippenpootjes onthuld." Jake kijkt naar Jo, verbaasd over haar kracht en over het effect dat Dart op haar heeft. Hij mompelt: "Voor elkaar gemaakt." Jo staat op om de pizzadozen weg te gooien en Jake loopt het café in, want de eerste mannen komen binnen. Hij begroet ze en nodigt ze uit om te gaan zitten, terwijl hij biertjes voor ze tapt. Al snel zit de bar vol met mannen, klaar om samen van de wedstrijd te genieten. Een van hen roept: "Waar is die leuke meid, die voor je werkt? Ik zou het helemaal niet erg vinden om haar vanavond te zien. Je houdt haar toch niet voor ons verborgen hè?" Zodra hij zijn vraag gesteld heeft, komt Dart via de keukendeur naar binnen. Een van de mannen vraagt wat hij in de keuken deed en of hij nu ook in het café werkt. De andere mannen lachen en Dart zegt: "Eerlijk gezegd was ik mijn meisje aan het kussen." De mannen worden stil en kijken allemaal naar Dart. En vervolgens naar Jake en weer terug naar Dart. Dart glimlacht trots, blij met het effect dat zijn opmerking heeft op de groep. "Wacht even. Je hebt het over dat meisje dat hier werkt, of niet? Verdomme Dart. Kun je op zijn minst een paar vrouwen met rust laten? Zodat wij ook een kans hebben?" De andere mannen mopperen instemmend en Dart zegt droog: "Deal! Alle andere vrouwen zijn voor jullie. Maar deze is van mij en van mij alleen. Als je ook maar verkeerd naar haar kijkt, sla ik je in elkaar." De mannen vallen stil en staren naar hem. Jake, die al die tijd zijn mond gehouden heeft, om te zien wat Dart zou doen, zegt: "Ja mannen, zo ziet een verliefde man eruit. Dus geef hem geen reden om kwaad op je te worden. Maar het eerste rondje is van hem en de kippenpootjes ook." Alle mannen in de bar juichen en Jake knipoogt naar Dart.

Nog niet verslagenLees dit verhaal GRATIS!