CHAPTER XX - Sweet, good vibration

3.3K 220 30
                                    

,,Takže co? Byla to pomsta nebo..“ začala Shereen a strčila si do pusy vidličku s kouskem banánu.

,,Možná,“ pokrčil rameny Harry, načež se škodolibě usmál. ,,Možná je to pomsta za ten Apríl. Možná to byl impuls nebo tak, chápeš.“

,,Tak to se ti povedlo. Opravdu,“ zatleskala ironicky a protočila oči. Vzala svou prázdnou misku a položila jí do dřezu. ,,A mimochodem. Dneska je řada na tobě. Uklízíš myčku,“ kývla hlavou k pootevřenému stroji, ze kterého ještě stoupal horký obláček. Harry protočil oči a do pusy si nacpal poslední kousek rohlíku namazaného marmeládou, oprášil si ruce do svých kalhot a sledoval Shereeina záda.

,,Co budeme dneska dělat?“ zeptal se Harry, zatímco uklízel talíř do skříňky nad jeho hlavou.

,,Já nevím. Asi nic,“ pokrčila rameny a položila své nohy na konferenční stolek.

,,Mohla bys uvařit oběd,“ navrhl Harry a uchechtl se.

,,Cože bych mohla?!“ vyjekla nevěřícně.

,,Uvařit oběd. Hele.. Nebudu ti lhát. Vaříš dobře.“

,,No děkuju, ale neříkej mi co mám dělat!“ křikla popuzeně a hodila po něm polštář.

Harry mu hbitě uhnul a když se napřahoval, že ho hodí zpátky, ozval se zvonek.

,,Já nejdu!“ křikli najednou a následně se zasmáli.

,,Ale ty stojíš, tak padej!“ dodala Shereen a ukázala prstem na dveře, od kterých se znovu ozval zvonek. Harry si povzdechl a se svěšenými rameny zamířil ke dveřím.

,,Paní Hummelová,“ zvolal překvapeně Harry a uhnul ze dveří, aby mohla procupitat jejich drobná sousedka, opět nesoucí talíř čokoládových sušenek. Shereen si povzdechla a sundala nohy ze stolu.

,,Zdravím Harry. Ahoj Shereen!“ křikla na dívku, která jí zamávala.

,,Potřebujete něco?“ zeptal se Harry a pokračoval ve vyklízení myčky.

,,No, Drobek říkal, že jste se o něj skvěle postarali,“ začala a usmála se. Harry se zarazil v předklonu a pozvedl obočí. Shereen šokovaně pootevřela ústa. Vážně řekla, že její pes něco řekl?!

,,Vážně? No.. Eh.“

,,Potřebuju si dojet k doktorům a obávám se, že tam budu celý den. Mohli byste ho zase pohlídat?“ oznámila jejich droboučká sousedka a prosebně kmitala pohledem mezi Harrym a Shereen.

,,No... Stejně jsme neměli nic v plánu, že ne Shereen?“ otočil se k dívce, která rychle zavřela pusu a s úsměvem přikývla.

,,Výborně. Jste vážně skvělí sousedi!“ vypískla, spráskla radostně ruce a zase odcupitala z jejich bytu, nejspíš aby zase přitáhla ten milion věcí, potřebné ke zkrocení té šelmy.

,,Vážně to řekla?“ zašeptala Shereen šokovaně a Harry nechápavě zavrtěl hlavou.

,,Ta ženská je šílená!“ zamumlal a protočil oči, když se do bytu přihnal Drobek a začal Harryho nadšeně obskakovat.

,,No nazdar,“ zabručel otráveně.

,,Ne, Drobku. Nech toho!“ vyjekla Shereen, ke které se následně přihrnul a začal jí olizovat obličej. Jen marně se ho od sebe snažila odstrčit.

,,Takže.. Doufám, že budu brzo doma. Stačí ho vyvenčit a dát mu granule.“ Harry i Shereen přikývli, rozloučili se se svou sousedkou a když se za ní zavřely dveře, Shereen si otráveně povzdechla.

Welcome to the jungleKde žijí příběhy. Začni objevovat