Hoofdstuk 7 - Blijf

25 0 0

Dart schuift voorzichtig bij Jo vandaan, schuift een kussen onder haar hoofd en bedekt haar met een dekentje. Ze ziet er zo vredig uit en hij weet gewoon dat ze voorlopig niet wakker wordt. De laatste paar dagen waren zo zwaar voor haar, dat het al haar energie gekost heeft. Hij loopt de keuken in om pen en papier te pakken, schrijft een boodschap voor haar en legt het op de salontafel. Hij leest het nog een keer na met een glimlach op zijn gezicht, kust Jo op haar voorhoofd, grijpt zijn sleutels en loopt zachtjes de deur uit. Hij wil een cadeautje voor haar kopen en hoopt dat hij kan vinden wat hij zoekt. Hij stuurt Jake een berichtje om hem te laten weten dat Jo , moe van het gesprek, op zijn bank ligt te slapen. Dart is er van overtuigd dat Jake het begrijpt, maar wil niet dat hij zich zorgen maakt.

Hij loopt een juwelier binnen en komt vrij snel weer naar buiten, blij omdat hij precies heeft gevonden wat hij zocht. Hij moet morgen weg voor zijn werk en hij ziet er tegenop om dat aan Jo te vertellen. Maar hij heeft nu in ieder geval iets om aan haar te geven en hoopt dat het helpt zijn gevoelens voor haar duidelijk te maken. Op weg terug naar huis, besluit hij om naar het café te gaan, om Jake te zien en eten te halen. Hij loopt naar binnen en ziet Jake achter de bar, starend naar zijn telefoon met een bezorgde blik. Dart loopt op hem af en Jake kijkt hem aan. "Hé Dart. Slaapt Jo nog?" Dart knikt en zegt: "Ik denk het wel. Ben even weg gegaan om een cadeautje voor haar te kopen en hoopte hier wat te eten te krijgen om mee naar huis te nemen. Ik zou graag nog wat tijd met haar doorbrengen, als zij dat ook wil tenminste." Jake loopt de keuken in en komt even later terug met 2 bekers en een doosje. "Ik vind het prima Dart. Ik weet dat je goed voor haar zult zorgen." Jake kijkt Dart aan en ziet dat hij er ineens bezorgd uitziet. "Hoe gaat het met jou, Dart? Jullie hebben over moeilijke dingen gepraat, neem ik aan." Dart kijkt voor een paar tellen naar zijn voeten en zegt dan: "Ja, het gaat wel. Het is zwaar. Maar het is liefde. Een heel speciaal soort liefde. Maar ik moet haar vandaag iets vertellen en ik weet niet hoe ze daar op gaat reageren. Ik moet morgen weg voor het werk. Het is beroerde timing, maar ik kan er niet onder uit." Hij wrijft over zijn nek en zucht. Jake zegt: "Maak je geen zorgen Dart. Ze heeft mij om op te leunen en als het echte liefde is, dan is het er nog steeds als je terugkomt. Stop met zorgen maken en breng haar dit eten. Het is groentesoep en cheesecake, ze houdt van allebei. Ga! En breng zoveel mogelijk tijd met haar door." Dart pakt het eten aan en schudt zijn hoofd met een glimlach, aangemoedigd door Jake. "Dankjewel Jake!" Hij mist Jo nu al en rent naar huis.

Jo wordt met een schok wakker en weet even niet waar ze is, ze kijkt om zich heen terwijl haar ogen proberen te focussen op haar omgeving. Ze ziet een rode kater aan haar voeten liggen, op het dekentje waar ze onder ligt. Ze glimlacht naar de kat en gaat rechtop zitten om hem te aaien, hem voorzichtig bedekkend met het dekentje. "Dart?" Geen antwoord. Waar zou hij zijn? Dan ziet ze vanuit haar ooghoek het briefje en tilt het op. Ze leest de boodschap met een lach op haar gezicht: Je ziet er zo lief uit, slapend op mijn bank, alsof je hier thuishoort. Ik ben niet van je weggelopen, ik ben zo terug met cadeautjes. Ik hou van je. Dart. Ze houdt het briefje tegen haar borst en kijkt naar buiten. Ze ziet Dart de tuin in rennen en loopt naar de deur om die open te doen. Ze lacht naar hem, hij kijkt in haar ogen en kust haar zachtjes. Hij loopt naar binnen en zet het eten op tafel. "Hé schoonheid. Ben je al lang wakker?" Jo bloost een beetje en schudt haar hoofd. "Nee, ik ben net wakker. Canelle heeft me gezelschap gehouden." Dart kijkt naar de bank en en ziet de kat daar liggen, onder het dekentje. Hij trekt zijn wenkbrauw op en mompelt: "Hij ziet er veel te gelukkig uit." Jo lacht en gaat voor de bank, op de grond zitten. "Heb je groentesoep uit het café meegebracht?" Dart pakt twee lepels uit de keuken, geeft haar een beker aan en gaat naast haar zitten. "Ja. Jake heeft het eten uitgekozen. Soep en cheesecake." Met een brede glimlach, tilt Jo de deksel van de beker en ruikt aan de soep, voordat ze een slok neemt. Ze kreunt zachtjes en leunt ontspannen tegen de bank. Dart eet zijn soep, een beetje in gedachten verzonken vanwege zijn vertrek morgen.

Nog niet verslagenLees dit verhaal GRATIS!