Hoofdstuk 5 - Summer Dance

21 0 0

De dagen gaan voorbij in perfecte harmonie. Jake en Jo werken hard in het café, lachen veel samen en maken zo veel mogelijk reclame voor de 'Summer Dance'. Op de dag van het feest komen Jo, Jake, Ronnell en Maria samen op het strand, vlakbij het café om alles klaar te zetten. Een bar, een barbecue, een kraam voor Maria's kleding en accessoires en een geïmproviseerde dansvloer. Jo en Maria staan glimlachend op een afstandje naar de mannen te kijken, die lichtjes ophangen om de dansvloer heen. Het ziet er zo magisch uit, dat Jo niet kan wachten om haar jurk aan te trekken en plezier te hebben. Haar gedachten gaan uit naar Dart, hopend dat hij er vanavond ook zal zijn. Ze heeft hem al dagen niet gezien. Maar ze zou dolgraag met hem willen dansen.

Jake legt een arm om haar schouder en vraagt: "Waarom kijk je zo bezorgd? Het ziet er allemaal prachtig uit en jij straks ook." Voordat ze het weet zegt ze: "Dart." Ze legt een hand over haar mond, zodra ze doorheeft dat ze dit hardop zei. Jake kijkt haar een beetje verbaasd aan en zegt: "Ah, dat had ik niet verwacht. Hoop je hem te zien vanavond? Of juist liever niet?" Jo verzamelt al haar moed en fluistert: "Ik zou heel graag met hem willen dansen." Zodra ze het gezegd heeft, draait ze zich om loopt weg. Gespannen vanwege haar eigen gevoelens, rent ze zonder om te kijken het café binnen. Jake lacht bij zichzelf en pakt zijn mobiel om een berichtje te versturen. Ik verwacht je te zien vanavond, om de Summer Dance te steunen. Geen excuses! Tot vanavond! Hij kan er op deze manier in ieder geval voor zorgen dat Dart komt vanavond. Misschien kan hij zelfs iets verzinnen met de muziek. Hij zwaait naar Maria en Ronnell en loopt naar huis om zich om te kleden.

Jake zit, netjes aangekleed, in de keuken te wachten tot Jo naar beneden komt. Hij is een beetje zenuwachtig om haar te zien in de zwarte jurk die ze op de poster draagt en is benieuwd wat ze van zijn outfit vindt. Ze komt langzaam van de trap af en zijn hart kan het bijna niet aan. Ze ziet er mooi en zelfverzekerd uit in haar zwarte jurk. Haar rondingen komen er perfect in uit. Ze heeft haar haar opgestoken, haar lippen donkerrood gemaakt en haar ogen lijken nog feller blauw door de make-up en zonder haar bril. Jake is trots op haar, maar wil haar tegelijkertijd ook beschermen. Hij staat langzaam op en steekt zijn hand naar haar uit. Jo bekijkt hem met een glimlach en zegt: "Wow, meneer Henderson. U ziet er heel knap uit vanavond." Jake draagt een zwarte broek, met een zwart overhemd erop en ziet eruit als een filmster. Ze legt haar hand in die van hem en ze lopen samen naar buiten. Jake straalt, klaar om haar aan iedereen te laten zien op het feest.

Ze bereiken het strand en Ronnell ziet ze meteen. Hij valt op zijn knieën in het zand, alsof hij Jo vereert en zegt: "Mijn godin! Je ziet er fantastisch uit!" Jo lacht en Maria loopt op hun af en knuffelt Jo warm. "Inderdaad, Jo. Er is geen man hier, die zijn ogen van je af kan houden." Jake kijkt rond en ziet de meeste mensen naar Jo staren. Met een brede glimlach leidt hij Jo naar de bar aan de andere kant van de dansvloer. Hij plugt een luidspreker in zijn mobieltje en kiest een liedje van zijn afspeellijst. Zodra de muziek begint te spelen, nodigt hij Jo uit voor de eerste dans van de avond. Hij houdt haar stevig vast, glimlachend om de jaloerse blikken langs de kant. Hij heeft het liedje zorgvuldig uitgekozen, om aan iedereen te laten zien hoeveel hij om haar geeft. Hij fluistert mee met de tekst: 'Look for the girl with the broken smile, ask her if she wants to stay a while... and she will be loved...' Jo kijkt hem aan, met ogen vol emotie, omdat ze weet dat hij dit nummer speciaal voor haar heeft uitgekozen. Jake kijkt rond terwijl ze dansen en ziet Dart aan de rand van de dansvloer staan. Dart heeft alleen maar oog voor de prachtige vrouw in Jakes' armen.

