Hoofdstuk 8 - Gebroken

31 0 0

Jo wordt wakker met hoofdpijn en een zwaar hart. Ze raakt haar ketting aan en sluit haar ogen met een zucht. Gisteravond was zwaar, maar Jake bleef bij haar, terwijl ze in zijn armen huilde. Als ze een grote broer mocht kiezen, dan zou ze hem meteen gekozen hebben. Ze sleept zichzelf uit bed voor een douche en vlecht haar haar, voordat ze zich aankleedt. Ze denkt aan Dart, maar schudt haar hoofd en rent naar beneden op zoek naar Jake. Het beste is gewoon hard werken, zelfmedelijden gaat zeker niet helpen. Ze vindt Jake achter de bar, waar hij met de telefoon aan zijn oor spullen voor het café bestelt. Ze loopt naar hem toe en leunt tegen hem aan. Hij slaat een arm om haar heen en kust haar voorhoofd. Hij hangt op en bekijkt haar aandachtig. "Hoe gaat het? Heb je nog een beetje kunnen slapen?" Hij weet het antwoord op zijn vragen al lang, het is duidelijk van haar gezicht af te lezen, maar hij wil haar laten voelen dat hij er voor haar is. Jo doet een stap achteruit en leunt tegen de bar. "Dankjewel Jake. Voor gisteravond, voor alle dagen en nachten eigenlijk. Ook al heb ik nooit geweten dat ik er één nodig had, je bent de beste grote broer ooit. Ik zou echt niet weten wat ik zonder je moest. Ik weet niet wat ik gedaan heb om jou te verdienen, maar ik ben zo dankbaar dat ik hier terechtgekomen ben."

Jake slikt en haalt diep adem. Deze bijzondere, jonge vrouw, die zoveel heeft meegemaakt, denkt dat zij de gelukkige is. Terwijl het overduidelijk andersom is. "Jo, luister naar me. Ik ben degene hier die dankbaar moet zijn. Mijn leven was verdrietig en liefdeloos zonder jou. Ik heb eindelijk weer iemand om te beschermen, iemand om al mijn liefde aan te geven. Jij maakt alles beter. En je verdient het allemaal en meer. Jij hebt dit gebroken hart beter gemaakt en ik ben een betere man dankzij jouw liefde." Hij kijkt naar beneden, een beetje overweldigd door zijn emoties. Jo loopt op hem af met haar armen wijd en hij stapt naar haar toe, voor een warme knuffel. Ze fluistert: "Ik mis hem al zo erg." Jake wrijft over haar rug en zegt: "Ik weet het lieverd, ik kan het aan je zien. En ik weet dat hij hetzelfde voelt. Hij mistte je gisteravond al, voordat hij wegging. Ga maar aan de bar zitten, dan zal ik geroosterd brood en koffie voor je regelen." Jo gaat op een kruk zitten en speelt met de bedeltjes aan haar ketting. Jake gaat naast haar zitten en zet een bord met geroosterd brood met boter en twee koppen koffie op de bar. Hij kijkt naar de ketting en Jo laat de bedeltjes aan hem zien. "Nou ik hoef niet te vragen van wie je die gekregen hebt. Een dart en een hart. Iedereen zal weten dat je het van hem hebt gekregen." Jo bloost een beetje en glimlacht. "Ja, ik ben er heel blij mee."

Ze drinkt haar koffie en eet het geroosterde brood, zich afvragend wat Dart aan het doen is. Ze had het hem gewoon moeten vragen, maar ze was een beetje bang voor zijn antwoord. Jake loopt naar de deur en tekent voor een pakketje. Jo ziet een verdachte grijns op zijn gezicht en zegt: "Jake, je doet stiekem. Wat ben je van plan?" "Het is een verrassing. Je zult het snel genoeg zien. Maar ik moet er eerst even naar kijken. Dus blijf alsjeblieft zitten." Jake loopt al grinnikend de keuken in. Jo wordt met de seconde nieuwsgieriger en houdt zichzelf bezig door op de bar te drummen. Na een tijdje loopt Jake het café weer in en geeft haar een mobieltje aan, alsof het de heilige graal is. "Alstublieft schone dame. De perfecte manier om te communiceren met al je nieuwe vrienden hier." Ze kijkt naar de contacten: Broer Jake, Dart, Maria en Ronnel Ze lacht om het feit dat Jake broer voor zijn naam gezet heeft, zodat hij bovenaan het lijstje staat. "Slimme zet, broer! Jij hoort bovenaan de lijst." Haar telefoon piept en ze kijkt naar Jake, ervan uitgaande dat hij haar een berichtje gestuurd heeft. Maar hij tilt zijn handen op om duidelijk te maken dat hij van niets weet. Ze kijkt naar het berichtje en haar hart begint sneller te kloppen, het is van Dart. Ik mis je heel erg. Ik hoop dat je mij ook een beetje mist. Als je wilt weten wat ik aan het doen ben, kijk dan op mijn Facebook pagina. XO Ze kijkt naar Jake en wil hem erover vertellen, maar hij zegt: "Ja, ik weet al dat het berichtje van Dart komt en dat hij je mist. Ik heb hem je nummer gestuurd. Ga maar spelen met je nieuwe telefoon. Kijk wat Dart aan het uitspoken is. Ik red me wel."

Nog niet verslagenLees dit verhaal GRATIS!