11

639 59 2
                                                  

*Keesokan harinya , di university*
*Sohyun berjalan untuk menuju ke class*
*Tiba tiba seseorang menarik Sohyun & bawanya ke tempat yang tidak ada orang*

Sohyun: awak nak apa?

Yohan: kau /berjalan dekat ke arah Sohyun/

Sohyun: /bergerak ke belakang dengan perlahan/

Yohan: kau jangan bagitahu sesiapa pasal perkahwinan .. aku tak nak ada orang tahu pasal ni .. buat malu je kalau orang tahu aku kahwin dengan budak nerd macam kau ni .. jatuh reputasi aku .. kau faham tak?

Sohyun: nae .. saya tak akan bagitahu

Yohan: dekat university , kita buat normal je .. arasseo?

Sohyun: nae

*Yohan berlalu pergi meninggalkan Sohyun*

Sohyun: kenapa Yohan benci sangat dengan aku? Kenapa? /menangis/

*Setelah sudah meredakan dirinya , Sohyun bergerak menuju ke classnya*

YOHAN POV
Lepas aku jumpa Sohyun tu aku terus bla. Menyampah nak tengok muka nerd dia. Aku tak sabar nak tengok dia terseksa nanti. Semua plan jahat dah ada dalam kepala aku .. kau tengok je lah nanti Park Sohyun.
*Kring kring .. hp Yohan berbunyi*

📱Yohan: /mengangkat/ yeobeosoyo?

📱Pn. Kim: Yohan-na

📱Yohan: nae omma

📱Pn. Kim: nanti nak balik dari university , kamu balik dengan Sohyun tau

📱Yohan: waee?

📱Pn. Kim: sebab lepasni omma nak suruh korang terus pergi dekat butik wedding nanti .. tengoo decoration

📱Yohan: omma , Yohan malaslah .. Yohan tak suka Sohyun

📱Pn. Kim: Yohan tak baik cakap macam tu .. dia tu akan jadi bakal isteri kamu juga

📱Yohan: tch!

📱Pn. Kim: ingat eh balik dengan dia .. kalau kamu tak bawa dia .. kamu tahu je lah nanti .. location nanti omma send .. jumpa kamu dengan Sohyun nanti .. anneyong

*Pn. Kim terus mematikan panggilan*

Yohan: benci betul lah! Fuck my life!

SKIP
SOHYUN POV
*Selepas habis kedua dua classnya , Sohyun bergerak ke cafeteria*
*Tiba tiba seseorang menghampiri Sohyun*

Seongwoo: Sohyun-ah , awak okay tak?

Sohyun: okay je /fake smile/

Seongwoo: tapi tengok macam tak okay .. kenapa ni bagi lah tahu

Sohyun: saya sedihlah Seongwoo

Seongwoo: kenapa? Apa yang Yohan buat?

Sohyun: saya tahulah yang dia tak sukakan saya tapi tak perlulah nak hina saya

Seongwoo: Yohan tu teruk betul! Dah tak suka tak payahlah nak hina! Ee geramnya! Sanggup dia buat Sohyun kesayangan Seongwoo macam ni!

Sohyun: hm nak buat macam mana lagikan :(

Seongwoo: saya geramlah! Meh saya pergi jumpa dia! /mahu pergi/

Sohyun: /menahan Seongwoo/ tak payahlah .. nanti kecoh .. awak pun tahukan Yohan tu macam mana? Saya tak nak awak tercedera sebab saya

Seongwoo: ah saya tak kisahlah! Kalau dia bencikan awak , tak payahlah sampai nak menghina awak!

Sohyun: janganlah Seongwoo .. pagi tadi dia dah jumpa saya yang jangan bagitahu orang lain pasal perkahwinan kitaorang .. saya rasa dia tak tahu yang awak tahu pasal ni .. saya kena bersabar .. omma Yohan pun kata yang saya kena bersabar

Seongwoo: saya tak fahamlah kenapa kalau dia tak cintakan awak , korang tetap kena kahwin? Alasan sebab omma dia tahu yang awak boleh ubah dia bagai .. kalau awak kahwin dengan dia , tapi dia tak berubah juga memang sia sia lah

----------------------------------
ha tengokkan seongwoo dah ceramah.
A/N:
tiada update untuk esok dan hari akan datang. kemungkinan suprise update tapi tak pasti masa. sebabkan hari yang busy semakin hampir. jadi saya kena prepare. vote & comment banyak banyak. anneyong

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now