04.

351 38 13

"it's you, babe. and i'm a sucker for the way that you move, babe..."

Kiskorom óta arról álmodoztam, hogy egy nap lesz nekem egy táncstúdióm, ahol több száz kisgyereknek váltom valóra az álmát, hogy megtanítom őket táncolni. Most, hogy itt vagyok huszonhat évesen és végignézek a tükrökkel ellátott termen, amit több, mint egy éve csináltattam meg, rájöttem, hogy elértem az álmaimat. Habár nincs olyan nagy hírneve a stúdiónak, de eltudom azt mondani, hogy hónapról hónapra egyre többen járnak ide, ezért nem kell az miatt aggódnom, hogy esetleg idő előtt be kellene ezt zárnom. Társtulajdonosként vagyok jelen ezen a helyen, mert a szomszéd részen egy fitneszterem épült, ahol szintén dolgozom, így amíg Shawn is a munkában van én sem aggódok, hogy egyedül maradok abban a házban.

Fél órája ment el a szokásos kedd délutáni csoportom, de még nem indultam haza, hanem maradtam egy kicsit. A gyerekek igaz feldobják a kedvem, de miután elmennek ismét visszaesek az azelőtti állapotomba, ami a Shawn és köztem lefolyó veszekedésnek volt köszönhető. A zene segít bármilyen érzelem terén. A plusz órák, amiket itt töltök azért van, hogy egy kicsit zenével átdolgozzam az érzéseimet. Jelen esetben a bántódottságot, feszültséget és némi szomorúságot. Nem szeretek válogatni a zenék között, mert akkor lehet reggelig is itt lennék, amiért nem tudom eldönteni mi is illik legjobban a hangulatomhoz. Bízom a telefonomban és a random zenékben, amit kidob nekem, így a keverés után a tükörrel szemben álltam és vártam, hogy elinduljon az első akkord. 

Nem kreáltam a fejemben ki semmi koreográfiát, de gyorsan tudok alkalmazkodni a dolgokhoz, ezáltal nem lesz problémám a zenével. A szövegre nem szoktam figyelni csak az ütemre meg a dallamra, ami átjárja a testem. Szeretem ezeket a pillanatokat, amikor teljesen kitudok zárni mindent a fejemből és nem agyalok semmin, csak sodródok az árral. Sokszor mondják az emberek tehetetlen meg döntésképtelen helyzetekben, hogy csak sodródjunk az árral. Na, de meddig? Nem várhatjuk, hogy a megoldás az egyik pillanatról a másikra az ölünkbe hulljon. Az embereknek is kell valamit tenni érte még, ha kilátástalan is a helyzet.

Shawn és az én helyzetere is biztosan van valahol egy megoldás, csak nem találjuk meg. Ott lehet az orrunk előtt, vagy akár egy karnyújtásnyira, esetleg a sodródás végén, amit még nem látunk. De nem hiszem, hogy foglalkozunk vele annyit, hogy helyreálljon minden, mert a veszekedéseink előkelőbb pozícióban szerepel és nem akarjuk letolni a trónról.

A zene véget ért, én meg a tükörnek dőlve nézek saját magammal farkasszemet. Légvételem gyors és a mellkasom is szaporán emelkedik meg süllyed. A homlokomon is ott csillog egy-két izzadságcsepp, a szemeimből lassan eltűnik a nyugalom és minden gondolatom visszatér, ami a tánc előtt volt. Egy aprót ütve a tükörre elhátrálok pár lépést és a tekintetem megakad az ajtóban álló személyen.

Shawn az ajtófélfának dőlve, mellkasa előtt keresztezve a karját figyelt engem. Megtorpantam és én is karba tett kezekkel figyeltem őt, hátha elmondja jelenlétének okát. Ritkán jön el elém, meg az is ritka, hogy előbb végez a munkában, mint én. Az is lehet, hogy túl sokáig maradtam itt és elrepült az idő, amit nem figyeltem. Shawn előre lépett pár lépést miután látta, hogy én nem fogok megmozdulni és a nadrágzsebébe süllyesztette a kezét.

- Hazaviszlek - jelenti ki, ami ezen a hatalmas, üres helyen elég hangosan hallatszott. Nem válaszoltam neki, csak összeszorított ajakkal bólintottam egyet és a telefonomat felkapva a hangszóró mellől elindultam az irodába, hogy átöltözhessek meg felvegyem a cuccaimat. Hallottam a lépteit mögöttem, miszerint követ engem, így nyitva is hagytam neki az ajtót, hogy bejöhessen utánam.

- Öt perc és mehetünk - szólalok meg én is, de nem vetek rá pillantást. Érezni lehet a feszültséget közöttünk, amihez hozzátartozik a tegnap este óta húzódó veszekedésünk, ami eléggé csúnyán ért véget, mert Shawn a kanapén aludt. A reggelünk némán telt és minden szó nélkül váltunk el egymástól, amiért én tehetek, mert kerültem a vele lefolyó kommunikációt.

ᴏɴʟʏ ʏᴏᴜ | ✔Where stories live. Discover now