Kergitlerin Son Savaşı

173 8 0
                                    

Yafes Sancar'ın bunu yapıp yapmadığını bilemediği için bir mektup yazmış ve eğer böyle bir haltı yediyse tüm zararı tazmin etmesini istemişti. Mektubu en hızlı şekilde Sancar'a göndermiş, cevabını beklemeye koyulmuştu. Haber kısa sürede Harlaus'a da ulaşmıştı. Harlaus, zaten zayıf olan Kergitleri bitirmek için bir fırsat olarak gördüğü bu olayı ateşlemek için elinden geleni yapıyordu. Öbür yandan Mareşal Lakhem ise adeta savaşa hazırlanır gibi hummalı bir çaba içerisindeydi.

İki günlük bekleyişin ardından Sancar'ın beklenen mektubu gelmişti. Ulak şehire girer girmez kaleye doğru koşmuş ve kralın huzuruna çıkmıştı. Kralı selamlamış ve eğilerek mektubu Yafes'e uzatmıştı. Yafes ulağa çekilebileceğini söylemiş ve mektubu okumaya başlamıştı. En dikkat çeken kısımları ise "Bana ait olan bir şeyi elinde tutuyorsun ;Tulga şehri ondan vazgeçmeni sağlayacağım" ve "Bu aleni bir savaş ilanıdır. Kansa kan, cansa can" dı. Yafes mektubu okuyunca Sancar Hanın asıl niyetinin savaş olduğunu anlamıştı. Herhalde Veagirlerden çekilmeleri ona bir cesaret verdi diye düşünmüştü. Mektubu masanın üstüne bırakıp Mareşal Lakhem'i çağırtmıştı. Mareşal Lakhem gelince mektubu ona da okutmuş ve savaş hazırlığının derhal hızlanmasını istemişti.

Kral Harlaus'a da bir mektupla savaş durumu bildirilmişdi. Komiser Miles'e istediği 3000 aceminin eğitimin hızlanmasını istemişti. Acemileri kalede bırakarak kalan tüm garnizonu yanına almayı düşünmüştü.

1258 yılının yaz ayları yaklaşırken sefer hazırlıkları bitmişti. Bu seferki savaş planı farklıydı. Harlaus ile birlikte yapılan plan Kergitleri bitirme yönündeydi. Kral Yafes önünde Kergit diyarı haritasında lordlarına savaş planını anlatıyordu.
-Savaşa evvela biz Ichamur şehrini kuşatarak başlayacağız. Kral Harlaus ise Uhhun kalesinden başlayacak. Zaten Kergitler son savaşlarında Halmar ve Unuzdaq'ı Sarranidlere kaptırdılar. Akabinde Lord Lakhem, Lord Belir ve ben Narra şehri önünde Kergit kuvvetlerini oyalarken, Lord Tansugei , Lord Alayen ve Lord Alagur kuzeydeki Sungetche kalesini zapt edecekler. Harlaus ise Mareşaliyle bizim yanımıza Narra'ya gelirken Lordlarını Malayurg kalesine gönderecek. Eğer hiçbir sıkıntı olmazsa iki ordu Narra şehrinin önlerinde birleşip Kergitleri bu diyardan süreceğiz. " diyerek planı anlatmış ve bitirmişti. Görünürde mükemmel olan plan peş peşe 3 ayrı seferi içeriyordu. Ichamur kuşatması, meydan savaşı ve Narra kuşatması.

Sancar Han ise kendine bir müttefik aramakla meşguldü. Svadya ve Sarranid zaten olmazdı. Veagirler Yafes'in karşısına çıkmak istemiyordu. Nordlar çok uzaktı. Rodoklar ise Sarranidlerle mücadele ediyordu. Sancar Han bu durumları inceleyince içinde ince bir pişmanlık oluşmuştu. Tek başına hem Svadya ile hem de Kalradya devleti ile savaş verecekti.

Planın anlatıldığının ertesi günü ordu Yafes'in komutasında Tulga'dan ayrılmıştı.
Önden giden Lord Alayen ve Mareşal Lakhem'i küçük bir çatışma ile zaten zayıf olan Distar kalesini almıştı. Dashbigha köyünde onlara katılacaktı. Ordu kalabalık olduğu için yavaş hareket ediyordu. 20.000 kişilik ordu Dashbigha köyüne vardığında 5000 askeri ile Mareşal Lakhem ve Lord Alayen'i onları beklerken bulmuştu. Ordu köye girmeden devam etmişti. Bu arada Lakhem, Yafes'e kuşatma ile ilgili raporları veriyordu.

Önlerindeki son tepeyi aştıklarında artık hedefleri görünüyordu. İki tepe arasına kurulan ta uzaktaki Sungetche kalesinin sınır muhafızlığı yaptığı Ichamur Şehri karşılarındaydı...

Mount & Blade : WARBAND (DÜZENLEMEDE)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin