Capitolul 3- O bucata din trecutul gardianului

417 75 25


-Ce?!

Mi-a pus mana peste gura inainte sa apuc sa il intreb daca s-a tampit la cap de-a binelea sau doar e prost din nastere. Ce dracu incerca sa faca? Tocmai ce a venit in numele agentiei H.E.R.O sa ma aduca inapoi si acum incearca sa ma faca sa urmaresc un plan nebun de a scapa? Si sa merg la G.O din toate variantele?

Trebuia sa fie un test de la H.E.R.O. . Altfel de ce mi-ar arunca bomba asta in fata? Ca sa ma faca mai confuz? Nu au fost destule zilele in care l-am crezut tradator? Dar suspiciunele mele ca defapt nu ma duce inapoi la H.E.R.O? Si acum asta?!

- Asculta-ma, eu si Nero am urmarit de ceva timp activitatile din H.E.R.O. Inainte sa ajungi tu, doar eu cu el am incercat sa facem contact cu G.O. si am reusit, pentru ca am avut suspiciunile noastre despre ce se intampla in agentie. Am reusit sa aflam destule lucuri tulburatoare, si crede-ma Eliot nu este de bine. G.O. nu au omorat toti acei copii si H.E.R.O nu va absolveste ca sa deveniti agenti secreti in guvern.

Am clipit de doua ori. Tunelul se apropia de sfarsit, clar nu avea timp sa imi explice. Am incercat sa ii spun ceva dar mana mi-a apasat mai tare pe buze. S-a uitat direct in ochii mei cu determinare.

-Trebuie sa faci ceva. Cand vei primii semnalul tu si Nero ve-ti lua echipa, ve-ti fugi din camere si ve-ti merge catre iesire. Eu voi fi cel care elibereaza calea. Nero va sti unde sa mergeti, o sa furati un avion din curtea facilitatii. El are coordonatele. Uitate la mine si da din cap daca ai inteles.

Am aprobat fara sa imi dau seama ca tremuram.

- Cand iesim din tunel nu da semne ca am avut vreo discutie. Nu spune nimic, nici macar echipei pentru ca sunt camere si microfoane peste tot. Si vreau sa spun, peste tot, nu vom mai putea discuta pana in momentul in care va trebui sa scapati din H.E.R.O. . Nici cu Nero, nici cu mine si mai ales nu cu Kyle sau Rosie, ei nu stiu nimic. Trebuie sa ai incredere in mine, vei sti care e semnalul cand va fi dat. Asta e misiune ta, nu iti pot explica mai multe, doar crede-ma, incerc sa va salvez.

Tunelul se sfarsise. La fel de repede nu mai aveam nimic care sa imi acopere gura si radioul a fost pus la loc, dupa ce activase la loc microfonul. S-a pus la locul lui, la volan fara ca macar sa clipeasca sau sa de-a in vileag ce tocmai am vorbit.

Eu in schimb am ramas intepenit, holbandu-ma la el. Sa ma incred in el? E nebun?! Are bratara H.E.R.O pe mana! Cum are de gand sa ne faca cale libera daca toata facilitatea este pusa sub supraveghere?! Cum poate sa spuna ca G.O. nu sunt cei care l-au ucis pe James! Ca nu au ucis pe toti care au venit pe targi din misiunile lor?!

Stiam ca H.E.R.O. este suspicios, ma gandisem de multe ori la evadare, dar sa plecam spre G.O? Dintre toate optiunile, spre G.O?

La ce naiba ma gandesc? Nici macar nu ar trebuii sa il cred, tocmai ce am aflat ca defapt nu mi-a ucis echipa. Sau poate a ucis-o si acum incerca sa faca altceva, sa..sa...

CE NAIBA INCEARCA SA FACA!?

Mi-am dus mainile la cap strangandu-mi parul intre pumni fara sa scot vreun sunet. Nu inteleg ce vrea sa spuna. Cum naiba sa evadam!? Sa furam un avion militar? Un elicopter? Avem nenorocitele de bratari pe maini si cu siguranta H.E.R.O. nu imi va mai da una care poata sa fie rupta a doua ora. Care e planul?

M-am ridicat ochii catre el strangand din dinti.

Care e planul Erik? Daca nu mi-l spui, si nu poti vorbi cu nimeni in agentie atunci cine te ajuta? Esti singurul care va trebui sa se asigure ca vom iesi din agentie fara sa fim urmariti? Cum poti face asta de unul singur? Esti tu impotriva celorlalti agenti de la H.E.R.O! Doar nu esti asa de prost! Daca ne prind vei fi omorat sau prins pentru informatii despre G.O!

G.O.Read this story for FREE!