02

880 80 22
                                                  

Sohyun: Yelah Seong-

*Tiba-tiba , mata Sohyun tertumpu kepada sekumpulan lelaki*

Sohyun: Seongwoo-ah! Ada-ada Kim Yohan! /berbisik ke Seongwoo/

Seongwoo: Awak tak move on lagi ke Sohyun?

Sohyun: Tak bolehlah .. Setiap hari saya asyik fikirkan pasal dia

Seongwoo: Awak tak serik ke kena reject?

Sohyun: Ermm

FLASHBACK
Aku rasa nervous sangat. Nervous nak confess cinta aku dekat Kim Yohan. Yea , aku dah jatuh cinta dengan dia. Hari kelima aku masuk university ni. Aku tahu aku tak patut sukakan dia. Pertama , sebab aku memang bukan taste dia .. Dia suka perempuan macam unnie Sohye. Cantik , body slim , good in fashin & etc. Kedua , dia bad boy. Dia akan bercinta dengan perempuan yang cantik atau yang dia nak , pergunakan & tinggalkan. Senang.

*Aku menunggu Yohan dihadapan university pada waktu balik*

Sebab aku ambil keputusan untuk confess cinta aku dekat Yohan is ada rumor kata yang selepas cuti sem yang kedua naik , Yohan akan pindah. So aku bertekad dari situ untuk berani confess. Aku tahu ni kerja gila walaupun Seongwoo dah halang. Aku tetap degil. Aku tahu Yohan akan reject tapi semua tu aku tak kisah langsung.

*Sohyun nampak Yohan dan kawan-kawannya otw keluar dari university*

❤ - cakap dalam hati

❤Sohyun: Beranikan diri Sohyun! Fighting

*Sohyun bergerak ke arah Yohan*

Sohyun: Erm Yo-yohan boleh tak saya nak cakap dengan awak?

Yohan: Sorry , aku tak layan orang macam kau

Sohyun: Please , sekejap je

Hangyul: Pergilah , nanti menangis melutut pula

*Hangyul , Jinhyuk & Yohan ketawa*

Yohan: Aduhai .. Ha korany gerak ah dulu , nanti jumpa

Jinhyuk: Ha okay okay

*Hangyul & Jinhyuk berlalu pergi*

Yohan: Kau nak apa?

Sohyun: Erm .. Saya .. Erm .. Sebernanya

Yohan: Cakap cepat sikit boleh tak? Buang masa akulah kau ni!

Sohyun: Erm .. Saya sebernanya dah lama suka awak /tundukkan kepalanya/

*Yohan mengangkat dagu Sohyun untuk memandang wajahnya*

Yohan: Kau tahukan yang kau ni bukan taste aku? First time aku tengok budak nerd macam kau ni berani confess depan-depan. Kau kena sedar diri kau ni dahlah nerd , tak ada rupa .. Layak ke kau suka aku? Kau sukakan malukan diri kau .. Tolong cermin diri tu dulu /Yohan melepaskan tangannya/ Buang je lah perasaan kau dekat aku /berlalu pergi/

Sohyun: /mengalirkan air mata/

END FLASHBACK

Seongwoo: Dahlah dia hina awak tak serik ke?

Sohyun: Seongwoo , awak pun tahukan betapa susahnya saya nak move on dari dia

Seongwoo: Awak kena cuba

*Sohyun memandang Yohan & Yohan hanya menjelingnya*

Seongwoo: Ha tengok dia pun jeling awak .. Macam mana awak boleh suka lelaki macam ni? /geleng kepala/

Sohyun: Hm .. Kenapalah susah sangat hidup ni

SKIP
*Sohyun & Seongwoo terus bergetak menuju ke class mereka*

SOHYUN POV
*Bergerak masuk ke dalam class & mengambil tempat duduknya dibelakang sekali yang bersebelah dengan tingkap*
*Sohyun termenung lama melihat permandangan diluar*

❤Sohyun: Kenapa susah sangat aku untuk lupakan kau Yohan? Kau selalu buatkan aku gila dengan kau. Senang cakap aku memang dah angaukan kau. Walaupun kau hina aku .. Semua tu tak beri apa-apa kesan dekat aku .. Aku harap imaginasi aku tentang kau yang kita akan berkahwin suatu hari nanti akan menjadi kenyataan

*Tiba-tiba , ada sebuah kertas yang sudah dironyok dibaling tepat ke arah muka Sohyun*
*Sohyun membetulkan cermin mata bulatnya & mengambil kertas tersebut lalu memandang orang yang membalingnya*

❤Sohyun: Apa yang si Jinhyuk dengan Hangyul ni nak? /buka kertas yang dironyok/

" SOHYUN NERD~"

Lee Jinhyuk & Lee Hangyul adalah rakan rapat Kim Yohan. Yea Jinhyuk & Hangyul satu class biologi dengan aku. Setiap kali dorang satu class dengan aku , dorang akan ejek aku. Lepastu ketawakan aku. Jujur aku sakit hati tapi apa yang aku boleh buat?

❤Sohyun: Tch , asyik cari pasal je /rolling eyes/

*Jinhyuk & Hangyul ketawa selepas puas sakitkan hati Sohyun*
SKIP
*Tepat pukul 12.30 tengah hari adalah masa bagi Sohyun untuk rehat* ( ye lah sebab masing masing punya schedule lain so yea )
*Sohyun bergerak ke cafeteria*
*Dalam keadaan cafeteria yang crowded itu .. Sohyun tetap nampak Seongwoo sedang melambai-lambai ke arahnya*
*Sohyun berjalan menuju ke Seongwoo .. Tiba-tiba , Sohyun terlanggar seseorang hingga buat dia jatih terduduk di atas lantai dan makanan yang dipegang orang itu terjatuh di atas pakaiannya*

Sohyun: Shit! /memandang orang itu/ xxxxxx?

----------------------------------
hello , suprise update! tak sangka petang ni free so update. Anneyong & saranghae readers 💘

√ 𝚌𝚑𝚊𝚗𝚐𝚎 · 𝐤𝐢𝐦 𝐲𝐨𝐡𝐚𝐧Where stories live. Discover now