# 19

84.7K 3.1K 202
                                    


Jabari'nin aklıma soktuğu düşünceler ağzımı sanki sonsuza dek kilitlemişti. Duymak istediğim gerçeklerden birisini duymak bana hiç iyi gelmedi. Bu yaşanan kötü olaydan dolayı olduğunu var sayıyordum. Yoksa şuan suratsız olmaz otuz iki diş sırıtıyor olurdum.

Belki de daha sabah boğazıma yapışmış olan adamın hisleri de kendisi gibi vahşi olacaktı. Emin olamıyorum.

-"İyi ki doğdun Aliiin ! İyi ki doğdun iyi ki doğdun ! Mutlu yıllar sanaa !"

Patlatılan konfetilerle irkilip gülerken kollarını bedenime dolayan Vera'ya sarıldım. Bara girdiğimiz an önümüze atlamıştı. Diğer garsonlar konfeti patlatırken siyahlı gümüşlü balonların bağlandığı tekerlekli servis masasında kocaman pasta vardı. İçerisinin kalabalığı da müzik kesilince bu tarafa bakmışlardı. Eksik olmayan kulak tırmalayıcı müzik yerini doğum günü melodisine bırakmıştı.

-"Çok tatlısın ! Çok teşekkür ederim." derken geri çekilmiştim.

-"Mutlu yıllar canım benim." Ellerini dostça sıkıp gülümsedim. Çekiştire çekiştire bar masasına kadar getirdi. Başka bir çalışan şampanya patlatırken Vera önce bana şampanya bardağı verdi sonra kendisine aldı. JJ kendisi almak zorunda kalınca biraz homurdanmıştı.

Bir kadehi bitirdiğimizde yanımızdan gelip geçen bir sürü insan beni tanımadığı halde doğum günümü kutlamıştı.

-"Hoşgeldin tatlım." Üç kişi yan yana şampanya içmeye devam ettiğimiz sırada Vera'nın yanına gelen adama baktım. Elini beline koyup yanağını öpmüştü.

-"Hoşbuldum. Nasıl gidiyor ? Merhaba bu arada ben Taha." Eğilip bana kendini tanıtınca hafifçe gülümsedim. Jabari'ye bakmaya korktuğumu itiraf etmeliyim.

-"Bizde Alin'in doğum gününü kutladık. Bir şey içmek ister misin canım ?" Vera'nın hali biraz Jabari'ye duyurmak ister gibiydi. Ona ne oluyor gibisinden bakış attığımda bana göz kırptı.

-"İyi olur." dedi Taha. Vera barın arka kısmına geçerken JJ beklemediğim anda atak yapıp bardağı yere attığı gibi çocuğun yakasına yapıştı.

-"Sen kimsin lan ?! Kime dokunduğunu sanıyorsun ?!"

Kırılmış cam parçalarına dikkat ederek koluna tutundum. Vera gördüğü gibi fırlayıp Taha'yı çekmeye çalışmıştı.

-"JJ yapma ! Sakin ol !"

-"Bıraksana gerizekalı öldüreceksin çocuğu !"

Vera ile orada engel olamadığımız yumruklaşma yüzünden bağırışırken kimsenin umrunda değildi. Taha'nın yüzünü kan bulamıştı ve JJ'in ölümcül vuruşlarından kaçamıyordu.

Tekrar çekmeye çalıştım ama yere düşer gibi olunca yardım istercesine etrafa bakındım.

-"Vurma artık yapma sevgilim o benim tamam mı istediği gibi dokunabilir ! Hayvan mısın sen vurma yeter !!" Vera'nın çığlığını duyan JJ sanki bir inme gelmiş gibi kalakaldı. O hiddetle vuran adam put kesilmişti.

Göz yaşlarına bulanmış Vera dizlerinin üzerine çöküp kendinden geçmiş olan adamın yüzünü tuttu.

-"Jabari ? Ne oluyor burda ?"

Kalabalığın aksine tek sözü geçebilen insan gelince gerilmiştim fakat son bulacağı için bir yanım rahatladı.

Yakasını tuttuğu adamı sertçe yere bırakıp ayağa kalktıktan sonra çıkışa doğru gitti. Çantamı aldığım gibi peşine takıldım. Çok kötü bir haldeydi.

-"JJ bekle !" diye seslendim.

-"Eve geç !"

-"Hayır sen gelmeden gitmem ! Lütfen birlikte gidelim !" Onu ciddi anlamda kendime çok yakın görüyordum. O kısa zaman içerisinde sanki abim gibi oluverdi. Şuan canının yandığını çok iyi bilirken gitmesine izin veremezdim ki.

B U Z K A L PHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin