Hoofdstuk 9 - Dichterbij

20 0 0

Jake bekeek de live video met tranen in zijn ogen, dankbaar dat er niemand was om hem zo emotioneel te zien. In de video zag hij op de achtergrond de naam van de bar waar Dart was en zocht op Google naar het telefoonnummer. Hij kan nog niet geloven dat de ober gedaan heeft wat hij hem vroeg. Hij haalt diep adem en weet dat hij Jo wakker moet maken om haar de video van Dart te laten zien. Hij pakt haar telefoon van tafel en loopt naar boven, naar Jo's kamer. Hij gaat op het voeteneind van het bed zitten en schudt Jo zachtjes. "Jo? Wakker worden lieverd. Er is iets dat je moet zien." Jo kreunt en opent één oog om naar hem te kijken. "Wat is er?" Ze gaat rechtop zitten en wrijft in haar ogen. Ze probeert de bedeltjes aan te raken, maar herinnert zich meteen weer wat ermee gebeurd is. Jake geeft haar haar telefoon aan met een glimlach en zegt: "Je moet dit zien Jo. Beloof me dat je er goed naar kijkt. Ik zal je wat privacy geven. Ik ben beneden als je me nodig hebt." Jake loopt weg, Jo in de war achter latend. Ze start de video en voelt een steek in haar hart, zodra ze Dart ziet.

Jake rent van de trap af naar beneden en stuurt Dart een bericht: Als het lukt, koop dan een nieuwe ketting op het vliegveld. Hij stuurt Dart een foto van de gebroken ketting op tafel. Dart reageert met een huilende emoticon en een duim omhoog. Jake zucht en bidt in stilte dat Jo de hele video bekijkt. Na een tijdje hoort hij voetstappen op de trap en ziet haar langzaam naar beneden komen. Ze gaat op tafel zitten en speelt met haar vlecht. Jake ziet de storm aan emoties door haar lijf gaan en wacht geduldig tot ze begint te praten. "Jake? Heeft hij dat echt live, op Facebook, met de hele wereld gedeeld?" Jake knikt. "En Anna had het allemaal verzonnen?" Jo schudt haar hoofd, niet in staat om het allemaal te bevatten. Jake zegt: "Oh ja. Die sloerie heeft alles bij elkaar gelogen. Als ik het goed begrepen heb, dan heeft ze jullie samen gezien op de Summer Dance. En dat heeft haar jaloers gemaakt. Maar je moet de details maar aan Dart vragen." Jo raakt de bedeltjes op tafel aan en een traan rolt over haar wang. "Ik was dom hè? Om haar te geloven? En te twijfelen aan Dart?" Jake trekt haar in zijn armen voor een knuffel en zegt: "Nee meisje, je was niet dom. De hele wereld geloofde die sloerie. En na alles wat je hebt meegemaakt..." Jakes telefoon piept en hij kijkt ernaar met een glimlach. "Wie was dat? Waar lach je om?" Hij glimlacht breder en zegt: "Misschien moet je even een berichtje sturen. Naar een blonde vent, die niet weet of je de video gezien hebt en hoe je nu over hem denkt. Dat zou de reis wat makkelijker voor hem maken." Jake lacht om de geschokte uitdrukking op Jo's gezicht. "Reis? Komt hij naar huis?" "Ja, hij is op weg naar huis. Dus stuur hem snel een berichtje. Die arme man gaat eraan onderdoor."

Jo stuurt een hartje naar Dart en leest alle berichten die hij haar gestuurd heeft, zodra hij doorhad wat Anna gedaan had. Ze voelt de pijn in al zijn berichtjes en kan niet wachten om hem te zien. Ze stuurt hem een bericht om haar gevoelens te delen: Ik kan niet wachten om je te zien. Ik hou van je en het spijt me. Dart reageert meteen: Er is niets waar jij spijt van moet hebben. Het spijt me dat ik je niet heb kunnen beschermen voor alle drama. Maar ik ben heel blij dat je me nog wil zien. Ik hou van je! [Stap nu in het vliegtuig. Land op LAX in iets meer dan een uur] XO Jo vertelt Jake dat Dart over een uur op LAX landt, terwijl ze een blij dansje door de keuken doet. Jake lacht en vraagt: "Wil je dat ik je naar LAX breng, zodat je hem daar kan ontmoeten?" Jo stopt met dansen en kijkt Jake even aan, voordat ze weer verder gaat met dansen. "Oh ja, heel graag. Maar ik moet eerst al deze gevoelens eruit dansen, anders barst ik uit elkaar." Jake schudt zijn hoofd en zegt dat ze nog een uur hebben, terwijl hij kaas en boter uit de koelkast haalt. Hij legt de kaas tussen twee sneetjes brood, smeert boter op de buitenkant van het brood en bakt de tosti in een pan op het fornuis. Jo rent naar boven om zich op te frissen en haar zwarte jurkje aan te trekken voor Dart. Als ze weer naar beneden komt, zit Jake aan zijn tweede tosti. Jo loopt naar hem toe en steelt een hapje. "Hé! Ik breng je naar LAX, daar heb ik een volle maag voor nodig." Jo kijkt hem aan met opgetrokken wenkbrauwen en lacht. "Het is vlakbij. Je kunt ook overdrijven." Jake gromt en neemt nog een hap. Hij slikt het door en zegt: "Het is niet voor de heenweg, maar voor de weg terug. Jullie zullen elkaar wel aflikken. Bah. Zoiets hoeft een grote broer niet te zien." Jo slaat hem op zijn schouder, wat hem alleen maar harder doet lachen. Als het tijd is om te gaan, laat Jake haar voor zich uit naar buiten lopen, zodat hij de ketting van tafel kan pakken en in zijn broekzak kan steken. Voordat hij in de auto stapt, stuurt hij Dart een bericht: Opgepast! Ik breng haar naar LAX. Hij start de auto met een glimlach en zet de radio aan. Jo zingt blij mee en hij bekijkt haar vanuit zijn ooghoek. Ze is zo veerkrachtig en dat verbaast hem nog steeds. Hij hoopt dat haar reis vanaf nu zonder al te veel obstakels zal zijn. Hij wil haar altijd zo blij zien, het maakt hem gelukkig.

Nog niet verslagenLees dit verhaal GRATIS!