15

626 65 4
                                                  

*Tiba di dalam majlis perkahwinan tersebut*

Sohyun: /menutup mata & menarik nafas/

En. Park: Hyun-ah , appa harap kamu berdua akan berbahagia

Sohyun: nae appa .. gomawo sebab banyak tolong Hyun

En. Park: /senyum/

Aku perlahan lahan memeluk lengan appa. Kami mula berjalan setapak demi setapak ke hadapan. Kiri dan kanan kami terdapat beberapa orang yang aku kenali. Kitaorang tak jemput ramai orang. Jadi perkahwinan ni dikira tak besarlay. Simple je. Disebabkan nak sorok daripada pengetahuan orang lain & rakan university.

YOHAN POV
Aku hanya berdiri untuk menunggu ketibaan Sohyun. Dan kemudian , aku nampak Sohyun dari jarak jauh bersama appanya. Sohyun mengenakan sebuah gaun berwarna putih yang cantik dan nampak padan dengan badannya berserta sejambak bunga di tangannya. Jujur aku cakap dia nampak cantik. Macam unnie dia dari jauh. Tapi aku masih membenci dia. Hati aku tak boleh nak terima dia. Aku rasa menyampah dengan dia sejak dia confess dekat aku tu dulu.

*Lalu Sohyun tiba di tempat Yohan & berdiri menghadapnya*

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


*Lalu Sohyun tiba di tempat Yohan & berdiri menghadapnya*

Paderi: Kim Yohan

Yohan: nae

Paderi: sudikah kamu menerima Park Sohyun , anak bongsu kepada keluarga Park sebagai isteri kamu?

Yohan: /menarik nafas/ nae

Paderi: Park Sohyun

Sohyun: sudikah kamu menerima Kim Yohan , anak tunggal kepada keluarga Kim sebagai suami kamu?

Sohyun: nae

*Sohyun memandang Yohan & Yohan hanya menjelingnya*

Paderi: Kim Yohan , adakah kamu akan menjaga Park Sohyun , menjaga makan dan minumnya , menyayanginya , memberikan kasih sayang yang cukup , menyelesaikan masalah secara perlahan lahan , tidak akan selalu menimbulkan masalah dan bertanggungjawab untuk segalanya?

Yohan: nae , saya akan

Paderi: Park Sohyun , adakah kamu akan menjaga Kim Yohan , menjaga makan dan minumnya , menyayanginya , memberikan kasih sayang yang cukup , menyelesaikan masalah secara perlahan lahan , tidak aku selalu menimbulkan masalah dan bertanggungjawab untuk segalanya?

Sohyun: nae saya akan

Paderi: /tutup bukunya/ tahniah anda berdua telah menjadi pasangan suami dan isteri .. semoga rumah tangga kamu berdua kekal bahagia .. kamu , Kim Yohan boleh mencium pengantin perempuan kamu , Park Sohyun /berlalu pergi/

*Semua orang menepuk tangan*

SOHYUN POV

Paderi: kamu , Kim Yohan boleh mencium pengantin perempuan kamu , Park Sohyun /berlalu pergi/

Lepas aku dengar paderi kata Yohan dah boleh mencium aku tu , aku dah gementar teruk. Aku rasa aku terus jadi kaku dekat situ. Aku bersyukur sebab Yohan adalah first kiss aku hehe. Yohan mendekatkan mukanya ke arah aku denhan perlahan lahan. Aku hanya menutup mata kerana tak sanggup nak tengok. Malu. 1 saat .. 2 saat .. 3 saat .. 4 saat .. 5 saat. Eh , tak ada rasa apa apa pun. Aku buka mata dah melihat Yohan. Yea memang muka dia dekat dengan aku. Tapi dia tak cium aku. Kalau dari side orang yang sedang tengok kitaorang ni , memang nampak seperti Yohan sedang mencium aku , tetapi hakikatnya tidak. Aku hanya dapat fake hope darinya.

Yohan: kau jangan gerak .. kau fikir aku nak cium kau ke? Mimpi je lah

❤Sohyun: om-omma :(

*Yohan terus kembali je posisinya yang asal*

------------------------------------------
vote & comment banyak banyak. anneyong.

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now