14

607 77 6
                                                  

SOHYUN POV
Finally aku sampai rumah. Yes banyak sangat problem tadi. Dari tempat yang Yohan drop aku tu ke stesen bus stop sangat jauh. Aku dah cuba minta tolong tapi tak ada sesiapa pun yang hentikan kereta mereka. Sebernanya , boleh sahaja driver appa aku ambil , tapi aku tak nak dia tahu kenapa aku jalan kaki. Kalau Seongwoo pula aku tak nak menyusahkan dia. Kalau dia tahu Yohan buat aku macam ni , comfirm dia akan bergaduh dengan Yohan. Jadi aku mengambil keputusan untuk susah sorang sorang.

Sohyun: /buka pintu/ Hyun dah balik /cakap dengan penat/

Pn. Park: Hyun , lambatnya kamu balik .. Yohan bawa kamu pergi makan ke?

Sohyun: erm ..

Aku tak berani. Aku tak berani nak bagitahu omma yang Yohan tinggalkan aku dekat tepi jalan. Aku takut nanti dia benci Yohan. Jadi aku ambil keputusan untuk menipu. Mianhae omma.

Sohyun: na-nae .. kitaorang pergi makan tadu

Pn. Park: tak menyesal omma suruh Yohan hantar kamu balik .. sekali korang date bersama .. suka omma tengok

Sohyun: /fake smile/ okaylah omma .. Hyun naik dulu .. penatlah

Pn. Park: okay .. nanti turun makan malam ye walaupun kamu dah pergi makan dengan Yohan tadu

Sohyun: nae omma

*Lalu Sohyun terus naik ke biliknya*
*Selepas Sohyun masuk ke dalam biliknya , Sohyun terus baring sambil termenung memandang siling biliknya*

Sohyun: /air mata mengalir/ tolonglah bukakan hati Yohan untuk terima aku

SKIP
*1 minggu berlalu

Hari yang penuh debaran dah tuba. Hari aku & Yohan akan bersatu. Aku nervous sangat. Aku takut apa yang bakal terjadi lepas aku & Yohan bersama. Ada perasaan gembira , ada perasaan takut. Tapi sebernanya aku tak sabar nak bersama dengan Yohan. Walaupun dia benci aku. Aku harap aku dapat duduk sebumbung dengan dia hehe.

Sohye: siap!!

Pn. Park: aigoooo /melihat muka Sohyun yang tidak berkaca mata itu/ cantiknya Hyun! Omma suka tengok kamu!

Pn. Kim: aigoo macam bidadari! Pandai kamu makeup ye Sohye

Sohye: hehe gomawo

*tiba tiba , Sunghee pun datang mencelah*

Sunghee: cantiknya Hyun! Betul ke ni Hyun?!

Sohyun: ish oppa ni tak payahlah melebih! /pukul bahu Sunghee/

Pn. Park: Hyun /memegang tangan Sohyun/ omma harap kamu dengan Yohan dapat berbahagia selamanya

*Pn. Park mengalirkan air matanya*

Sohyun: omma! Uljimaaa /peluk omma/

Aku tak tahu nak cakap apa waktu tu. Tengok omma menangis depan mata aku dah buat aku lemah. Jarangla nak tengok omma nangis. Aku hanya menahan air mata aku sebab aku tak nak omma tengok aku lemah macam ni depan mata dia. Cukuplah dengan macam mana Yohan layan aku.

Pn. Park: /memegang tangan Sohyun/ mian Hyun .. omma buat drama pula /lap air matanya/ jadi isteri yang rajin .. kalau ada perselisihan faham , selesaikan perlahan lahan ye

Sohyun: nae omma! Nae

Pn. Kim: Sohyun , kamu jaga Yohan elok elok ye .. ingat pesan omma kamu kalau ada masalah , selesaikan perlahan lahan

Sohyun. Nae omma Kim!

Sohye: yah Hyun! Kalau ada masalah share dengan unnie tau! /peluk Sohyun/ unnie akan rindukan kamu

Sohyun: nae unnie

Sunghee: oppa tak bolehlah tengok drama depan mata ni .m rasa nak menangis .. adik kesayangan oppa nak kahwin dah!

Sohyun: /peluk Sunghee/ oppa ni macam budak budaklah!

Yes. Realitynya , aku memang rapat dengan oppa Sunghee berbanding unnie Sohye. Walaupun oppa Sunghee selalu busy dengan kerja dia tu , dia tetap akan luangkan masa dia dengan aku. Dia suka ambil berat pasal aku juga. Tapi kalau dalam bab bab masalah aku lebih selesa cerita dengan unnie Sohye la sebab dia pun memahami juga. Untung jugalah future wife oppa Sunghee ni dapat dia. Jujur aku kata dia ada rupalah. Hensemlah juga. Iras Minho sikit. Kalau aku hangout dengan dia , mesti orang ingat kitaorang ni pasangan.

Sunghee: tak dapat dah nak spend time dengan Hyun!

Sohyun: alahai oppa ni relaxlah .. nanti Hyun free , Hyun datanglah officr tengok oppa

En. Park: Hyun , dah siap?

Sohyun: dah appa

En. Park: jom kita gerak .. majlis dah nak bermula ni

Sohyun: nae appa

*Lalu Sohye , Sunghee , Pn. Kim & Pn. Park memeluk Sohyun*

Sohyun: /senyum/ anneyong! Jumpa dekat depan

*Sewaktu Sohyun memulakn langkah untuk keluar tiba tiba Sohyun terserempak dengan Seongwoo*

Seongwoo: Sohyun!

Sohyun: Seongwoo! /terus memeluknya/ saya ingat awak tak datang!

Seongwoo: saya? Tak datang? Tak mungkinlah! Mestilah saya nak tengok awak! Ni dah nak mula ke?

Sohyun: /melepaskan pelukan/ nae

Seongwoo: Sohyun , kalau awak ada masalah tolong bagitahu saya .. kalau awak nak pertolongan .. panggil ie saya .. awak kena kuat!

Sohyun: nae .. gomawo sebab banyak tolong saya selama ni

Seongwoo: /senyum/

En. Park: Hyun-ah! Ppali

Sohyun: nae appa! Okaylah Seongwoo saya pergi dulu! Jumpa dekat depan! Anneyong! /berlalu pergi/

--------------------------------------------
new update done! long chapter ke kalini? hmm congrats seongwoo jadi leader untuk X1 tolong jaga bby saya dengan baik okay. awak pun jaga diri saranghae
please vote & comment banyak banyak kalau readers bagi vote banyak banyak author bagi gula gula kasih sayang HAHAHA OKAY HAMBAR. thankyou to all yang vote story kurang merepek ni hehe. anneyong readers saranghae <33

A/N: untuk yang silent readers tu tolonglah vote juga ye :)

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now