19. rész

1.3K 76 7
                                    

Másnap reggel
-Jó reggelt Manó.-mondta Shawn miközben kinyitottam a szemeim. Ujjai hajamban játszadoztak tincseimmel, tekintete pedig rajtam állapodott meg. Fejem ütemesen mozgó mellkasán pihent, s jobb kezem háta alatt, a bal pedig a hasán helyezkedett el.
-Szia Shawnie.-nyomtam puszit arcára.
-Hogy aludtál?-kérdezte.
-Mesésen.-mondtam mosolyogva.-Te?
-Nagyon jól.-mosolygott, majd egyszer a semmiből telefoncsörgés hallatszódott.
-Oh ez az enyém.-mondta, majd elnézést kérve vette fel a telefont.
-Szia. Uh most éppen,..Jó...10 perc és ott vagyok.- mi van? Hol lesz ott 10 perc múlva?
-Ki volt az?-kérdeztem kíváncsian.
-Öhmm..Csak anyu.-mondta. Rosszul hazudsz Mendes. Az anyukáddal, nem így beszéltél volna.
-És hová készülsz?-méregettem meztelen felsőtestét miközben pakolászta cuccait.
-Öhmm.-na itt buktál el Mendes.- Haza kell sietnem. Anyának kell segítenem mert apa elment otthonról Aal meg tanul és nem ér rá.- Aham. 10 perc alatt haza se érsz. Aal nem tanul vasárnap reggel 10-kor. Ismerem.

Miközben Shawn kiment a mosdóba, felvillant a telefonja, jelezvén, hogy üzenete jött.

Akkor a kávézóban xx Jasmine

Most valaki szivat? Komolyan a suli ribancával találkozik? Képes volt a szemembe hazudni. Szemeimet csípni kezdték a könnyeim.

Shawn megjelent az ajtóban én pedig az ágyban fekve néztem rá.
-Amúgy annyira szép neve van anyukádnak. Jasmine.-ízlelgettem a nevet.
-Te elolvastad az üzeneteim?-háborodott fel.
-Még te vagy felháborodva? Mi a francért beszélsz ezzel a ribanccal? Barátja van! Tán elfelejtetted? Ja és még valami. Barátnőd van.-mondtam miközben a sírás kezdett el fojtogatni.
-Meg tudom magyarázni.
-Miért takarózol a húgoddal és az anyukáddal? Ismerem mindkettőjüket. Nem tudsz átejteni ovis hazugságokkal.-folyt le az első könnycsepp az arcomon. Végigégette a bőrőm amíg le nem csöppent államról. Shawn ott állt velem szemben. Ideges volt én pedig összezavart.
-Mit csináltál szerdai érettségizőknek szervezett bulin, amire nem tudtam elmenni kísérődként mert anyával vacsiztam itthon? Sejtem a választ, hisz aznap este nem voltál képes felvenni azt a rohadt telefont.-néztem barna szemeibe.
-Én...
-Lefeküdtél azzal a libával?-kérdeztem, de már tudtam a választ.
-Túl sokat ittam.-mondta egyszerűen.
-Képes voltál megcsalni az iskola ribancával és utánna megfektetni engem? Szép munka. Te sem vagy különb bármelyik srácnál. Nem akarlak látni.-mutattam az ajtó felé. Szemeimben összegyűltek a könnycseppek, amiket megpróbáltam visszatartani, de nem ment.
-Tessa én...
-Szia Shawn.-mondtam majd kitoltam a bejárati ajtón, amit aztán jól becsaptam. Anya hálaisten nem volt itthon, így nem kellett ezt végignéznie. Shawn csöngetett. Kopogott. Ordibált. De nem érdekelt.
-TESSA HAD MAGYARÁZZAM MEG!-ordította.
-MENJ MÁR INNEN. NEM ÉRTED, HOGY NEM VAGYOK RÁD KÍVÁNCSI? VÉGE VAN.-mondtam majd elhallgatott. Lecsúsztam a földre és csak zokogtam. Nem tudom felfogni, hogy lehetett ilyen velem. Minden olyan jó volt és egyszer csak bumm. Megcsal a suli azon lányával, aki már több férfiasságot fogott már, mint kilincset. Mit tettem, hogy ezt kapom az élettől? Valaki magyarázza már el!

Gyorsan a telefonomért nyúltam és Roryt hívtam.
-Szia Tess. Mondd.-szólt bele a telefonba.
-Ötös kód.-mondtam és Rory már tudta is miről van szó. A kódjainkat gimi első évében találtuk ki, mikor Roryt faképnél hagyta az első barátja.
-10 perc és ott vagyok. Viszek csokit, chipset és filmet. Te csak próbálj meg megnyugodni.-mondta majd letette a telefont.

A készüléket magam mellé dobtam és ismét kezembe temettem az arcom. Hogy lehettem ekkora kretén? Bedőltem egy hülye játéknak, aminek ugyanaz volt a célja, mint mindegyiknek. Daniel és Shawn is elérte a célját. Egy könnyen megkapható liba vagyok. Elegem van. Ezentúl nem esek áldozatul egy fiúnak sem.

