Κεφάλαιο 2α: Μια Πρωτοχρονιά γεμάτη χλιδή

522 67 57
                                    

Βράδυ πρωτοχρονιάς 1987, Εικοσιεπτά χρόνια μετά...


"Τέσσερα....τρία.....δύο...ένα....""Καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 1987...."Ο Ήχος της Σαμπάνιας που άνοιγε στο κέντρο του τεράστιου σαλονιού στην έπαυλη των Ναρσήδων σχεδόν χάθηκε μέσα στην φρενίτιδα χαράς, ενθουσιασμού και χειροκροτημάτων. Η Πρωτοχρονιά του 1987 εύρισκε την έπαυλη, τους ανθρώπους της και τους δεκάδες καλεσμένους σε μια αγκαλιά από φώτα, ρυθμική μουσική, ποτά, εδέσματα, αγκαλιές με ευχές και γέλια, πολλά γέλια.


Στο κέντρο του μεγάλου σαλονιού στην κορυφή του οποίου δέσποζε ένα απαστράπτον κλασικό φωτιστικό, ένα σμάρι νεαρών παιδιών καλωσόριζαν τον καινούργιο χρόνο στους χορευτικούς ρυθμούς του Michael Jackson και των τραγουδιών του. Νεανικά όμορφα κορμιά κυμάτιζαν ερωτικά και χαρούμενα στο ρυθμό. Οι σαμπάνιες έρεαν και οι πρώτες ευχές ολοκληρώνονταν με ζεστές και ενθουσιώδεις αγκαλιές.


"Καλή χρονιά Αγάπη μου". Τα λόγια του Διονύση Ναρσή, προς την γυναίκα του τη Βέρα, κλείστηκαν μέσα σε μια μεγαλόπρεπα στημένη αγκαλιά και στο κλασικό ευχετήριο φιλί του καινούργιου χρόνου."Καλή χρονιά Διονύση" αποκρίθηκε και εκείνη προσφέροντας την εικόνα τους βωμό πανηγυρικών ψιθύρων και επιφωνημάτων χαράς πολλών εκ των παρευρισκομένων.


Η Βέρα Ναρσή. Μια ώριμη πενηντάρα, με βαμμένα προσεκτικά όμορφα καστανόξανθα μαλλιά, που διατηρούσε άψογη εμφάνιση παρά τα χρόνια της. Τα βλέμματα γνωστών και φίλων έπεσαν πάνω τους στο κέντρο σχεδόν του μεγάλου σαλονιού. Κάτι που άλλωστε το επεδίωκαν και οι ίδιοι. Το παιχνίδι των δημοσίων σχέσεων ήξεραν να το παίζουν καλά εδώ και χρόνια.


Ο Διονύσης Ναρσής. Ένας άντρας ψηλός γύρω στα 1.80, επιβλητικός, αρκετά γοητευτικός για την ηλικία του, με λίγα καστανά μαλλιά και γκρίζους κροτάφους. Στο πρόσωπο του ξεχώριζαν τα σκληρά χαρακτηριστικά και το κοφτερό βλέμμα του σαν μαχαιριά. Ο Άρχοντας του σπιτιού και της οικογένειας των Ναρσήδων.


Ήταν κάτι που επεδίωκαν και οι ίδιοι άλλωστε να είναι στο επίκεντρο της κολακείας και του θαυμασμού έστω και αν αυτό ήταν, μερικές φορές, αποτέλεσμα του φόβου που ενέπνεαν στον περιβάλλον τους και των συστηματικών σχέσεων που καλλιεργούσαν δημόσια.Γόνος μεγάλης οικογένειας εργολάβων ο Διονύσης Ναρσής, σήμερα επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας. Με ότι αυτό συνεπάγονταν. Κάθε είδους διαπλοκή με πολιτικά, δημόσια συμφέροντα, με ξένες επιχειρήσεις, με συμφωνίες και στρατηγικές.

Ο Κύκλος που κλείνειΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα