03

745 72 3
                                                  

*Sohyun berjalan menuju ke Seongwoo .. Tiba-tiba , Sohyun terlanggar seseorang hingga buat dia jatuh terduduk di atas lantai dan makanan yang dipegang orang itu terjatuh di atas pakaiannnya*

Sohyun: shit! /memandang orang itu/ Yo-yohan?

Yohan: woi perempuan! Tengok apa kau dah buat! Asal kau jalan tak tengok depan HAH?!

*Perhatian semua orang tertumpu kepada mereka berdua*

Sohyun: mi-mianhae

Yohan: hilang mood aku tengok kau ni lah! /menyepak tray makanan yang jatuh dia atas lantai & berlalu pergi/

Seongwoo: Sohyun-ah! Awak okay tak? Jom pergi bilik persalinan /memapah Sohyun untuk bangun/

Sohyun: /menepis tangan Seongwoo/ tak apalah Seongwoo .. saya balik rumah terus

*Sohyun terus bangun & berlari keluar dari cafeteria*
SKIP
*Setelah tiba dirumahnya*

Pn.Park: eh , awal hyun sayang ba-

*Sohyun terus naik tangga menuju ke biliknya*
*Pn.Park hanya tersenyum seperti sudah memahami anak bongsu kesayangannya itu*
SOHYUN POV
*Terus memasuki tandas , membuka pili air pancut & duduk memeluk lututnya*

Sohyun: hina sangat ke aku ni sampai kena malukan depan orang ramai? /menangis/ mianhae Kim Yohan .. Saya memang tak sengaja

Yea Sohyun terlalu menyayangi Yohan sehingga dia tidak mahu move on dari Yohan walaupun Yohan layan dia sebegitu. Betul kata orang , cinta itu buta. Buta sehingga Sohyun sudah angau dengan Yohan walaupun perangainnya seteruk itu.
*Setelah habis menenangkan fikiran , Sohyun memakai pajamas & lalu turun menuju ke ruang tamu dimana ada Ommanya*

Pn.Park: hyun sayang , kamu okay ke?

Sohyun: nae , Hyun okay

Pn.Park: omma ada buat mi sejuk kegemaran Hyun .. nanti makan okay?

Sohyun: nae omma

*Lalu Pn.Park memeluk Sohyun*

Pn.Park: omma tahu Hyun tak okay .. ceritalah

Sohyun: betullah omma , Hyun okay je

Jujur aku kata aku nak menangis tapi aku tahan. Aku tak nak Omma tengok aku selalu sedih. Selalu lemah. Jadi aku cuma buat tak ada apa-apa yang berlaku.

*Pn.Park melepaskan pelukan*

Pn.Park: kalau Hyun sayang okay , Omma nak bagitahu yang malam ni kita akan dinner dengan kawan Appa & family dia .. pakai cantik-cantik .. nanti omma suruh Sohye uruskan kamu. Mesti cantikkan kalau Hyun pakai dress , makeup. Tak sabar Omma nak tengok kamu nanti

Sohyun: omma tunggu jelah malam ni /buat peace/

SKIP
*Pada petang berikutnya , Sohye pulang ke rumah*

Sohye: Sohye dah balik!

Pn.Park: Sohye-ah , macam mana kerja harini? Okay?

Sohye: okay je omma , esok Sohye kena shoot untuk handbag pula

Pn.Park: oh , biasalah tu model .. kena bekerja keras sikit

Sohye: tulah , erm omma mana Hyun?

Pn.Park: dekat bilik .. katanya nak siapkan report .. Sohye tahukan yang malam ni kita ada dinner dengan kawan Appa & family

Sohye: tahu , Sunghee bagitahu .. sebabtu Sohye balik awal

Pn.Park: ni nanti kamu tolonglah siapkan Hyun tu .. dia tu dah cantik tapi tak suka bergaya

Sohye: omma takpayah cakap .. Sohye dah siapkan semua untuk Hyun .. dress , heels semualah

Pn.Park: baguslah tu .. kamu pun tahukan yang kita ada benda lain nak dibincangkan

Sohye: mestilah Sohye tahu mm ni Sohye naik atas dulu eh

Pn.Park: okay

*Sohye bergerak menuju ke bilik Sohyun*
*Pintu diketuk & lalu dibuka*

Sohye: Hyun , Hyun , Hyun

Sohyun: nae?

Sohye: pergi mandi lagi sekali , wangikan diri

Sohyun: eh kenapa pula?

Sohye: yelah malam ni kan ada dinner .. kejap lagi kena siap

Sohyun: unnie , baru pukul 4.00 tau .. awalnya nak siap

Sohye: mestilah kita perempuan banyak yang nak kena siap

Sohyun: hm nae

Aku ikutkan malas tapi nanti dia asyik bising je so baik aku ikut arahan dia kalau taknak dengar bebelan dia
*Sohyun bergerak masuk ke tandas*

-------------------------------
anneyong! new update for today. thankyou for supporting this ff. vote & comment banyak-banyak. saranghae readers

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now