S H A W N

Dühöngtem és marcangoltam magam. Hogy lehettem ekkora szemétláda? Én nem ilyen vagyok. Nem fekszem össze minden lánnyal. Baszki ezt rohadtul elbasztam. Tessát igazán szeretem és nem akarom elveszíteni, és ezt a baklövést nem fogom elrendezni egy dallal. Semmivel. Ez egy iszonyatosan nagy hiba volt a részemről és elveszítem a másik felem. Mikor először megláttam, már akkor beleszerettem. Klisés, de valós. Megfogott a mosolya, a barna haja és a szédítő szemei. Nála szebb lányt még nem láttam. Nem is tudom, hogy lehetett rám akkora hatással a pia, hogy összefeküdjek Jasmineval. Ahj Istenem olyan szerencsétlen vagyok. Mindent elcseszek és nem csak magammal tolok ki, hanem a másik felemmel.

Végül nem mentem el a kávézóba és leszartam Jas hisztijét. Nem érdekelt. Csak Theresa Rose Payne boldogsága, ami jelenleg miattam romokban hever. Szégyenlem magam. Egy gerinctelen fiú vagyok, és igaza van. Nem vagyok különb egyiknél sem.

-Sziasztok!-mondtam kedvtelenül mikor beléptem a családi házunkba. Ledobtam a táskámat és a kanapéra dőltem. Nem akartam létezni. Megbántottam a legfontosabb embert számomra és soha nem fog megbocsátani nekem.
-Mi a baj Shawn?-kérdezte Aaliyah.
-Semmi.-sóhajtottam.
-Szarul hazudsz.
-Mondták már.-nevettem irónikusan. Utálom magam.-Most elmegyek a szobámba és ott leszek. Helo.-intettem majd felkocogtam a szobámba. Ledobtam ismét a táskám és utánna leültem az íróasztalomhoz. Átgondoltam minden együtt töltött percünket és csak írtam. Írtam az érzéseim. Nem tudom mi fog kisülni belőle, de őszinte lesz az tuti.

1 óra írás után beterítettem 2 darab A4-es lapot. Úgydöntöttem elolvasom.A címe Honest lett, tehát őszinteség. Minden benne van amit akartam. Hirtelen gondolattól vezérelve felraktam egy kamerát elé ültem a gitárommal és eljátszottam a dalt. Miután kikapcsoltam a kamerát megnéztem a felvételt és egész jó lett. Látszik, hogy mindenem beleadom. A kamerát rácsatlakoztattam a laptopomra és áthelyeztem a fájlt. Mégegyszer megnéztem, majd feltettem youtubera. Nem tudom mit gondoltam, egyszerűen csak azt akarom, hogy észrevegyenek, de legfőképpen, hogy Tessa észrevegye.

Shawn Mendes: Honest

Elkezdték megnézni páran és egyre növekedett a nézettség. Lehet, hogy tényleg ez lenne a jövőm? Hogy énekeljek? Elküldtem a videómat Camnek, aki már rögtön levágta mi van és azt mondta, rohadt jó hangom van és, hogy a szöveg is jó.

Csináltam még pár videót, amiket szintén feltoltam a világhálóra. A visszajelzések szerint sokaknak tetszett. Feltöltöttem a Particular Taste-t és a There's nothing holding me backe-t is.

A U R O R A

Miközben filmet néztünk Tessaval megrezzent a telefonom és megnéztem, hogy kinek hiányzom. Cameron küldött egy youtube linket, amin Shawn énekelt egy dalt.

Me: Még volt pofája dalt írni és kitenni a világnak?
Cam: De Rory nézd az arcát, látszik rajta, hogy bánja az egészet és, hogy érzelemmel énekel. Egyértelmű, hogy mindketten a legjobb barátaink mellett vagyunk, de Rory. Shawn ezt komolyan gondolja, s nem holmi kalandnak. Szörnyen néz ki. Egész nap sínylődik és csak magába roskad. Tudom Tessinek is rossz. Mindenkinek rossz. Nekik nem szabad szétválniuk. A sors egymásnak teremtette őket. Mutasd meg neki a dalt. Vissza kell hoznunk Shessát!
Me: Igazad van! Megmutatom neki, de félek mégszarabbul lesz. Meglátjuk.

-Kivel dumálsz?-tekintett rám Tessa.
-Cameron.-mondtam majd megnyitottam a youtube linket.
-Ez mi?-kérdezte mikor megszólalt Shawn hangja. A kezébe adtam a telefonom és Shawnt nézte. Folyni kezdtek a könnyei, de továbbra sem rakta le a telefont. Hallgatni akarta és megérteni.

T H E R E S A

Rory telefonjából Shawn hangját hallottam. Látni akartam annak ellenére, hogy egy részem utálja.
-Ez mi?-tekintettem a mobilra. Shawn volt rajta egy gitárral a kezében és egy álmosollyal az arcán. Ismerem. Ez nem valódi mosoly. Rory odaadta a telefont én pedig árgus szemekkel figyeltem Shawnt. Énekelt. Rólunk. Hogy mi történt. Az érzéseiről. Mindent elmondott. Legördült az első könnycsepp, majd jött a többi.

Kicseszett velem az élet. Na meg Shawn Mendes.

Particular Taste [S.M.] ✓Where stories live. Discover now