Het liedje is bijna afgelopen en Jake danst met Jo richting Dart. Met een ondeugende blik in zijn ogen duwt hij Jo's hand in die van Dart, wetende wat het volgende liedje in de lijst is. Hij heeft het nummer speciaal uitgekozen, in de hoop dat hij Dart op tijd zou zien staan. Dart twijfelt, maar Jo legt haar armen om zijn nek en dwingt hem haar te volgen, door dicht tegen hem aan te dansen. Met zijn gezicht tegen haar nek ademt hij haar geur in en slaat zijn armen om haar heen, wanhopig proberend om zijn hart te kalmeren. Ze zingt zachtjes mee: 'I won't hesitate no more, no more. It cannot wait, I'm yours.' Hij tilt zijn hoofd op, kijkt haar aan en probeert uit te vinden of hij zichzelf voor de gek houdt. Zong ze dat nou echt? Ze kijkt hem aan met zoveel vuur in haar ogen, dat hij wel dichterbij moet komen en zijn lippen voorzichtig tegen de hare duwt. Ze kust hem terug, net zo voorzichtig. Dan opent ze haar mond langzaam en verwelkomt zijn tong. Hij verliest zijn verstand op dat moment, midden op de dansvloer. Ze stoppen met zoenen, zodra het liedje afgelopen is en Dart rust zijn voorhoofd tegen de hare met een zucht. Precies tegelijk zeggen ze: "Wow!" Een uptempo liedje begint en verbreekt de betovering. Dart pakt Jo bij haar hand en leidt haar naar een rustiger plekje om te praten. Er gaan verschillende dingen door zijn hoofd, maar vooral dat het geen goed idee is om iets met haar te beginnen. Jo kijkt naar zijn gezicht en ziet een frons verschijnen. Voordat hij ook maar iets kan zeggen, legt ze haar wijsvinger tegen zijn lippen. Ze schudt haar hoofd en zegt: "Kunnen we vanavond gewoon twee mensen zonder geschiedenis zijn? Die plezier hebben met elkaar? Alsjeblieft?" Ze bijt op haar lip en staart in zijn ogen, hopend dat hij ervoor zal kiezen om te blijven.

Hij knikt en ze lopen samen naar de bar. Jake grijnst en geeft ze allebei een biertje aan. "Proost! Op jullie twee!" Hij grinnikt, helemaal blij met zichzelf. Jo en Dart drinken stilletjes van hun bier. Ze weten niet wat ze moeten zeggen en voelen zich ongemakkelijk, omdat Jake zo overduidelijk blij met alles is. Jo ziet vanuit haar ooghoek Ronnell op haar afkomen. Hij heeft een brede glimlach op zijn gezicht en schudt zijn heupen. Jake pakt haar biertje af, net voordat Ronnell haar aan haar armen de dansvloer op trekt voor een wilde dans. Zijn plezier werkt aanstekelijk en ze draait rond in zijn armen, met een grote glimlach op haar gezicht. Mensen komen van alle kanten om met hun te dansen. Er wordt gelachen en ze delen de gekste dansbewegingen met elkaar. Aan het einde van het liedje buigt Ronnell diep en loopt weer terug naar de barbecue. Nog steeds lachend, loopt Jo terug naar de bar, waar Dart naar haar kijkt met een twinkeling in zijn ogen. Jake schuift een biertje naar haar toe en knipoogt. "Je hebt iemand heel blij gemaakt. Hij gaat hier nog wekenlang over opscheppen." Jo voelt zich licht en lacht ontspannen. Ze heeft zich nog nooit zo veilig gevoeld, omringd door deze grote, sterke mannen. Ze bekijkt ze één voor één, hun uiterlijk en karakter in zich opnemend. Ze houdt van allemaal, om verschillende redenen.

