3. GÜNLÜK

747K 36.3K 172K
                                    




Keyifli okumalar!

Şarkılar: Red, Not Alone
                 Boy Epic, Dirty Mind
                 Neyse, Siyah

Kendimi kurtarmak istediğim her duygudan kurtarmış, kaçmak istediğim her duygudan da kolayca uzaklaşabilmiştim ama bazen içimdeki duygularıma söz geçiremediğim zamanlarım olurdu ve o zamanlar da ne yapacağımı bilemeyerek sadece oturup geceyi izlerdim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kendimi kurtarmak istediğim her duygudan kurtarmış, kaçmak istediğim her duygudan da kolayca uzaklaşabilmiştim ama bazen içimdeki duygularıma söz geçiremediğim zamanlarım olurdu ve o zamanlar da ne yapacağımı bilemeyerek sadece oturup geceyi izlerdim.

Kendimi o günlerimden birinde hissediyordum ve hiç olmadığım kadar yoğun duygular içerisindeydim. Duygularım, herkese karşıydı ama en çok kendime karşı hissettiğim nefretim vardı; küçüklüğüme karşı duyduğum ve affedemediğim bir dürtüm, bugün biraz daha artmıştı.

İyi bir insan değildim ve iyi biri olmamak, iyi biri olmaktan daha acısız geliyordu.

Bugüne kadar.

Yankı yanımda yürüyordu ve polis merkezinden çıkmıştık. İfadelerimizi ikimiz de aynı vereceğimiz konusunda anlaşmıştık ve ikimiz de hırsızlık olduğunu ama şikayetçi olmadığımızı söylemiştik. Adamın gözlerinin içine bir daha bakmamıştım, o ise oynadığımız basit oyundan sonra onu kurtarmamı istermiş gibi bana bakmıştı.

En son kapıdan çıkarken Yankı'nın adama alaylı gözlerle baktığını görmüştüm, buraya kadar sıkıntı yoktu ama sonrasında o gözler aynı şekilde bana döndüğünde kendimi rahatsız hissetmiştim.

"Sahil yolundan gidelim mi?" Dakikalar sonra bambaşka bir cümle kuran kişi bendim. Yankı başını olumlu anlamda bir kere salladı ve yoldan karşıya geçip sahil yolunda yürümeye başladık.

Elini cebine attı ve sigarasını çıkardı, paket elinde birkaç saniye duraksadı sonra bana da uzattı. Alkol kullanan biriydim ama hiçbir zaman sigaraya bağımlı olamamıştım, olmak istesem bile becerememiştim. Elimi kaldırıp teklifini reddettim ve onun yüzüne bakmaya devam ettim.

Sigarasını dudaklarının arasına yerleştirdi ve çakmağıyla ucunu ateşlerken "Neden öyle bakıyorsun?" diye sordu. Kısılan gözlerinin arasından profiline rağmen turkuaz gözlerini görebiliyordum.

"Sadece teşekkür ederim," diye mırıldandım ve samimiyetimi ölçmek istermiş gibi dudaklarından sigarayı uzaklaştırırken yüzüme baktığını gördüm.

"Ne için?" Dudaklarında yapay bir gülümseme oluştu ve beni ezip geçen bakışlarının arasında kendimi kötü hissettim. Duraksayıp ne cevap vereceğimi düşündüm ama o tekrardan konuştuğunda gülümsüyordu. "Seni, kendini dövdürecek kadar kör olmuşluğundan kurtardığım için mi?"

Nefesimi tuttum ve göğsümün altında birleştirdiğim kollarım iki yana düştü. Saat gece yarısını çoktan geçmişti ve sahil yolunda genelde alkolikler ya da öylesine takılan insanlar kalmıştı. Temiz havaya rağmen esrar kokusunu alabiliyordum. Birkaç kişiyle göz göze geliyorduk ama hepsi Yankı'ya selam veriyor, bir daha bana bakmıyorlardı.

SOKAK NÖBETÇİLERİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin