Çalışma

4.3K 176 17
                                    

Sabah elime gazeteyi aldığımdan beri bu gezdiğim 3. kafe , 4. market 2. restoranttı. Herkes tecrübeli eleman aradığı için daha yeni liseyi bitirmiş kişilere iş vermiyorlardı. En sonunda kaldırıma çöküp gazeteyi tekrar karıştırdım. Ve o an gözüme bir iş ilanı takıldı.

Barmenlik.

Adını bile hiç duymadığım - zaten hiç bara gitmezdim ama babam sayesinde içkilerden anlardım- bir yere başvuramazdım..

Başvurabilir miydim?

En iyisi birine danışmaktı. Kate.

"Selam fıstık iş arayışı nasıl gidiyor?" diye sordu neşeyle. Bu gün sevgilisiyle randevusu vardı. ve rahatsız ettiğim için eminim bana içten içe küfrediyordu ama birine danışmalıydım.

" kötü. 9 mekan gezdim şimdiden ve elimde koca bir sıfır var. Sana bir şey sormak için aramıştım. sence benden barmen olur mu? Vamp diye bir barda barmen arıyorlarmış. " diye sordum.

" Barmen mi! Hemde o barda mı? " anthonynin bir şeyler dediğini duydum-aslında duyduğum bir erkek sesiydi ve anthony'ye ait olmalıydı- ama ne dediğini anlayamadım." Zackten neden istemediğini anlayamıyorum. " dedi sesinde bariz bir sitem vardı.

" Anla veya anlama ondan para isteyemem. uff.. bağırdığım için üzgünüm ama başaramadığım için sinirlerim biraz bozuk" dedim moralman tamamen düşerek. Kendime hatırlattım.Sakin ve güçlü ol.

"Benim borç vermeme izin ver. Borç diyorum bak. Senden fazlasıyla geri alacağım!" Dedi sahte bir sertlikte.

"Bu benim başaramadığım gerçeğini değiştirmez ve senden de para alamam! Yüzüne bakamam bir daha" dedim sesimin utancımı yansıtmadığını umarak.

"Uff...Tamam sana yardım edeceğim. Çok samimi bir arkadaşımın bir barı var ve geçen gün barda çalışabilecek güvenilir bir eleman aradığını söylemişti. İlk iş onu arayıp söylüyorum ve sana adresi atıyorum. tamam mı? sakın o Vamp barına gitme." demesiyle biraz rahatladım.

"tamam. saol kat. ve kat son bir şey daha. Lütfen bunu Zack e söyleme.Hatta söylemeyeceğine yemin et.lütfen"

"Bunun için bana çok kızacak! " dedi ve telefonu yüzüme kapadı. Bir kaç dakika sonra adres gelmişti bile. Oturduğumuz eve çok uzak değildi ve bu iyi haberdi. Barda çalışmak gece işiydi ve ben bu durumu zacke açıklamadan nasıl idare edebilecektim?

Bir saatin sonunda işi kapmıştım. Poseidon barının bar arkasında bardak yıkayıcısı olmuştum. Evet barmen olarak gitmiştim ama o açığın dolduğunu ve bunun boş olduğunu söylediler. Maaşı umduğumdan çok daha fazlaydı. Eğer 1 ay kalırsam hem borcu tamamiyle silebilir hem de zackle tatil için rahat rahat para artabilirdi.

Ama zacke bu durumu nasıl açıklayacaktım? Bir ay! 30 gün! her 30 günün akşamı saat 7 den 3 e kadar. Demeyecek miydi bu kız her akşam o saatte ne yapıyor diye.

Yorgun argın eve geldiğimde Zack bilgisayarla uğraşıyordu.

"Ben geldim. Ne yapıyorsun hayatım" dedim sesimin normal çıkmasını sağlayarak.

" Ev ödevi. İşe gitmediğim için bilgisayardan ayarlamam gerekenler filan. Sen  ne yaptın hayatım?" dedi o da gülerek.

"Böyle zor olmuyor mu? Niye işe gitmiyorsun ki? Hem bende bir işe girerim. İkimizde.."çalışmamı istemediğini daha önce de defalarca söylemişti.

"tıh tıh tıh tıh.hiç gerek yok.Ben buradan halediyorum zaten.Hem senin çalışmana da gerek yok. Evinde rahat rahat oturmanı, istediğini yapmanı, gezmeni, tozmanı, eğlenmeni istiyorum." şaşırmadım. Ama işe alındığımı ve çalışmaya başlayacağımı söylemeyi erteledim. Hele de bu akşam. Belli ki hayır diyecekti. Nedenini sorduğunda yalan söylediğimi anlayacaktı, bende anlatacaktım, o bütün inadıma rağmen o parayı çıkarıp verecek bende onun gözünde daha yerin dibine girecektim.

TutsakWhere stories live. Discover now