Bab 8

414 11 0

Author POV

Selepas Nelly masuk ke dalam kelas, dia terus duduk di mejanya. Kawan-kawannya terus menerpa ke arah Nelly.
"Weyh beb asal masuk lambat? " Tanya Nadhrah kepada Nelly. Nelly hanya diam tak bersuara.
"Kau jangan kata yang kau jumpa dengan Zahirah? Betul kan? " Tanya Liyana kepada Nelly hanya mengangguk kepala. Mereka semua terkejut.
"Dia ada buat apa-apa dekat kau ke? " Tanya Aina kepada Sophia.
"Erm tah la aku malas nak cerita keburukan orang ni. Benci mana pun aku dengan dia aku tetap tak cakap keburukan dia dekat orang lain. " Balas Nelly kepada mereka semua. Mereka semua mengeluh panjang.
"Kau ni baik sangat la Nelly. Jangan sampai satu hari tu dia guna-guna kan kau pulak. " Sampuk Aina pula. Nelly hanya tersenyum mendengar kata-kata Aina.
"Aku kuat la. Dia confirm taknak sakitkan and guna-guna kan aku. Kalau dia guna-guna kan aku , dia pun kena jugak. Dah la jangan cakap pasal ni lagi okay? " Balas Nelly dengan senyuman.
"Kau ni kan. Orang buat kau pun still boleh senyum eh? Ey geram pulak aku dengan kau ni. " Kata Liyana kepada Nelly dan mencubit pipinya.
"Sakit la Yana. " Adu Nelly sambil mencebikkan bibirnya. Mereka semua hanya ketawa.

Harraz POV

Lambat pula la si Nelly ni masuk. Aku risau jadi apa-apa karang susah. Eh dia dah masuk. Hm nak pergi meja di ke taknak? Tak payah la dengar je la diaorang cakap apa. Aku menyambung kerja sekolahku semula tapi telinga pasang. Fuh nasib tak kena apa-apa. Aku hairan la dengan dia ni. Baik sangat hm. Takpela nak buat macam mana memang sifat dia mudah memaafkan orang. Seronok dapat kawan macam dia. Aku mendengar percakapan mereka. Mengadanya dia. Aku menoleh ke arah meja mereka dan aku nampak si Nelly tengah mencebik. Tanpa aku sedar aku tersenyum sengsorang. Tiba-tiba ada orang tepuk bahu aku.
"Oi menung apa? Senyum sorang-sorang pulak tu. Gila eh? " Tanya Nik kepada aku.
"Takde pape la. " Jawab aku dan menyambung semula kerja aku. Nik tersengih macam kerang busuk.
"Kau pandang Nelly eh? Ha kantoi la usya dia. " Kata Nik kepada aku. Aku rasa aku dah blushing teruk ni.
"M-mana ada. A-aku t-tengok luar ha tengok luar. " Balas aku dengan gagap.
"Eleh kau nak tipu aku konon. Tu blushing apasal? Ni Nik Syafiq la hadui. " Kata Nik kepada aku sambil menolak sedikit bahu aku.
"Ish. Tepi ah kau. Aku nak buat kerja ni. " Jawab aku sambil menolak Nik ke tepi.
"Malu ler tu. HAHAHAHA. " Kata Nik kepada aku sambil ketawa. Aku mengabaikan dia.

TBC

Hello guys ❤️ sorry sebab dah lama tak update hiuhiu. Author busy sikit sebelum ni. Sebab bulan 8 trial huhuhu 😭 and mungkin lepas SPM baru berkhidmat semula eh tiber AHHAHAAHAHA. Lepas SPM author sambung balik okies? And maybe ada story baru? 🤔 just wait and see hehehe. Bye guys love yah 😘😘😘😘

Crushku Pengawas Handsome (Hiatus)Read this story for FREE!