Dart ziet de wisselende emoties op haar gezicht verschijnen, terwijl ze kijkt naar Ronnell, Jake en uiteindelijk naar hem. Er gaat een schok door hem heen zodra ze oogcontact met hem maakt. Haar gevoelens zijn overduidelijk van haar gezicht te lezen en hij voelt het diep in zijn borst. Hij zoekt steun, met een hand op de bar, niet zeker wetend of hij hier wel klaar voor is. Het laatste wat hij wil is deze mooie vrouw pijn doen, maar tegelijkertijd moet hij dicht bij haar zijn. Het is als ademhalen. Hij raakt in gedachten verzonken en Jo leunt naar hem toe. Ze fluistert in zijn oor: "Stop met piekeren! Kom!" Ze danst achteruit met haar handen naar hem uitgestoken. Hij schudt glimlachend zijn hoofd en legt zijn handen in die van haar, om met haar te dansen. Het lukt ze uiteindelijk om al hun zorgen te vergeten en dansen de rest van de avond samen. Ze vergeten zelfs alle mensen om hun heen en hebben alleen oog voor elkaar. Op een gegeven moment danst Dart, met Jo in zijn armen, richting Jake. Hij fluistert iets in Jakes' oor en Jake knikt naar hem. Jake loopt naar zijn mobieltje, die met de luidspreker verbonden is. Jo kijkt verbaasd naar Dart, zich afvragend wat hij tegen Jake gezegd heeft. Jake kondigt het laatste liedje van de avond aan en wijst naar haar, terwijl Dart haar dichter tegen zich aan trekt. Het liedje begint en ze schuifelen samen, terwijl Dart zachtjes meezingt: 'Cause you give me something, that makes me scared alright. This could be nothing, but I'm willing to give it a try. Please give me something. Cause someday I might know my heart.' Met een glimlach op haar lippen en haar hoofd tegen zijn borst, luistert Jo naar zijn hartslag en speelt met het haar in zijn nek. Dart ontspant zich en sluit zijn ogen. Zodra het liedje is afgelopen, tilt hij haar op voor een kus, die hun allebei verrast. Hij laat haar langzaam weer zakken, kijkt diep in haar ogen en zegt: "Dankjewel." Ze bloost en glimlacht verlegen naar hem. Dart tilt zijn hand op naar haar gezicht en wrijft zacht met zijn vinger over haar litteken. Zijn lippen volgen de route die zijn vinger aflegt en hij kust elke millimeter. Jo probeert haar tranen te onderdrukken, maar het moment is zo teder, dat het haar niet lukt. Dart verplaatst zijn lippen naar haar ogen en kust één voor één haar tranen weg, wat alleen maar meer tranen uitlokt. Hij tilt haar met gemak op en draagt haar bij iedereen vandaan, terwijl ze tegen zijn schouder huilt. Hij houdt haar stevig vast en laat zich in het zand zakken. Hij wrijft over haar rug en plant een kus op haar hoofd. "Gooi het er allemaal maar uit lieverd. Het is oké, ik ga nergens heen."

Ze heeft geen idee hoe lang ze al op het strand zitten en durft Dart niet aan te kijken. Ze voelt zich zwak, het huilen heeft haar van haar laatste beetje energie beroofd. Hij houdt haar nog steeds stevig vast, alsof hij haar wil beschermen voor al het kwaad in de wereld, maar hij merkt dat ze rustiger wordt. Hij gaat voorzichtig staan en draagt haar richting het café, waar Jake, zonder een woord, de deur voor hem open doet. Jake knikt richting de keukendeur en loopt de keuken in, naar de trap, over zijn schouder kijkend om te zien of Dart hem volgt. Ze lopen naar boven en Jake opent de deur naar Jo's kamer en stapt opzij. Hij loopt meteen weer naar beneden om Jo en Dart wat privacy te geven. Dart legt haar voorzichtig op bed neer en veegt een lok haar uit haar gezicht. Hij weet, kijkend naar haar betraande wangen, dat er geen weg meer terug is. Ze ontspant en hij ziet haar in een diepe slaap zakken. Hij stopt haar in en drukt een kus op haar voorhoofd. Hij loopt de kamer uit, doet de deur achter zich dicht en fluistert: "Ik denk dat ik misschien verliefd op je ben." Hij haalt een paar keer diep adem en gaat dan naar beneden. Jake zit aan tafel, met twee biertjes voor zich en wijst naar de stoel tegenover hem. Hij tilt zijn biertje op en Dart gaat zitten. Ze drinken hun bier, zonder een woord te zeggen, hun liefde voor Jo zwevend in de lucht om hun heen.

Nog niet verslagenLees dit verhaal GRATIS!