Hoofdstuk 6 - Deel

36 0 0

De volgende ochtend is Jake de eerste die wakker is en draait de kraan van het bad open, voordat hij voorzichtig de deur van Jo's kamer open doet. Hij wrijft zachtjes over haar wang en Jo doet haar ogen een klein beetje open. Op haar gezicht zijn nog sporen van tranen te zien, maar het lukt haar om naar hem te glimlachen. "Goedemorgen lieverd. Ik laat het bad vast voor je vollopen. Dan kun je daar zo lekker van genieten. Neem de tijd, dan ga ik koffie zetten. En doe rustig aan, we zijn gesloten vanochtend. Hij staat op om de kraan in de badkamer dicht te draaien en een cadeautje op de wastafel te leggen. Dan loopt hij naar beneden om het ontbijt voor te bereiden.

Jo wrijft in haar ogen en realiseert zich dat ze haar make-up van gisteravond nog op heeft en ze met haar zwarte jurkje aan in bed ligt. Dat bad klinkt als een heel goed idee. Ze kleedt zich uit en loopt de badkamer binnen. Ze heeft alleen maar oog voor het warme water en laat zich met een zucht in het bad glijden. Al haar spieren doen pijn en haar hoofd klopt, ze sluit haar ogen en laat alle gebeurtenissen van gisteravond door haar gedachten gaan. Die arme Dart. Ze probeerde zo stoer te zijn en te zeggen dat hij van het moment moest genieten. En vervolgens stortte ze voor zijn ogen in. Hij was zo lief en teder dat het haar compleet verraste. Het raakte haar diep in haar hart en dat maakte het onmogelijk om haar emoties nog langer onder controle te houden. Ze stapt uit het bad, met Dart nog steeds in haar gedachten. Ze loopt richting de spiegel en droogt zichzelf af, blij dat de pijn in haar spieren en het kloppen in haar hoofd, minder geworden zijn.

Jo probeert haar krullen te temmen, maar dat wil helemaal niet lukken. Het is wel vochtig geworden in het bad, maar niet nat genoeg om het te vlechten. Met een zucht geeft ze de strijd op en steekt haar tong uit naar haar spiegelbeeld, met haar hoofd schuddend om haar krullen te laten dansen. Vanuit haar ooghoek ziet ze een cadeautje liggen. Ze scheurt het inpakpapier open en vindt een zachte, babyblauwe ochtendjas. Ze trekt hem aan met een glimlach op haar lippen en rent naar beneden om Jake te bedanken. Ze vindt hem, leunend tegen het aanrecht met een geamuseerde blik in zijn ogen. Jo geeft hem een knuffel en een kus op zijn wang om hem te bedanken voor de badjas. Hij knuffelt haar terug en zegt: "Graag gedaan lieverd. Staat je goed!" Hij bekijkt haar aandachtig, om uit te vinden hoe het echt met haar gaat, zonder er direct naar te vragen. Jo verstopt haar gezicht tegen zijn borst, nog in gevecht met haar gevoelens over Dart. Jake wrijft over haar hoofd en grinnikt, kijkend naar haar opspringende krullen. "Ik hou van je haar zo! Je ziet er zowel wild, als schattig uit." Hij lacht om de blik die ze hem geeft en hij loopt weg om een kop koffie voor haar te halen. "Ga zitten lieverd en drink je koffie." Jake gaat tegenover haar zitten, zodat hij haar kan bekijken, zich afvragend wat er in haar hoofd omgaat. Ze neemt een paar slokken van haar koffie, sluit haar ogen en probeert haar gedachten op een rijtje te krijgen. "Jake? Heb jij gister nog met Dart gesproken? Ik bedoel, nadat hij me naar huis gedragen heeft?" Jake wacht even en zegt dan: "Nee. Hij zag er niet als iemand die wilde praten. Ik heb hem een biertje aangeboden. We hebben in stilte gedronken, hij ging naar huis en ik ging naar bed." Jo zucht, nu weet ze nog niets. Ze kijkt op naar Jake en vraagt: "Hoe zag Dart eruit?" Er verschijnt een klein lachje op Jakes' lippen, vanwege haar slimme vraag. Hij doet net alsof hij er over na moet denken en zegt: "Hij zag er verliefd uit." Er verschijnt meteen een blos op Jo's wangen en nu is ze nog meer in de war dan ze al was. Jake pakt zijn mobieltje en typt een bericht, voordat hij opstaat om door de koelkast te rommelen.

Dart hoort een zachte piep, draait zich om en kijkt naar zijn mobiel. Het is een berichtje van Jake, een uitnodiging om te komen ontbijten. Jake kennende kan hij maar beter douchen en naar het café gaan, want de stilte van gister zal niet eeuwig duren. En hij zou Jo heel graag willen zien, hij moet weten hoe ze zich nu voelt. Gister voelde hij een band met haar, ééntje die hij nog nooit eerder met iemand gevoeld heeft. Maar hij wil haar niet afschrikken met zijn gevoelens. Ze is er misschien niet klaar voor. En ze moeten eerst met elkaar praten, voordat ze ook maar iets anders overwegen. Hij staat op en loopt richting de badkamer.

Nog niet verslagenLees dit verhaal GRATIS!