10.

275 36 7

"i say i'm ok, but i can't fake it, even when i try, yeah, something's missing..."

Átkozott légy Shawn Mendes! Kezdve a megtestesült tökéletességeddel, az átható barna szemeiddel, az elbűvölő hangoddal, a mézédes csókjaiddal, a mentőcsónakként tartott karjaiddal, egészen az apróbb hibáidért, a béna tánctudásodért, az ellenállhatatlan vonzerődért és a hazug szavaidért. Szeretnélek most mindenért téged hibáztatni, ami a mai napon történt. Mert egy részének tényleg te vagy az oka és ezt nem fogom letagadni. Te vagy a hibás!

De közben ott van az a rész, hogy szeretjük egymást. Menthetetlenül és teljes egészében. Nekünk meg kell annyira profinak lennünk, hogy valamivel mindig elrontsuk. Mert egy tökéletes szerelem unalmas lenne hiba nélkül, igaz? Mi pedig ezennel adtunk okot annak, hogy benne legyünk a gödörben. Mi ástuk ki és csiszolgattuk, hogy szép sima legyen, hogy utána egy egyszerű mozdulattal csúszhassunk bele. Hát, most benne is vagyunk. De rendesen.

De, hogy ne mindig mi legyünk a hibásak - bármennyire is ez a mi sarunk - most jobban szeretném hibáztatni Claudiát és a drágalátos mostohalányát. Mert ők is szerepet kaptak a történetünkben. Az egész már átvágott egy ostoba drámába és ahelyett, hogy egy normális befejezést adnánk a történetnek, mi csak tovább húzzuk a szálakat, ami felesleges. De mi most meghosszabbítjuk a forgatókönyvet.

A negyedik párkapcsolati beszélgetés. A reggel amilyen csodásan indult, a délutánt annyira kellett elrontani. Ma én voltam a sofőr, mert elrendeztem a bevásárlást, hiszen Shawn a hétvégén nem lesz itthon, mert konferenciára kell mennie. Így reggel én is vele mentem a munkahelyére, hogy aztán az autó az enyém lehessen. De ez azzal járt, hogy amikor mennünk kellett az időpontra, előtte Shawnért is el kellett mennem. Nem volt ellenemre, de ha tudtam volna, hogy egy meglepetés vár, inkább az autóban várom meg, míg kijön hozzám.

Hívtam, amikor ideértem, de nem vette fel, ezért kénytelen voltam bemenni, mert már így is késésben voltunk. Rég jártam már a munkahelyén, és örültem, hogy újra láthatom a barátait meg a munkatársait. Ez az örömöm meg addig tartott, míg beléptem a bejáraton. A hallban már nyüzsögtek az emberek, de én egyből felfigyeltem Shawn nevetésére. Szemem kiszúrta őt és éppen háttal állt és egy kis csoporttal beszélgetett. Ismertem onnan mindenkit, de egy valaki nagyon meglepett. 

Az pedig Patricia volt. Merthogy ő is ott állt abban a csoportban. A szemöldököm az égig szökött, mert újdonság volt számomra, hogy ő itt dolgozik. A másik meg, hogy Shawn társaságában van. Mondanom sem kel a vérnyomásom az egekbe szökött, de inkább az idegességtől, mint az izgalomtól.

- Pam, de rég láttalak! - kiált fel valaki mellőlem, mire én ijedten fordulok a hang irányába.

- Brian - mosolyodok el és egy öleléssel üdvözlöm Shawn legjobb barátját. - Sosem tolod oda a képed hozzánk - jegyzem meg mókásan és eleresztem. Shawn tekintetét már éreztem is magamon, de nem foglalkoztam vele.

- Úton vagyok esküszöm, csak nehéz a gyerek meg a váltott műszak mellett - vakarja meg a tarkóját kínosan. Ő is azon emberek közé tartozik, aki utálja megemlíteni előttünk a gyerek szót. De nem titok. Brian egy-éjszakás kalandjainak egyik eredménye egy baba lett, de a jó hír, hogy utána az anyával is egymásra találtak, így egész jól alakult az élete.

- Egyszer összehozunk valamit - engedek el egy gyenge mosolyt. - Amúgy... Patricia mióta dolgozik itt? - Nem bírtam a kíváncsiságommal és megkérdeztem. Tudom, hogy Brian az a személy, aki őszintén fog nekem válaszolni, bármennyire is jobb lenne elhallgatnia az infót.

- Múlt héten kezdett - válaszolta. - Ne akadj ki rá, nem tehetett mást - simítja meg a karom. - Majd még találkozunk.

Én is elköszöntem tőle, majd a férjem felé indultam. Ő már félúton volt és láttam az arcán, hogy még mindig agyal valami elfogható magyarázaton. De nekem az már bőven elég volt, hogy múlt hét óta hallgat erről az infóról, hogy az exe itt dolgozik. Brian szavait is próbálom előtérbe helyezni, de mindig van lehetősége az embernek. Így hiszem, hogy Shawnnak is volt, minthogy ezt a nőszemélyt vegye fel. Mert ez az ő feladata szokott lenni.

ᴏɴʟʏ ʏᴏᴜ | ✔Where stories live. Discover now