08

623 58 14
                                                  

*Keesokan harinya*
Aku tersedar dari tidur. Aku menggeliat & terus memandang jam. Pukul 8.05 pagi. Biar aku ulang balik 8.05 pagi! Aku dah lambat nak pergi class. Aku terus bangun dan terus keluar dari bilik

Yohan: OMMAA!! /jerit dari atas/ kenapa omma tak kejut Yohan?!

Yeaa , memang kalau aku terlajak tidur .. omma akan kejutkan aku .. tapi aku taktahu kenapa harini omma tak kejut aku. Walaupun aku dah terlajak beràpa minit. Lepas aku bising dekat omma , aku terus masuk bilik untuk bersiap. Siapa kata bad boy macam aku ni tak pergi class? lmao

Pn. Kim: kamu tak payah pergi class harini

Yohan: /keluar dari bilik & terus turun ke bawah/ wae?

Pn. Kim: harini omma dengan Pn. Park akan bawa kamu & Sohyun pergi tengok dress wedding & semua yang berkaitan pasal wedding ni

Yohan: omma pergi jelah dengan dorang .. malaslah nak ikut .. baik pergi class

Pn. Kim: mana boleh .. nanti nak kena cari baju wedding Yohan juga

Yohan: ish macam macamlah

*Yohan terus bergerak ke biliknya*

❤Yohan: menyampah betullah .. kau tunggu je Sohyun .. kau tahu jelah nanti apa nasib kau /evil smirk/

SKIP
SOHYUN POV
Aku rasa gembira sebab tak payah pergi ke class harini. Lagipun harini omma dengan Pn. Kim bawa aku dengan Yohan tengok wedding dress! Biar aku ulang .. wedding dress! Aku tak sabar. Tak sabar sangat nak jumpa Yohan , cinta hati aku.

Pn. Park: Hyun sayang , dah siap?

Sohyun: dah

Pn. Park: jom kita gerak sekarang .. Pn. Kim dengan Yohan otw

Sohyun: nae omma

SKIP
*Setelah tiba di butik wedding*

❤Sohyun: fuh , nervousnya! Belum jumpa dia lagi

*Mereka berjalan untuk mencari Pn. Kim & Yohan*

Pn. Park: anneyong Pn. Kim

Pn. Kim: waa anneyong Pn. Park /peluk/

Aku nampak Yohan. Yohan duduk dekat sofa dengan hpnya bersama. Hensem. Hensem sangat. Walaupun dia hanya pakai baju kemeja hijau tua dengan ripped jeans warna hitam pun dah nampak hot. Aku cari sekejap. Dengan rambut dia yang teratur dekat dahi dia. Fuh , aku tak boleh pandang.

 Fuh , aku tak boleh pandang

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Pn. Park: Hyun pergilah duduk dekat sofa tu tengok baju dalam buku tu

Sohyun: nae omma

*Sohyun bergerak ke sofa dimana Yohan sedang duduk disitu*
Senyap. Senyap sangat. Aku tak tahu nak start convo atau tak. Sebab kalau start comfirm dia ignore aku. Ting! Bunyi notification masuk. Aku bersyukur ada orang mesej aku masa masa awkward ni.

h.seongwoo: Sohyun-ah , kenapa awak tak datang?

p.sohyun: AAA .. mianhae Seongwoo saya lupa nak bagitahu

h.seongwoo: awak ada rahsia ke nak bagitahu?

p.sohyun: nae .. semalam family saya pergi dinner dengan kawan family appa lepastu rupanya anak kawan appa tu Yohan & family dorang nak satukan kitaorang berdua .. jadi sekarang saya dengan Yohan tak pergi class sebab kitaorang sekarang dekat butik wedding ni

h.seongwoo: JINJJA?! SOHYUN SRSLAH NI?!

p.sohyun: nae

h.seongwoo: patutlah saya tak nampak yohan

p.sohyun: dia ada dekat depan saya ni

h.seongwoo: macam mana reaction dia time tu?

p.sohyun: biasalah dia tak setuju .. dia bantah lepastu terus bla dengan jinhyuk & hangyul .. lepastu tah sebab apa dia tiba tiba setuju .. saya terkejut juga

h.seongwoo: JINJJA?! JADI KORANG AKAN KAHWINLAH NI?!

p.sohyun: yea maybe .. saya rasa gembira juga sebab impian saya nak kahwin dengan dia jadi kenyataan!! :)

Pn. Park: Hyun-sshi , dah tengok baju dengan Yohan?

h.seongwoo is typing ....
p.sohyun: seongwoo-ah , saya kena gerak dulu .. anneyong

*Sohyun terus menutup handphonenya*

Sohyun: belum lagi omma

Pn. Park: Yohan pun belum?

Yohan: belum

Pn. Park: aigoo korang ni .. kenapa tak tengok lagi? Takkan nak tunggu omma juga?

Sohyun: okaylah omma .. Hyun pergi jalan jap nak tengok /bangun/

Pn. Park: Yohan pergi teman Sohyun

*Yohan dengan malasnya bangun & mengikut Sohyun*

❤Sohyun: omma ni memang cari nahaslah!! Aku dahlah malu!

*Dengan keadaan yang senyap Sohyun jalan mencari bajunya dengan diikuti Yohan di belakang sambil main hp*

Sohyun: Yohan , awak nak baju macam mana?

*No respon*

Sohyun: Yohan! /pusing memandang Yohan/

Shit. Aku eye contact dengan dia. Hensemnya. Mata dia cantik. Bibir dia , hidung dia .. ARGHH geram

Yohan: kau nak apa?

Sohyun: awak nak baju macam mana?

Yes. Aku beranikan diri untuk bercakap dengan dia

Yohan: suka hati kau lah

Sohyun: erm tapi-

Yohan: dah aku kata suka hati kau en! Dengar je lah! Kau pilih je lah! Ish

Sohyun: mianhae /tundukkan kepalanya/

Yohan: kau dengar sini eh perempuan .. aku ikutkan memang tak setuju langsung dengan perancangan omma dengan appa aku tapi disebabkan aku kesiankan dorang .. aku terpaksa ikut kau tahu! Kau ni memang menyusahkan

*Yohan berlalu pergi meninggalkan Sohyun*

❤Sohyun: sabar Sohyun jangan nangis /gigit bibirnya dari tahan nangis/

-----------------------------------------
sorry for the late update!
cerita panas otw nak bermula korang tunggu je lah hehe. please vote & comment banyak banyak okay. anneyong readers terchenta <33

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now