16

686 67 0
                                                  

(A/N: wajib baca note lepas habis baca chapter ni )

YOHAN POV
*Pergi ke arah Hangyul & Jinhyuk*

Hangyul: gila ah .. ka-kawan k-kita dah kah-kahwin /buat buat menangis/

Yohan: /pukul kepalanya/ kau dah kenapa? buang tebiat?

Jinhyuk: congrats Yohan .. semoga kau berbahagia dengan si nerd tu

*Hangyul & Jinhyuk ketawa*

Yohan: korang ni serious cari pasal .. Aku benci do Sohyun!

Hangyul: asal nak bencu .. serious dia cantik tadi! Tak tipu ah

Jinhyuk: fuh kau dah jatuh cinta ke do dengan si nerd tu?

Yohan: kau nak dia ambillah!

Hangyul: ee tak nak aku .. puji je .. bukannya aku nak

Jinhyuk: /pukul bahu Yohan/ jadi ke evil plan kau tu?

Yohan: mestilah jadi! Banyak dah evil plan dalam kepala aku ni

Jinhyuk: uu tak sabar nak dengar!

SKIP
*Selepas majlis tamat , semua bersurai*
*Selepas Yohan & Sohyun habis photoshoot gambar perkahwinan mereka , mereka terus menukar baju*

Pn. Kim: saing-il chukae

En. Kim: nah /memberi sesuatu kepada Yohan/

Yohan: kunci apa ni appa?

En. Park: ni hadiah daripada kami semua

Pn. Park: Yohan & Sohyun akan duduk dekat rumah baru!!

Sohyun: omma , biar betul

Pn. Park /angguk/

Yohan: tak boleh je ke kitaorang duduk dekat rumah omma?

Pn. Park: eh mana boleh .. kita mesti kena ada privacy

Sohyun: patutlah omma suruh Hyun pack baju banyak banyak

Pn. Kim: omma pun suruh Yohan pack baju banyak banyak /senyum/

SKIP
*Selepas sudah mengucapkan selamat tinggal & sebagainya , Yohan & Sohyun terus bergerak ke rumah baru mereka*

SOHYN POV
Akhirnya , Yohan dah jadi suami aku!! Aku gembira sangat walaupun tadi dia ada buat aku sedih. And satu lagi perkara yang buat aku happy is aku duduk satu rumah dengan Yohan! Aku teruja sangat! Tak sabar nak jadi housewife. Hehe. Kenapa setiap impian aku jadi kenyataan? Aku harap sangat Yohan boleh terima aku dengan sepenuh hati dia akan jadi kenyataan juga

*Akhirnya mereka tiba di rumah baru mereka iaitu sebuah condo*
*Lalu Yohan membuka kunci pintu condo mereka dengan diikuti Sohyun dibelakangnya*

Sohyun: wah! Cantiknya!! /sambil masuk ke dalam/

Fuh .. serious aku suka rumah baru aku ni. Ni bukan condo 1 tingkat okay. Ni condo 2 tingkat. Means dekat dalam rumah kitaorang ni 2 tingkat. Lepas aku masuk tu , aku terus buka 1 per 1 pintu. Ada 1 masterbedroom & 2 bilik biasa dekat tingkat atas dengan bilik air setiap satu. Dekat tingkat bawah pula ada 1 bilik dengan tandas serious rumah ni cantik.

*Sohyun berada di dalam masterbedroom*

Yohan: ni bilik aku

Sohyun: nae?

Yohan: ni bilik aku .. pergi cari bilik lain

Sohyun: eh , sa-saya in-

Yohan: heh , kau ingat aku nak tidur satu bilik dengan kau? /mendekatkan dirinya ke arah Sohyun/ dengan kau yang macam ni .. aku rasa macam tak selesa nak tidur satu bilik dengan kau .. senang cakap , aku tak nak pun

Sohyun: /tergamam/

Yohan: memandangkan kita dah serumah .. kau /mendekatkan mukanya ke arah Sohyun/ kena dengan cakap aku .. kalau kau tak dengar cakap aku .. kau tahulah nasib kau .. kau kena ingat yang engkau ni boleh dikira sebagai maidlah juga dalam rumah ni

Sohyun: /terus bertentangan mata dengan yohan/

Yohan: /menjarakkan dirinya , masuk tangan dalam poket dan angkat kening/ wae? Tak puas hati ke?

Sohyun: /menahan air matanya/ tak-tak , saya keluar dulu

*Sohyun terus berlalu keluar*

Yohan: /evil smirk/ game dah start

Lepas aku keluar tu , aku terus turun bawah ambil beg pakaian aku lepastu aku terus naik cari bilik yang aku suka. Lepas aku letak beg pakaian aku dekat atas katil , aku terus baringkan diri & menangis. Sebab aku menangis sebab aku tak boleh terima yang Yohan kata aku macam maid je dekat rumah ni. Serious talk aku tak boleh accept ayat tu. Aku rasa ayat tu hina sangat. Kenapa dia kata macam tu? Kenapa?!

Aku harap sangat aku boleh luahkan masalah ni dekat omma. Biar dia tahu perangai Yohan ni macam mana. Tapi satu masalah aku ni , aku tak sanggup. Aku tak sanggup nak cerita apa yang Yohan ni buat dekat aku. Kalau omma tahu , memang habis ah. Kemungkinan omma akan suruh aku bercerai dengan Yohan. No. Aku tak nak. Sebab aku sayangkan Yohan. Aku happy dia jadi suami aku.

Lepas aku menangis sepenuh hati aku , aku terus tidur. Selalunya aku lepas nanyis mesti tidur sebab penat sangat hm. Pada petang berikutnya aku bangun dari tidur. Aku terus memegang perut aku yang lapar ni. Aku terus keluar dari bilik aku ...... senyap je. Munhkig Yohan keluar sepanjang aku tidur tadi. Mana dia pergi? Dengan siapa? Pukul berapa dia keluar? Haih. Aku teringin sangat nak tahu.

Sohyun: /menuju ke dapur & membuka kabinet dapat satu per satu/ manalah tahu omma ada belikan ramyeon ke. Alah! Kenapa tak ada! Kenapa omma tak tolong belikan? Malasnya nak keluar .. hmph

*Sohyun terpaksa juga keluar sebab dia tak boleh menahan lapar*
*Sohyun mengambil beg tangannya & berlalu keluar dari condonya*

Sohyun: hmm sekarang ni aku memang kena biasakan diri naik baslah .. haih apalah nasib hidup aku .. kenapa aku tak belajar kereta dari awal?

*Sohyun keluarkan hpnya untuk cari stesen bus stop yang dekat dengan condonya .. lalu dia teringat akan sesuatu*

Sohyun: Seongwoo!

p.sohyun: seongwoo-ah

h.seongwoo: nae sohyun-ah~

p.sohyun: awak free tak sekarang?

h.seongwoo: eh kenapa? Bukan kita baru je jumpa tadi?

p.sohyun: saya & yohan duduk dekat condo mulai dari sekarang .. saya mana ada transport .. kalau nak harapkan bas je habislah saya .. saya nak awak teman saya pergi makan .. boleh?

h.seongwoo: aigoo awak ni .. tunggu saya datang

p.sohyun: yey!! Saya share location .. ppali saya dah laparr :(

h.seongwoo: nae sohyun-ah , saya otw

------------------------------------
hello guys! sorry lama menghilang. ad nak minta maaf sebab ni last update untuk this week. sebab next week dah exam. so busy. sorry lepas habis trial saya munculkan diri ye. mianhae.
please vote and comment banyak banyak. sarangheyo 💘😩

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now