Capitolul 28

7.1K 558 85
                                    

„She has fought many wars, most internal. The ones that you battle alone, for this, she is remarkable. She is a survivor."

Nikki Rowe

C A P I T O L U L 28

Un suflet și jumătate

Palermo
03 august 1997

Dacă ar exista o descriere în imagini a iadului universal valabil, atunci cu siguranță privirea de foc a lui Maximilian Storm ar putea-o îngloba.

El este un om bun – așa cum rar întâlnești în Palermo. Dar poate fi mai rău ca oricine altcineva tocmai din acest motiv – pentru că știe ce așteptări au oamenii buni de la cei răi. Cu toate acestea este un om în care umanitatea încă tresare, mai vie ca niciodată, căci nimic nu se compară, pentru un bărbat ca el, cu familia. Poate fi fericit și împlinit doar în preajma familiei. Până de curând, familia lui însemna soția lui, Ra. Acum, familia lui înseamnă Ra și fiica lor.

Augustul nu a părut niciodată mai frumos ca acum, în ciuda arșiței care ar putea topi și cel mai înghețat suflet. Străzile coastei și casele înșirate din Palermo sunt liniștite. Oamenii nu îndrăznesc să iasă afară până aproape de apusul soarelui – moment care este foarte aproape. La umbra acoperișului casei, ținând în mână un pahar cu ceva ce seamănă a aperol cu gheață, Maximilian privește în orizont de parcă ar aștepta ca praful de pe străzi să se ridice; de parcă ar aștepta ca cineva să vină – atât de speriată și încordată este mina lui. Degetele îi sunt strâns încleștate pe pahar, atât de tare de parcă și-ar dori ca sticlă să se frângă sub presiunea lor.

Ra, tăcută și ageră ca o felină, se strecoară prin spatele lui și îi ia paharul din mână, așezându-l pe balustrada masivă a balconului. Ochii tranșanți ai lui Maximilian se mută asupra ei, îmblânzindu-se la fel de repede cum se topește un fulg de zăpadă într-o palmă.

— Aveai de gând să îl spargi? îl întreabă Ra, jovială.

Maxiliam își păstrează expresia impenetrabilă, iar Ra se domolește de îndată. Nu are nevoie de confirmarea lui, știe și ea destul de bine de ce se teme soțul ei.

Mâna ei se lipește cu tandrețe pe pieptul lui, în dreptul inimii.

— Ai putea să te liniștești, totuși? întreabă, lipindu-se de el. Totul va fi bine. Știi asta.

— Nu o să mă liniștesc până în momentul când vom fi în avion, Ra.

— Păi, ar trebui, i-o taie ea, înghiontindu-l cu degetul arătător înainte să fugă în casă.

Trăgând aer în piept, Maximilian se uită doar o clipă peste umăr, printre draperiile ușoare și albe, care se unduiesc în urma lui Ra. Dincolo de ele, în intimitatea dormitorului, privirea lui Maximilian caută sufletul atât de mic încât i-ar putea încăpea în căușul palmelor – fetița lor. Ra se întinde lângă ea, pe patul mare și moale, și o alintă așa cum doar ea ar putea-o face. În acest moment, Maximilian renunță la ostilitatea aproape paranoică de care a tot dat dovadă în ultimul an, și se lasă ademenit de chemările lui Ra. Poate că Maximilian nu este suficient de puternic – poate că dacă ar fi ucis mai des ar fi învățat mai mult despre lumea haină în care s-a născut și ar fi știut acum cât de importantă este această clipă. Pentru că poate așa ar fi pe balcon acum, să vadă cum, dinspre orizont, două vanuri negre se apropie în goană, lăsând nori de praf în urma lor.

— Are ochii tăi, se aude vocea moale și dulce a lui Ra, ca o șoaptă în noapte.

Plutind deasupra fetiței, Maximilian îi zâmbește ocrotitor, uitându-se în ochii ei de un albastru deschis ca într-o oglindă. Nu se poate gândi decât la faptul că Ra are dreptate. Fata are buzele ei și ochii lui, iar năsucul... năsucul ei este o combinație perfectă. Mânuțele ei, fragile ca petalele florilor, nu se știe de unde au atâta putere să strângă degetul arătător al lui Maximilian. Iar respirația ei... nu ai crede că într-un trup atât de mic și firav ar încăpea o viață întreagă. De ce nu știuse niciodată? De ce nu cunoscuse iubirea aceasta intensă, profundă, dezinteresată și sinceră? O iubire care nu poate fi înlocuită și pentru care nu s-au inventat cuvinte suficient de mari pentru a o putea descrie de-a-ntregul.

Toate focurileUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum