Kapitola druhá - Jsem obyčejná dívka? Ano, jsem.

1.7K 65 16
                                    

Po mém prvním setkání s upírem jsem byla odhodlaná nedostat se znovu do spárů žádného upíra. Proto jsem se tehdy snažila najít s na internetu nějaké informace o nich. Také jsem zašla do knihovny a nakoukla do několika knih.

14. ledna 2010

Co je zabije:

Dřevěný kůl do srdce – možná je potřeba speciální druh dřeva

Sluneční svit

Useknutí hlavy

Co je oslabí:

Svěcená voda – netuším, kde ho sehnat. Možná v kostele.

Česnek – nezapomenout ho koupit!

Sporýš – zjistit, kde ho sehnat!

Kříže – koupit křížek na krk v obchoďáku!

Schopnosti, vlastnosti:

Zlepšené smysly

Obrovská síla

Obrovská rychlost

Bez pozvání nemohou vstoupit do domu, bytu

Nejsou vidět v zrcadle

Nejdou vyfotit

Levitace, lezení po stropě a zdech

Proměna v netopýra a různé další potvory

Pochybovala jsem, že by všechny informace byly pravdivé. Nejvíce jsem nevěřila té informaci o lezení po stropě a zdech. Potom se mi ještě nezdály proměny a levitace. Až příště uvidím nějakého upíra, tak se ho na to zeptám.

Ale přestože jsem si nebyla u všech věcí jistá, některé z nich jsem si pořídila. Například sporýš se mi sice pracně sháněl, ale nakonec jsem ho našla v jednom rádoby čarodějnickém obchodu. I když možná je to opravdový čarodějnický obchod, protože když existují upíři, tak čarodějové možná taky.

Také jsem si pořídila česnek do kabelky a křížek na krk. Svěcenou vodu jsem ale moc nevěděla, kde ji sehnat, protože nejsem věřící a tudíž toho moc o náboženských věcech nevím. Navíc se mi nechtělo moc jít do kostela a ptát se tam nějakého otce představeného, kde bych mohla získat svěcenou otázku. Vedlo by to k otázkám, proč ji potřebuji.

Už tak mi stačí otázky, co to mám na krku. Jako odpověď jsem si vymyslela pěknou historku o tom, jak jsem spadla a na zemi byla trochu skla. Naštěstí jsem tuhle historku musela říkat jenom dvakrát, protože většinu času krk schovávám pod palestinou. Mého zranění si tedy všimla jenom Maggie. Když jsem si oblékala zástěru, tak se palestina uvolnila a sklouzla mi trochu z krku. Maggie tak zahlédla moje zranění. To samé se mi stalo ve škole a musela jsem pak říkat tuhle historku i svému spolužákovi.

Další, kdo si všimnul mého zranění, byl jeden zákazník. Seděl u baru a já jsem zrovna ten den měla směnu u baru, zatímco Maggie chodila po lokále a sbírala objednávku. Já jsem byla ta, která nalévala pití a podávala jí sklenice. Práci u baru mám mnohem radši, protože tam alespoň nemusím tolik chodit.

Toho muže jsem si všimla skoro ihned, protože mi byl trochu povědomý, ale nevěděla jsem odkud. Byl mladý a pohledný, tipovala bych ho asi tak kolem 25 let. Měl zvlněné, světle hnědé, nakrátko střižené vlasy. Neviděla jsem mu do tváře, protože měl hlavu skloněnou a něco prováděl na svém mobilu.

Dangerous LiaisonsKde žijí příběhy. Začni objevovat