17

996 42 5

hariths pov

tanpa membuang masa aq terus ambik phone aq yang jatuh ke lantai lps tu berlari ke pintu keluar sambil membawa bagasi.tak kisahlah org lain pandang ke ape ke.aq x kesah.yang penting skrg ni cuma Alyna.Isteri kesayangan aq.

smpai di pintu keluar aq tahan teksi mana yg x de penumpang lagi. aq terus taruk bagasi aq dan pemandu tu terus bawak pergi ke hospital yang menempatkan isteri aq.

setelah beberapa jam kemudian, aq smpai di dpn hospital . aq terus masuk dan pergi ke kaunter pertanyaan.setelah selesai berurusan dgn nurse tu, aq diberitahu yang alyna telah dipindahkan ke wad beberapa minit lepas. aq pon ape lagi. terus pergi wad tu lh.

masuk je dlm tu aq nmpk lyna tengah terlantar atas katil.kepala dan tangannya berbalut. aq x rasa tangan dia patah.mungkin luka yang teruk. selepas beberapa minit doktor masuk.

doktor: hello, awak ni suami kepada puan alyna ke? 

hariths: ye saya.doktor boleh saya tau apa perkembangan dia sekarang?

doktor: keadaan puan alyna telah stabil tetapi disebabkan hentakan yang agak kuat dia berkemungkinan untuk mendapat penyakit amnesia. terdapat banyak luka di tangan dan kaki dia tapi tak terlampau serious. dia mungkin ambil masa untuk sedarkan diri. saya harap awak banyak bersabar dengan ujian yang telah dan akan menimpa awak nanti. saya rasa awak lebih baik temankan dia dkt sini. dia perlukan awak bila dia bangun nnti. tapi saya harap awak phm yang dia perlukan ruang dan masa untuk berehat. kalau tak ada apa apa soalan lagi. saya keluar dulu.

hariths: terima kasih doktor.

doktor: sama-sama.lagipon dah memang kerja saya.

selepas doktor keluar. aq terus duduk di kerusi sebelah katil alyna. aq usap tangannya.aq dh lme nk pegang tangan dia. aq rindu senyuman dia, pandangan membunuh dia tuh. aq rindu semua psl dia.

hariths: syg, cpt lh sedar. saya rindu awak. saya nak sangat awak bahagia dgn saya mcm sebelum saya tau identiti awak.saya nk bermanja dengan awak mcm dulu. please sedar untuk saya.

HATE YOU MR MAFIAWhere stories live. Discover now