🥀✨Three✨🥀

29 4 2

-Nem igazán értem, mit kerestél te hajnalban a buszon! Komolyan Naomi! Mintha szándékosan keresnéd a bajt!-fogta újra és újra kezébe a büntetésemet anyám, s miközben levágta magát a konyhapult mellé többször is elismételte szavait.
Hátát görnyedten tartotta, s néhol hullámos fürtjeit birizgálva olvasgatta a betűket a cetlin.
-Lehetek a lányod, de akkor sem ismersz igazán. Sosem fogod tudni, hogy mit miért csinálok azon egyszerű okból kifolyólag, hogy te nem vagy Naomi!-húztam el a szám fintorogva, miközben leültem édesanyámmal szembe.
-Megmagyarázhatnád!-pillantott rám szomorkásan.
-Ha akarnám sem tudnám az igazat elmondani...-sóhajtottam kedvtelenül.
-Ilyen nincs, ezt te is nagyon jól tudod... Tudom, hogy Ben fontos neked, ebben a korban én is így viszonyultam apá...-emelte fel fejét, miközben felidézte, s ezáltal újra is élte fiatal korának legszebb éveit. Vagy legalábbis ezt tette volna, ha nem állítom meg a monológja elején.
-Kérlek... ezerszer megbeszéltük ezt...-zártam le a témát egyszerűen, habár torkomat szorította a maró keserűség.-Ben és én... sosem voltunk te és apa...A mi kapcsolatunk tudod jól, hogy nem erről szólt...-feleltem a könnyeimmel küszködve.
-Lányom, láttam, hogy hogyan néztek egymásra! Magunkat láttam meg bennetek!-erősködött.
-Sosem voltam szerelmes, ahogyan ő sem... Volt pár jó együttlétünk, és igen! Fontos nekem... Ő az az ember aki olyannak ismer, amilyen tényleg vagyok... De ennyi.
-Mégis azonnal ugrottál a balesete hallatán!-érvelt.
-Te is ugranál bármelyik barátodért. Ben pedig számomra nem csak egy barát. Ő ettől több... csak, hogy a te szavaiddal éljek, ő a lelkitársam. És most ennek is vége... Engem pedig mar a bűntudat...-csuklott el a hangom, s lehunyt szemmel azon imádkoztam, hogy nehogy legördüljenek visszatartott krokodilkönnyeim.
-Nem kell vége lennie...-suttogta anyám bátorítóan.
-El sem kellett volna kezdenünk...-feleltem fakó hangon, s felpattanva a pulttól a szobám felé igyekeztem.
-Egy óra múlva vacsora!-szólt utánam anya, erre azonban választ már csak a becsapódó ajtóm kellemetlenül nyikorgó hangja adott.

A száműzöttRead this story for FREE!